In het kort
Utrecht Science Park is het kloppende hart van Europa’s meest competitieve regio. Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst. Utrecht Science Park is een unieke plek waar inspiratie, ontmoeting en samenwerking centraal staan. Maak kennis met de mensen die het verschil maken.
Samenwerking in het Utrecht Science Park
Het Utrecht Science Park is het grootste sciencepark van Nederland. Samen werken we aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals een langer en gezonder leven en duurzaamheid. Stichting Utrecht Science Park ontwikkelt samen met partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie en Genmab een serie van 5 filmpjes over de inspirerende samenwerking en baanbrekend onderzoek in het Utrecht Science Park.

Utrecht Molecular Immunology Hub
Een mooi voorbeeld is de samenwerking in de Utrecht Molecular Immunology Hub. Door de unieke samenwerking in het sciencepark zijn deze partners wereldspelers in het ontwikkelen van antilichaamtherapieën tegen kanker en infectieziekten.
Bekijk het filmpje
Utrecht Exposome Hub
Een voorbeeld van samenwerking in het Utrecht Science Park is de Utrecht Exposome Hub waar onderzoekers van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht samenwerken met Danone Nutricia Research, TNO en het RIVM. Ze onderzoeken hoe omgevingsfactoren, in interactie met elkaar, onze gezondheid beïnvloeden.
Bekijk het filmpje
Regenerative Medicine
Alle experts op het gebied van regeneratieve geneeskunde en stamcelonderzoek zitten samen op één plek op het Utrecht Science Park, in het Regenerative Medicine Center Utrecht (RMCU).
Bekijk het filmpje
Prinses Máxima Centrum
Een inspirerend voorbeeld van samenwerking in het Utrecht Science Park is de samenwerking van het Prinses Máxima Centrum met het UMC Utrecht, waar het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderdeel van is, op het gebied van onderzoek en zorg.
Bekijk het filmpje
Werkspoorkwartier
Een inspirerend voorbeeld is het Utrechtse Werkspoorkwartier, een icoon voor circulaire herontwikkeling. Gebouweigenaren, kennisinstellingen en bedrijven werken samen aan een duurzame vestigingsplaats voor maakbedrijven en creatieve start-ups. Hier komen onderzoek, onderwijs en circulair ondernemerschap prachtig samen.
Bekijk het filmpje
USP interviews
Tienduizenden studenten, medewerkers, patiënten en bezoekers zijn dagelijks te vinden in het Utrecht Science Park. Onderwijs en wetenschap trekken samen op met topzorg en hoogwaardige bedrijven. Hieronder volgt een serie interviews waarin mensen over hun relatie tot dit gebied vertellen.

Burgemeester Sharon A.M. Dijksma
Voor de nieuwe Science Cube’s interviewden we burgemeester Sharon A.M. Dijksma over haar kijk op het Utrecht Science Park.
Lees hier het interview
dr. Karin de Winter – de Groot
Voor de nieuwe Science Cube’s interviewden we dr. Karin de Winter - de Groot over haar kijk op het Utrecht Science Park.
Lees hier het interview
Rosaline Pinto
Voor de nieuwe Science Cube’s interviewden we de student Rosaline Pinto over haar kijk op het Utrecht Science Park.
Lees hier het interview
Gerard van Buiten
We interviewden Gerard van Buiten die hortulanus is in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park. Lees het interview over zijn kijk op het Utrecht Science Park.
Lees hier het interview
Eid Alhadad
Interview met Eid Alhadad, eigenaar van foodtruck Falafel & Halloumi. Lees het interview over zijn kijk op het Utrecht Science Park
Lees hier het interview
Jonathan Robinson
Interview met Jonathan Robinson, CEO van Polpharma Biologics Utrecht B.V., eerder bekend als Bioceros. Lees het interview over zijn kijk op het Utrecht Science Park.
Lees hier het interview
Annemarie Willems
Interview met Annemarie Willems, Chief Business Development van Prolira BV. Lees het interview over haar kijk op het Utrecht Science Park
Lees hier het interview
Camilla de Nardis
Interview met Camilla de Nardis, communicatie- en duurzaamheidsmanager bij Merus. Lees het interview over haar kijk op het Utrecht Science Park
Lees hier het interview
Raymond Pieters
Interview met Raymond Pieters, immuuntoxicoloog en lector bij de Hogeschool Utrecht. Lees het interview over zijn kijk op het Utrecht Science Park.
Lees hier het interview
Judith Oprins
Interview met Judith Oprins, Vice President Research Operations en Site Manager bij Genmab. Lees in het interview meer over haar kijk op het Utrecht Science Park.
Lees het interview
Mark Kauw
Interview met Mark Kauw, Projectmanager Duurzaamheid bij het Programma Duurzaamheid bij Universiteit Utrecht. Lees in het interview over zijn kijk op het Utrecht Science Park.
Lees het interview
Fenna van Charldorp-Hanraets en Edwin Pos
Interview met Fenna van Charldorp-Hanraets en Edwin Pos, directie van de Botanische Tuinen. Lees in het interview over hun kijk op het Utrecht Science Park.
Lees het interviewMakers van Morgen
De verhalen van de 'Makers van Morgen' waren onderdeel van de gezamelijke gebiedscommunicatie campagne 'wij maken jouw wereld van morgen' (2017/2018).

Zorgteam spreekangst
Het zorgteam voor kinderen met spreekangst van het UMC Utrecht bestaat uit Maretha de Jonge, Hilde van Braam van Vloten-Hairwassers, Fleur Wever en Marieke Ermers.
Interview met het zorgteam
Geboortecentrum
Vanuit de divisie Vrouw & Baby van het geboortecentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn Ilanit Overbeeke, Willem de Vries en Metty Spelt geïnterviewd.
Interview over het geboortecentrum
Ray Murphy
Barista van The Village Coffee, de koffiebar in wooncomplex Johanna.
Interview met Ray Murphy
Helianthe Kort
Onderzoeker technologie in de zorg aan de Hogeschool Utrecht.
Interview met Helianthe Kort
Hans Clevers
Groepsleider bij het Hubrecht Instituut, wetenschappelijk directeur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en hoogleraar Moleculaire Genetica aan de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.
Interview met Hans Clevers
Rob van Neck
Hoofduitvoerder van de bouw van het Prinses Máxima Cetrum voor kinderoncologie.
Interview met Rob van Neck
Steye Verhoeve
Masterstudent aan de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht en bestuurslid van BoKS, de huurdersorganisatie van alle huurders van de SSH.
Interview met Steye Verhoeve