De afgelopen twee jaar vonden er veel bouwprojecten plaats op het Utrecht Science Park, zoals de aanleg van de tramlijn, de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, Genmab, de Hogeschool Utrecht en de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. De bouwprojecten legden een grote druk op de leefbaarheid van het gebied. Om het Utrecht Science Park in deze periode leefbaar, leuk en aantrekkelijk te houden was het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds opgericht voor de periode 2017 en 2018. Het leefbaarheidsfonds was een “virtueel fonds”: het was geen nieuw instituut maar een samenwerkingsverband tussen Gemeente Utrecht, de SSH, Provincie Utrecht, BAM en Stichting Utrecht Science Park.

Het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds had als doel om initiatieven van studenten, medewerkers en ondernemers die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en de onderlinge verbinding op het Utrecht Science Park financieel te ondersteunen.

Gehonoreerde initiatieven
De partners van het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds hebben ondernemende, inspirerende en verrassende initiatieven binnen gekregen die de leefbaarheid op het Utrecht Science Park in 2017 en 2018 hebben vergroot of versterkt. De initiatieven werden aan onderstaande criteria getoetst. Onderaan deze pagina staan de door het fonds gesteunde initiatieven.

Waar moest een aanvraag aan voldoen? Het initiatief:

  • vergroot of versterkt de leefbaarheid op het Utrecht Science Park;
  • past binnen het thema ‘Healthy Urban Living’: een gezond en duurzaam leven;
  • versterkt de USP community: heeft een groot bereik en brengt mensen bij elkaar;
  • heeft ook andere financieringsbronnen waaruit breed draagvlak blijkt;
  • heeft geen winstoogmerk;
  • is toegankelijk voor iedereen.

Toekomst USP Leefbaarheidsfonds en nieuwe aanvragen
Het USP Leefbaarheidsfonds was opgericht voor de periode 2017 en 2018. Nieuwe aanvragen worden derhalve niet meer in behandeling genomen.

De fondspartners gaan evalueren en in gesprek over een eventueel vervolg.

Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds

   

Bekijk het filmpje

Robbert Maas over het fonds

Het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds heeft bijgedragen aan De Maaltuin. Robbert Maas vertelt wat het fonds voor jou kan betekenen. 

Bekijk het filmpje

Gouden Voorzet - SPIN

Spetterend filmpje van studenten van SPIN Boardsports! Waterpret in de Botanische Tuinen met nieuwe ‘winch’. De ‘winch’ is mede mogelijk gemaakt door het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds.

Bekijk het filmpje

Gouden Voorzet - Odysseus'91

Het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfond heeft bijgedragen aan nieuwe sportkleding voor sportvereniging USVV Odysseus'91

Bekijk het filmpje

Gouden Voorzet - SPIN

Het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds heeft bijgedragen aan de nieuwe miniramp.

Bekijk het filmpje

Gesteunde initiatieven

Meet the Future Festival 2018

Op het Utrecht Science Park werken tienduizenden ‘bright minds’ dagelijks aan onze toekomst. Maar waar ontmoet je deze knappe koppen? En hoe leer je hun baanbrekende werk kennen? Het kennisfestival Meet the future brengt verhalen uit het Utrecht Science Park tot leven.

Meer informatie

Weekend van de Wetenschap 2018

Op 7 oktober, tijdens het Weekend van de Wetenschap, krijgt het publiek een kijkje achter de schermen bij wetenschap en onderzoek. Op verschillende plekken is er van alles te beleven voor jong en oud: ontrafel je eigen DNA bij het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute, maak kennis met wetenschappers van SRON die meetinstrumenten voor de ruimte ontwikkelen of neem een exclusief kijkje in het depot van het Universiteitsmuseum.

Meer informatie

De Maaltuin 2017 + 2018

De Maaltuin is een 16-daags pop-up restaurant in Utrechts meest exotische natuur, de Botanische Tuinen.

Meer informatie

Vlinderkas Botanische Tuinen 2018

Een lang gekoesterde wens van de Botanische Tuinen was om een permanente vlinderkas te realiseren voor de ruim 50 soorten vlinders. Voor jong en oud zijn vlinders fascinerend en hebben de gevleugelde juweeltjes een grote attractieve waarde. De permanente kas biedt daarnaast een prachtig podium voor studenten en wetenschappers om onderzoek te kunnen doen. Deze wens gaat in vervulling, mede dankzij een bijdrage van het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds.

Meer informatie

Tokkelbaan 2017

Een 200 meter lange lijn tussen twee flats gespannen, vliegen over weilanden tussen de schapen, dit vind je allemaal op het Utrecht Science Park tijdens de RAGweek. Een spectaculaire manier om geld op te halen voor het goede doel!

Meer informatie

Expositie De Nieuwe Stijl 2017

Dit jaar vieren we 100 jaar De Stijl. Van 7 oktober tot en met 15 december 2017 is op het Utrecht Science Park de expositie De Nieuwe Stijl te zien, waar de bijzondere relatie tussen kunstenaars en wetenschappers in beeld gebracht wordt.

Meer informatie

Foodnote Festival 2017

In 2017 vond de eerste editie van Foodnote Festival plaats. Centraal thema van het festival is voedsel op reis naar de toekomst. Je vindt er goed eten, lezingen, optredens en workshops, geheel in het thema van de voedsel-evolutie.

Meer informatie

Gouden Voorzet 2017 + 2018

Enige tijd geleden zat er in het USS Mesa Cosa Stichtingsbestuur ene Michiel. Toen er geld over was op de begroting besloot hij dit te geven aan studentensportverenigingen die daarvoor een goede besteding konden vinden. De zogenaamde Gouden Voorzet was geboren.

Meer informatie