Het Leefbaarheidsfonds heeft als doel om initiatieven van studenten, medewerkers en ondernemers die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en de onderlinge verbinding op het USP financieel te ondersteunen. Heb jij een idee voor een initiatief dat zich richt op de leefbaarheid van het Utrecht Science Park? Lees hieronder hoe je dit kunt doen?

De komende twee jaar vinden er veel bouwprojecten plaats op het Utrecht Science Park, zoals de aanleg van de tramlijn, de nieuwbouw van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het College ter beoordeling van Geneesmiddelen (RIVM/CBG), het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, Genmab, de Hogeschool Utrecht en de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. De bouwprojecten leggen een grote druk op de leefbaarheid van het gebied. Samen bouwen we hier aan een betere toekomst. Om het USP in deze periode leefbaar, leuk en aantrekkelijk te houden is het Leefbaarheidsfonds USP opgericht. Het leefbaarheidsfonds is een “virtueel fonds”: het is geen nieuw instituut maar een samenwerkingsverband tussen Gemeente Utrecht, de SSH, Provincie Utrecht, BAM en Stichting USP.

Aanvraag indienen
De partners van het Leefbaarheidsfonds USP hopen ondernemende, inspirerende en verrassende initiatieven binnen te krijgen die de leefbaarheid op het USP de komende 2 jaar vergroten of versterken.

Waar moet een aanvraag aan voldoen? Het initiatief:

  • vergroot of versterkt de leefbaarheid op het USP;
  • past binnen het thema ‘Healthy Urban Living’: een gezond en duurzaam leven;
  • versterkt de USP community: heeft een groot bereik en brengt mensen bij elkaar;
  • heeft ook andere financieringsbronnen waaruit breed draagvlak blijkt;
  • heeft geen winstoogmerk;
  • is toegankelijk voor iedereen.

Gesteunde initiatieven

Expositie De Nieuwe Stijl 2017

Dit jaar vieren we 100 jaar De Stijl. Van 7 oktober tot en met 15 december 2017 is op het Utrecht Science Park de expositie De Nieuwe Stijl te zien, waar de bijzondere relatie tussen kunstenaars en wetenschappers in beeld gebracht wordt.

Bekijk hier het evenement

Foodnote Festival 2017

Van 6 t/m 17 september vindt de eerste editie van Foodnote Festival plaats. Centraal thema van het festival is voedsel op reis naar de toekomst. Je vindt er goed eten, lezingen, optredens en workshops, geheel in het thema van de voedsel-evolutie.

Bekijk hier het evenement

De Maaltuin 2017

De Maaltuin is een 16-daags pop-up restaurant in Utrechts meest exotische natuur, de Botanische Tuinen.

Bekijk hier het evenement

Gouden Voorzet 2017

Enige tijd geleden zat er in het USS Mesa Cosa Stichtingsbestuur ene Michiel. Toen er geld over was op de begroting besloot hij dit te geven aan studentensportverenigingen die daarvoor een goede besteding konden vinden. De zogenaamde Gouden Voorzet was geboren.

Bekijk hier het evenement

Tokkelbaan 2017

Een 200 meter lange lijn tussen twee flats gespannen, vliegen over weilanden tussen de schapen, dit vind je allemaal op het Utrechts Science Park, De Uithof, tijdens de RAGweek. Een spectaculaire manier om geld op te halen voor het goede doel!

Bekijk hier het evenement

NSK IJsklimmen 2016

Op 3 december 2016 vond het Nederlands Studenten Kampioenschap Ijsklimmen plaats op het Utrecht Science Park bij Sportcentrum Olympos. Dit initiatief werd gesteund door het USP Leefbaarheidsfonds.

Bekijk hier het evenement