De Utrechtse Botanische Tuinen zijn een onderdeel van de Universiteit Utrecht en liggen in het hart van het Utrecht Science Park. De Tuinen, met een oppervlakte van 9 hectare, zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Hier vind je de prachtige Rotstuin, de Evolutietuin, de (sub)tropische collecties in de Tropische Kassen, de Ontdektuin, een Bijenhotel en de Vogelhut.

De Botanische Tuinen bezoeken? 
De Botanische Tuinen zijn open vanaf het moment dat de eerste voorjaarsbloeiers de tuin opvrolijken tot laat in de herfst als prachtige zaden, kleurige bessen en herfstbladeren zorgen voor een waardig afscheid van het tuinseizoen. De seizoenen zorgen voor een voortdurende wisseling in het aanzicht van de tuinen. 

De Tuinen op Fort Hoofddijk zijn gewoonlijk geopend van 1 maart tot 1 december, dagelijks (óók in het weekend en tijdens feestdagen) van 10.00 tot 16.30 uur. 

Bezoek voor meer informatie en tickets de website van de Botansiche Tuinen.

Wintersluiting Botanische Tuinen 
 Vanaf 1 december 2021 tot 1 maart 2022 zijn de Botanische Tuinen dicht voor het algemene publiek. UU-campuskaarthouders (medewerkers) kunnen de gehele winterperiode doordeweeks de Tuinen bezoeken. Omdat de Tuinen dicht zijn als museum, zijn de Tuinen gewoon een UU-locatie die medewerkers vooralsnog zonder coronatoegangsbewijs kunnen bezoeken, waarbij zij altijd het UU coronaprotocol zullen volgen.

Contactgegevens Botanische Tuinen
Telefoon algemeen: (030) 253 18 26
E-mail: botanische.tuinen@uu.nl
Telefoon Bezoekerscentrum: (030) 253 18 90 (1 maart - 1 december tussen 10.00 en 16.30 uur)