Leuk om te weten

Er gebeurt veel op het Utrecht Science Park. De campus is een kleine stad waar mensen werken, studeren, wonen, recreƫren of zorg genieten. Het Utrecht Science Park is het grootste science park in Nederland en kent de grootste procentuele groei van werkgelegenheid samen met TU Eindhoven Science Park. Er is veel te vertellen over het Utrecht Science Park. Ook de stad en regio Utrecht dragen bij aan de aantrekkingskracht van het Utrecht Science Park. De Unique Selling Points staan hieronder.

 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg


 1. Het Prinses Máxima Centrum is Europa’s grootste centrum voor kinderoncologie.
 2. Utrecht is een voortrekker op het vlak van 3D-printtechnologie. In 2015 ging de eerste masteropleiding in 3D-bioprinting van start in Utrecht Science Park. In 2017 is het Fieldlab 3D Medical officieel van start gegaan. 3D Medical is het eerste Fieldlab voor 3D-printen voor de medische sector in Nederland en het eerste Fieldlab in de regio Utrecht.
 3. De Universiteit Utrecht, gevestigd in Utrecht Science Park, is de grootste universiteit van Nederland.
 4. Utrecht heeft de grootste Summer School van Europa.
 5. Utrecht Science Park ontvangt dagelijks 55.000 studenten; een schat aan talent met een groot aanwervingspotentieel.

 6. Het Denver House van de Hogeschool Utrecht bevindt zich op het Utrecht Science Park, een living lab op het gebied van duurzaam wonen. 
 7. Utrecht Science Park biedt een schat aan kennis en expertise in de geneeskunde, diergeneeskunde, scheikunde, biologie, farmacie, natuurkunde en wiskunde.
 8. De Universiteit Utrecht heeft maar liefst 12 Nobelprijswinnaars voortgebracht.
 9. Utrecht Science Park is een mekka voor liefhebbers van toparchitectuur.
 10. De Utrechtse Biofabrication Facility is een toonaangevend Europees kenniscentrum op het gebied van biofabrication en gevestigd op het Utrecht Science Park. Hier komen ingenieurs, materialen, wetenschappers, celbiologen, medici en commerciële partners samen om een gunstige omgeving te creëren voor de ontwikkeling, evaluatie en klinische vertaling van 3D-weefselconstructies.
   
 11. De enige faculteit Diergeneeskunde in Nederland is gevestigd in Utrecht Science Park.
 12. Danone Nutricia Research is Danone’s tweede Research & Development-centrum (na de hoofdzetel in Parijs) en is gevestigd in Utrecht Science Park.
 13. Utrecht Science Park heeft vijf ziekenhuizen op één vierkante kilometer (UMC Utrecht, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, Centraal Militair Hospitaal Utrecht en Dierenkliniek).
 14. Het Rietveld Schröderhuis ligt op een steenworp afstand van Utrecht Science Park.
 15. Utrecht Science Park is het enige sciencepark waar de start van een marathon plaatsvindt.
   
 16. Er werken ruim 30.000 mensen in het Utrecht Science Park.
 17. UtrechtInc. biedt een geslaagd incubatorprogramma en ondersteunt ondernemers en wetenschappers bij het succesvol opzetten van hun bedrijf of academische spin-off. UtrechtInc. richt zich op ondernemers die kennis kunnen vertalen in innovatie en daarmee een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving. 
 18. Het Netherlands Centre for One Health (NCOH) is gevestigd in Utrecht Science Park. Het NCOH is een uniek programma waarin de geneeskunde en diergeneeskunde nauw samenwerken in de strijd tegen zoönosen: besmettelijke ziekten die overdraagbaar zijn tussen mens en dier.
 19. Utrecht heeft de hoogst opgeleide beroepsbevolking van Nederland; 53% heeft een hbo- of universitaire opleiding afgerond.
 20. 's Werelds enige MRI-versneller (gelijktijdig scannen en opereren zonder incisies) is ontwikkeld in Utrecht Science Park en is sinds 2018 in gebruik bij de behandeling van patiënten.
   
 21. Utrecht Science Park is het enige sciencepark in Nederland met een satellietlocatie in buurgemeente Bilthoven.
 22. In het Utrecht Science Park wordt hard aan duurzaamheid gewerkt, zo zijn er maar liefst zes gebouwen in het park met het BREEAM-keurmerk Excellent of hoger.
 23. Het Hubrecht Institute is een van de wereldleiders op het gebied van stamcelonderzoek.
 24. Utrecht Science Park is het enige wetenschapspark waar schapen grazen op het terrein.
 25. Studenten maken één vijfde van de Utrechtse bevolking uit.
   
 26. De Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht vormen het groene hart van het Utrecht Science Park.
 27. Utrecht Science Park heeft de enige parkeergarage van Nederland met een klimmuur.
 28. De Johanna woontoren is bekleed met wel 250.000 tegeltjes, gemaakt door het oudste bedrijf van Nederland.
 29. Genmab is het één na grootste biotech bedrijf van Europa.
 30. In de Botanische Tuinen staan ruim 9.500 verschillende soort planten.