Utrecht Science Week

Wees welkom van 27 september t/m 6 oktober 2024

Utrecht Science Week

Het Utrecht Science Park bloeit. Door de wetenschappelijke prestaties en de succesvolle samenwerking tussen kennis- en zorginstellingen en gespecialiseerde bedrijven. En door de komst van nieuwe partijen. Daarbij gaan gevestigde namen en start-ups gelijk op in hun grote ambities en liefde voor innovatie. Op het Utrecht Science Park werkt iedereen samen aan een gezonde en duurzame samenleving.

Ontstaan Utrecht Science Week

De Utrecht Science Week is ontstaan om de waarde en vooruitgang van al dit werk de komende jaren nog beter zichtbaar maken voor een breed publiek van belanghebbenden en geïnteresseerden.

Dat gebeurt in een zeer gevarieerd programma van lezingen, debatten, tafelgesprekken, rondleidingen, kennisuitwisseling en creatieve competitie voor het bedenken van oplossingen voor vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en gezond leven. En gevestigde evenementen als het Betweterfestival, het Weekend van de Wetenschap en de Dag van de Duurzaamheid vormen nu een onderdeel van het veelzijdige aanbod van deze week. Dit alles speelt zich af op diverse locaties op het Utrecht Science Park en in de stad Utrecht. In 2022 is bovendien de viering van 100 jaar laboratorium onderwijs in het programma opgenomen en staat de Utrecht Science Week ook in het teken van de viering van 900 jaar Utrecht, ‘stad zonder muren’.

Ben jij erbij?

Studeer(de) je op het Utrecht Science Park? Of werk je bij of met een instelling of bedrijf op het Utrecht Science Park? Ben je nauw betrokken bij en/of geïnteresseerd in ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en gezond leven? Dan is deelname aan de Utrecht Science Week absoluut iets voor jou. Bekijk het programma van 2023 hier terug. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Utrecht Science Park om op de hoogte te blijven.

Bekijk het programma en alle updates op www.utrechtscienceweek.nl

De Utrecht Science Week is een initiatief van Stichting Utrecht Science Park met medewerking van de partners.