QVQ verhuist naar nieuwe R&D faciliteit op Utrecht Science Park

Antilichaamontdekking "one-stop shop" komt naar Plus Ultra Utrecht. Kadans Science Partner is verheugd een nieuwe organisatie te verwelkomen in Plus Ultra Utrecht: QVQ. Ze zijn de tweede huurder die een huurovereenkomst tekent voor het nieuwste life sciences gebouw dat momenteel wordt ontwikkeld op het Utrecht Science Park.

Plus Ultra Utrecht

Het nieuwe Plus Ultra Utrecht wordt momenteel gebouwd op het Utrecht Science Park, het kloppende hart van de meest competitieve regio van Europa. Het park brengt competenties uit het bedrijfsleven, de industrie en de academische wereld samen om gezondere, veiligere en duurzamere steden te ontwerpen en te creëren voor huidige en toekomstige generaties. Met ongeveer 23.000 m2 aan toekomstbestendige laboratorium- en kantoorfaciliteiten is het gebouw gericht op innovatieve start-ups en scale-ups actief in Life Sciences & Health. Op maat gemaakte faciliteiten bieden mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, te verbinden en samen te werken met mede-ondernemers en wetenschappers binnen een actieve community.

Globaal bereik met een lokaal gevoel

Plus Ultra Utrecht maakt deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat innovatieve organisaties verbindt in 27 science clusters in Europa. Dit geeft lokale organisaties toegang tot talent, onderzoek of kapitaal op internationaal niveau. Zo brengen we mensen samen om oplossingen te vinden voor de grootste uitdagingen ter wereld.

Over QVQ

QVQ is de one-stop shop voor betaalbare hoogwaardige antilichamen met één domein. Hun op maat gemaakte projecten zijn afgestemd op elke klant op basis van een breed scala aan diensten, waaronder lama-immunisatie (in samenwerking), constructie van fagenweergavelibraries, op maat gemaakte selectieprocedures, productie van VHH, zonder of met verschillende tags in bacteriën en gist.

Het team van QVQ streeft ernaar om met hun uitgebreide ervaring de technologie van antilichamen met één domein beschikbaar te maken voor de grootst mogelijke gebruikersgroep. Hechte samenwerkingen met toonaangevende academische onderzoeksgroepen en industriële partners zorgen voor hoogwaardige diensten en validatie van hoogwaardige reagentia.

Op de bovenste verdieping van Plus Ultra Utrecht zal QVQ haar diensten uitvoeren met prachtig uitzicht, volledig geïntegreerd blijven binnen het bloeiende ecosysteem van het Utrecht Science Park en voldoende ruimte hebben om hun groeiambities te vervullen.

We zijn blij om een waardevolle partner te blijven van de Utrecht Science Park community, verheugd om de Kadans Plus Ultra community te verkennen en kijken uit naar de verhuizing naar de state-of-the-art faciliteiten die ons zullen helpen om onze ontdekkingsdiensten voor antilichamen met één domein te blijven aanbieden om topwetenschappers en ondernemers in staat te stellen impact te hebben op de maatschappij. - Edward Dolk, CEO van QVQ.

Plus Ultra Utrecht zal naar verwachting in 2025 worden voltooid. Ondertussen zijn QVQ en Kadans gestart met het fit-out proces om de perfecte onderzoeksomgeving op maat te creëren, afgestemd op de specifieke behoeften van QVQ.

Bron: Kadans Science Partner