Het Leefbaarheidsfonds heeft als doel om initiatieven van studenten, medewerkers en ondernemers die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en de onderlinge verbinding op het USP financieel te ondersteunen. Heb jij een idee voor een initiatief dat zich richt op de leefbaarheid van het Utrecht Science Park? Lees hieronder hoe je dit kunt doen.

De komende twee jaar vinden er veel bouwprojecten plaats op het Utrecht Science Park, zoals de aanleg van de tramlijn, de nieuwbouw van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het College ter beoordeling van Geneesmiddelen (RIVM/CBG), het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, Genmab, de Hogeschool Utrecht en de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. De bouwprojecten leggen een grote druk op de leefbaarheid van het gebied. Samen bouwen we hier aan een betere toekomst. Om het USP in deze periode leefbaar, leuk en aantrekkelijk te houden is het Leefbaarheidsfonds USP opgericht. Het leefbaarheidsfonds is een “virtueel fonds”: het is geen nieuw instituut maar een samenwerkingsverband tussen Gemeente Utrecht, de SSH, Provincie Utrecht, BAM en Stichting USP.

Aanvraag indienen
De partners van het Leefbaarheidsfonds USP hopen ondernemende, inspirerende en verrassende initiatieven binnen te krijgen die de leefbaarheid op het USP de komende 2 jaar vergroten of versterken.

Waar moet een aanvraag aan voldoen? Het initiatief:

  • vergroot of versterkt de leefbaarheid op het USP;
  • past binnen het thema ‘Healthy Urban Living’: een gezond en duurzaam leven;
  • versterkt de USP community: heeft een groot bereik en brengt mensen bij elkaar;
  • heeft ook andere financieringsbronnen waaruit breed draagvlak blijkt;
  • heeft geen winstoogmerk;
  • is toegankelijk voor iedereen.

Het Leefbaarheidsfonds?

Waarvoor is het Leefbaarheidsfonds en wat doet het? Hoe kan je er gebruik van maken? Bekijk het filmpje en dien je idee in.

Bekijk het filmpje

Het fonds & Robbert Maas

In 2017 heeft het Leefbaarheidsfonds bijgedragen aan De Maaltuin, hoor van organisator Robbert waarom ook jij het fonds moet benaderen.

Bekijk het filmpje

Gouden Voorzet 2017

Spetterend filmpje van studenten van SPIN Boardsports! Waterpret in de Botanische Tuinen met nieuwe ‘winch’. De ‘winch’ is mede mogelijk gemaakt door het USP Leefbaarheidsfonds.

Bekijk het filmpje

Gesteunde initiatieven

Meet the Future Festival 2018

Op het Utrecht Science Park (USP) werken tienduizenden ‘bright minds’ dagelijks aan onze toekomst. Maar waar ontmoet je deze knappe koppen? En hoe leer je hun baanbrekende werk kennen? Het kennisfestival Meet the future brengt verhalen uit het Utrecht Science Park tot leven.

Meer informatie

Weekend van de Wetenschap 2018

Op 7 oktober, tijdens het Weekend van de Wetenschap, krijgt het publiek een kijkje achter de schermen bij wetenschap en onderzoek. Op verschillende plekken is er van alles te beleven voor jong en oud: ontrafel je eigen DNA bij het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute, maak kennis met wetenschappers van SRON die meetinstrumenten voor de ruimte ontwikkelen of neem een exclusief kijkje in het depot van het Universiteitsmuseum.

Meer informatie

De Maaltuin 2017 + 2018

De Maaltuin is een 16-daags pop-up restaurant in Utrechts meest exotische natuur, de Botanische Tuinen.

Meer informatie

Gouden Voorzet 2017 + 2018

Enige tijd geleden zat er in het USS Mesa Cosa Stichtingsbestuur ene Michiel. Toen er geld over was op de begroting besloot hij dit te geven aan studentensportverenigingen die daarvoor een goede besteding konden vinden. De zogenaamde Gouden Voorzet was geboren.

Meer informatie

Tokkelbaan 2017

Een 200 meter lange lijn tussen twee flats gespannen, vliegen over weilanden tussen de schapen, dit vind je allemaal op het Utrechts Science Park, De Uithof, tijdens de RAGweek. Een spectaculaire manier om geld op te halen voor het goede doel!

Meer informatie

Expositie De Nieuwe Stijl 2017

Dit jaar vieren we 100 jaar De Stijl. Van 7 oktober tot en met 15 december 2017 is op het Utrecht Science Park de expositie De Nieuwe Stijl te zien, waar de bijzondere relatie tussen kunstenaars en wetenschappers in beeld gebracht wordt.

Meer informatie

Foodnote Festival 2017

Van 6 t/m 17 september vindt de eerste editie van Foodnote Festival plaats. Centraal thema van het festival is voedsel op reis naar de toekomst. Je vindt er goed eten, lezingen, optredens en workshops, geheel in het thema van de voedsel-evolutie.

Meer informatie