Utrecht Science Week: neem een kijkje in het Ziekenhuis van de Toekomst op dinsdag 1 oktober
Stel je eens voor: een wereld waarin geen tekort is aan donororganen en waarin door letsel, ziekte, slijtage of slechte genen beschadigde organen kunnen worden gerepareerd door lichaamseigen cellen te gebruiken. Het klinkt als toekomstmuziek, maar de realiteit is dichterbij dan je denkt. Ontdek hoe met eigen cellen ziekten kunnen worden behandeld en laat je verrassen door de laatste stand van de wetenschap en spannende demonstraties tijdens het Ziekenhuis van de Toekomst op dinsdag 1 oktober.
Het programma van het Ziekenhuis van de Toekomst bestaat uit diverse lezingen en demonstraties van artsen en wetenschappers.
Er zijn lezingen over verschillende onderwerpen, waaronder lichaamseigen kraakbeencellen die helpen bij artrose, het belang van stamcellen, de genezing van metabole ziekten en de kosten van zorginnovaties.
Daarnaast kun je kijken naar demonstraties van bijvoorbeeld 3D-printen van levende cellen voor de ontwikkeling van implantaten bij gewrichtsschade- en slijtage, medicijnen op maat: wat werkt wel bij de patiënt en wat niet, of ga in gesprek met de experts over regeneratieve geneeskunde.
Maar er is meer! Klik hier voor het volledige programma, met informatie over alle lezingen en demonstratie. Hier kun je je ook aanmelden.
Praktische informatie
Datum en tijd: dinsdag 1 oktober van 18:30 tot 22:00.
Locatie: UMC Utrecht, Heidelberglaan 100
Over de Utrecht Science Week
De Utrecht Science Week is van vrijdag 27 september tot en met zondag 6 oktober. De Utrecht Science Week is een jaarlijks terugkerend evenement op het Utrecht Science Park. Ruim een week lang is het open huis voor iedereen die geïnteresseerd is in (toegepaste) wetenschap. Er is een rijk en gevarieerd programma met aansprekende lezingen, interactieve workshops, rondleidingen en spraakmakende interviews, rondom wetenschap op het Utrecht Science Park, met focus op de thema’s ‘gezondheid’ en ‘duurzaamheid’. Voor meer informatie, ook voor de rest van het interessante programma, ga naar www.utrechtscienceweek.nl.