In het kort

Utrecht Science Park is het kloppende hart van Europa’s meest competitieve regio. Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst. Utrecht Science Park is een unieke plek waar inspiratie, ontmoeting en samenwerking centraal staan. Maak kennis met de mensen die het verschil maken.

Samenwerking in het Utrecht Science Park

Het Utrecht Science Park is het grootste sciencepark van Nederland. Samen werken we aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals een langer en gezonder leven en duurzaamheid. Stichting Utrecht Science Park ontwikkelt samen met partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie en Genmab een serie van 5 filmpjes over de inspirerende samenwerking en baanbrekend onderzoek in het Utrecht Science Park.

 

Utrecht Molecular Immunology Hub

Een mooi voorbeeld is de samenwerking in de Utrecht Molecular Immunology Hub. Door de unieke samenwerking in het sciencepark zijn deze partners wereldspelers in het ontwikkelen van antilichaamtherapieën tegen kanker en infectieziekten.

Bekijk het filmpje

Utrecht Exposome Hub

Een voorbeeld van samenwerking in het Utrecht Science Park is de Utrecht Exposome Hub waar onderzoekers van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht samenwerken met Danone Nutricia Research, TNO en het RIVM. Ze onderzoeken hoe omgevingsfactoren, in interactie met elkaar, onze gezondheid beïnvloeden.

Bekijk het filmpje

Regenerative Medicine

Alle experts op het gebied van regeneratieve geneeskunde en stamcelonderzoek zitten samen op één plek op het Utrecht Science Park, in het Regenerative Medicine Center Utrecht (RMCU).

Bekijk het filmpje

Prinses Máxima Centrum

Een inspirerend voorbeeld van samenwerking in het Utrecht Science Park is de samenwerking van het Prinses Máxima Centrum met het UMC Utrecht, waar het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderdeel van is, op het gebied van onderzoek en zorg.

Bekijk het filmpje

Werkspoorkwartier

Een inspirerend voorbeeld is het Utrechtse Werkspoorkwartier, een icoon voor circulaire herontwikkeling. Gebouweigenaren, kennisinstellingen en bedrijven werken samen aan een duurzame vestigingsplaats voor maakbedrijven en creatieve start-ups. Hier komen onderzoek, onderwijs en circulair ondernemerschap prachtig samen.

Bekijk het filmpje


USP interviews

Tienduizenden studenten, medewerkers, patiënten en bezoekers zijn dagelijks te vinden in het Utrecht Science Park. Onderwijs en wetenschap trekken samen op met topzorg en hoogwaardige bedrijven. Hieronder volgt een serie interviews waarin mensen over hun relatie tot dit gebied vertellen.

Burgemeester Sharon A.M. Dijksma

Voor de nieuwe Science Cube’s interviewden we burgemeester Sharon A.M. Dijksma over haar kijk op het Utrecht Science Park.

Lees hier het interview

dr. Karin de Winter – de Groot

Voor de nieuwe Science Cube’s interviewden we dr. Karin de Winter - de Groot over haar kijk op het Utrecht Science Park.

Lees hier het interview

Rosaline Pinto

Voor de nieuwe Science Cube’s interviewden we de student Rosaline Pinto over haar kijk op het Utrecht Science Park.

Lees hier het interview

Gerard van Buiten

We interviewden Gerard van Buiten die hortulanus is in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park. Lees het interview over zijn kijk op het Utrecht Science Park.

Lees hier het interview

Eid Alhadad

Interview met Eid Alhadad, eigenaar van foodtruck Falafel & Halloumi. Lees het interview over zijn kijk op het Utrecht Science Park

Lees hier het interview

Jonathan Robinson

Interview met Jonathan Robinson, CEO van Polpharma Biologics Utrecht B.V., eerder bekend als Bioceros. Lees het interview over zijn kijk op het Utrecht Science Park.

Lees hier het interview

Annemarie Willems

Interview met Annemarie Willems, Chief Business Development van Prolira BV. Lees het interview over haar kijk op het Utrecht Science Park

Lees hier het interview

Camilla de Nardis

Interview met Camilla de Nardis, communicatie- en duurzaamheidsmanager bij Merus. Lees het interview over haar kijk op het Utrecht Science Park

Lees hier het interview

Raymond Pieters

Interview met Raymond Pieters, immuuntoxicoloog en lector bij de Hogeschool Utrecht. Lees het interview over zijn kijk op het Utrecht Science Park.

Lees hier het interview

Judith Oprins

Interview met Judith Oprins, Vice President Research Operations en Site Manager bij Genmab. Lees in het interview meer over haar kijk op het Utrecht Science Park.

Lees het interview

Mark Kauw

Interview met Mark Kauw, Projectmanager Duurzaamheid bij het Programma Duurzaamheid bij Universiteit Utrecht. Lees in het interview over zijn kijk op het Utrecht Science Park.

Lees het interview

Fenna van Charldorp-Hanraets en Edwin Pos

Interview met Fenna van Charldorp-Hanraets en Edwin Pos, directie van de Botanische Tuinen. Lees in het interview over hun kijk op het Utrecht Science Park.

Lees het interview

 

Makers van Morgen

De verhalen van de 'Makers van Morgen' waren onderdeel van de gezamelijke gebiedscommunicatie campagne 'wij maken jouw wereld van morgen' (2017/2018).

 

Zorgteam spreekangst

Het zorgteam voor kinderen met spreekangst van het UMC Utrecht bestaat uit Maretha de Jonge, Hilde van Braam van Vloten-Hairwassers, Fleur Wever en Marieke Ermers.

Interview met het zorgteam

Geboortecentrum

Vanuit de divisie Vrouw & Baby van het geboortecentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn Ilanit Overbeeke, Willem de Vries en Metty Spelt geïnterviewd.

Interview over het geboortecentrum

Ray Murphy

Barista van The Village Coffee, de koffiebar in wooncomplex Johanna.

Interview met Ray Murphy

Karin Rebel

Onderzoeker duurzaamheid bij de Universiteit Utrecht.

Interview Karin Rebel

Jan van de Winkel

CEO van biotechbedrijf Genmab.

Interview met Jan van de Winkel

Helianthe Kort

Onderzoeker technologie in de zorg aan de Hogeschool Utrecht.

Interview met Helianthe Kort

Appy Sluijs

Klimaatonderzoeker van de Universiteit Utrecht.

Interview met Appy Sluijs

Diane de Kruijf

Directeur huisvesting bij de Hogeschool Utrecht.

Interview met Diane de Kruijf

Dirk Wijnalda

Sportdocent bij Olympos en Nederlands Kampioen Triathlon.

Interview met Dirk Wijnalda

Hans Clevers

Groepsleider bij het Hubrecht Instituut, wetenschappelijk directeur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en hoogleraar Moleculaire Genetica aan de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Interview met Hans Clevers

Rob van Neck

Hoofduitvoerder van de bouw van het Prinses Máxima Cetrum voor kinderoncologie.

Interview met Rob van Neck

Steye Verhoeve

Masterstudent aan de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht en bestuurslid van BoKS, de huurdersorganisatie van alle huurders van de SSH.

Interview met Steye Verhoeve