• darkblurbg

Update 14 april 2020 - Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park gaat niet door in 2020 en wordt verplaatst naar 2021

Vanwege de huidige situatie rondom COVID-19 (het coronavirus) vindt de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park niet meer plaats in 2020. Mede door het onzekere verloop van de coronacrisis en de daaruit voortvloeiende drukke evenementenkalender in het najaar, zijn we genoodzaakt het evenement te verplaatsen naar 2021. 

De organisatie stelde in maart de marathon uit vanwege COVID-19 (coronavirus). In overleg met onder andere de gemeente Utrecht, Utrecht Science Park en overige stakeholders wordt eind 2020 de nieuwe datum bekend gemaakt. De aangeschafte startbewijzen en eventuele bijgekochte producten van de editie 2020 blijven geldig voor de editie in 2021. 

''Vanzelfsprekend staat de gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen bij ons op de eerste plaats’’, aldus organisator Mario Kadiks. ''Wij zijn als organisatie dankbaar voor de vele blijken van grote betrokkenheid die wij hebben gevoeld na het onvermijdelijke uitstel van de Utrecht Marathon.’’ 
 
Samen met alle hardlopers kijkt de organisatie er naar uit om er volgend jaar een mooi evenement van te maken. Alle reeds ingeschreven deelnemers hebben persoonlijk nadere informatie ontvangen over de verplaatsing van de Utrecht Marathon. 

Lees hier de FAQ’s voor alle vragen en antwoorden over de verplaatsing van de Utrecht Marathon. 


Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park uitgesteld

Golazo Sports heeft zojuist - donderdag 12 maart 12.00 uur- besloten om al zijn evenementen tot en met 19 april te verplaatsen naar een datum later in dit jaar. Het gaat onder andere om de NN Marathon Rotterdam en de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park.

De organisatie acht het niet verantwoord gezien de laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom het COVID-19 om de evenementen plaats te laten vinden. Een enorme tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid en gezondheid van de lopers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staan bij de evenementen van Golazo Sports altijd voorop.

De organisatie zal zeer binnenkort in gesprek treden met de diverse stakeholders om te inventariseren welke data mogelijk zijn.

 Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park, 2020
 

Zondag 19 april 2020 vindt de 39e editie van de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park plaats. De deelnemers lopen langs de highlights van de stad en starten en finishen op het Utrecht Science Park waar Running, Food en Music centraal staan. KWF is in 2020 ook weer gekoppeld aan de Utrecht Marathon.

Afstanden voor iedereen: één volledige ronde marathon.
De verschillende oude- en nieuwe stadsdelen van Utrecht zijn met het Marathon (42,195km) parcours aan elkaar verbonden. De combinatie van het lopen door de parken, stadsdelen zoals Leidsche Rijn en het lopen door de oude binnenstad zorgen voor een unieke loopbelevenis. Muziekpunten langs het parcours dopen de Utrecht Marathon om tot een echt sfeervol Utrechts evenement. Ook dit jaar zullen de deelnemers starten op de Halve Marathon (21,1 km), Kwart Marathon (10,55 km) en de Mini Marathon (± 1.5 km) Op het foodplein op het Utrecht Science Park kan iedereen nagenieten onder genot van een drankje, hapje en muziek. Bekijk de parcoursen op www.utrechtmarathon.com

Als USP medewerker meedoen aan de Utrecht Marathon?
Voor alle USP deelnemers is er op 19 april er een speciale ontvangst in de hal van het gebouw van de Hogeschool Utrecht aan de Heidelberglaan 7. Een plek voor de USP community waar je naast extra faciliteiten zoals massage en garderobe ook kunt genieten van een healthy snack en drankjes.

Individueel
Werk je bij de Hogeschool Utrecht, Danone Nutricia, Genmab, Prinses Máxima Centrum, Sportcentrum Olympos of een van de andere organisaties op het Utrecht Science Park en wil je deelnemen aan de marathon? Schrijf je dan hier in voor de Hele Marathon, de Halve Marathon of de ¼ Marathon, geef je op met de code USP2020. Dan word je uitgenodigd voor de USP community ontvangst.

USP Team Run
Lijkt het je leuk om met je eigen team collega’s de competitie aan te gaan met andere USP teams? Of wil je je collega’s eens op een andere manier leren kennen? Schrijf je dan in voor de USP Team Run. Je loopt dan samen met 3-5 collega’s de Kwart Marathon, de drie teamgenoten met de snelste tijd worden meegenomen in het USP Team Run klassement. Je ontvangt een gratis USP Team Run T-shirt en je wordt uitgenodigd voor de USP community ontvangst waar je naast extra faciliteiten zoals massage en garderobe ook kunt genieten van een healthy snack en drankjes.

De kosten voor deelnemen aan de USP Team Run zijn per persoon gelijk aan het tarief van de Kwart Marathon. Om een team in te schrijven heb je een teamcaptain nodig. Jullie teamcaptain maakt het team aan. Klik op inschrijven.

Bedrijven en organisaties op het Utrecht Science Park kunnen met de code USPrun een team laten aanmaken door hun teamcaptain.
De individuele deelnemers per team kunnen zich vervolgens inschrijven met de code: USP. Zie hier de handleiding.

Medewerkers UMC Utrecht en Universiteit Utrecht
Medewerkers van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht kunnen zich gratis inschrijven (via een andere link, zie daarvoor de berichtgeving op het intranet van de eigen instelling). 
Ben jij werknemer van UMC Utrecht of Universiteit Uitrecht en wil je meedoen aan de USP team Run? Zie hiervoor ook berichtgeving van de eigen instelling voor met welke code je een team aan kunt maken.

Gratis USP Team Run T-shirt
Ren je mee in de USP Team Run? Geef je op voor een gratis USP Team Run T-shirt!

Utrecht Science Park
De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park is niet zomaar een sportevenement. De prachtige route vanuit het science park maakt een mooie verbinding met stad en regio Utrecht en sluit naadloos aan bij het Utrechtse ‘Gezond Stedelijk Leven’. Op het Utrecht Science Park werken we samen aan het verbeteren van gezondheid en kwaliteit van leven. Samen met (kennis)partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Sportcentrum Olympos en KWF Kankerbestrijding geven we inhoud aan de Utrecht Marathon, als start voor een langer en gezonder leven. Elke editie van de Utrecht Marathon haalt KWF geld op voor baanbrekend onderzoek in het Utrecht Science Park.

KWF Kankerbestrijding
De Utrecht Marathon steunt KWF Kankerbestrijding. 1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Jaarlijks sterven 45 duizend mensen aan de gevolgen van de ziekte. Dat betekent elke 5 minuten een diagnose. Dezelfde tijd om ongeveer 1 kilometer te lopen. Deelnemers aan de Utrecht Marathon kunnen zich via het KWF-initiatief Ren tegen kanker inschrijven voor de ¼ marathon, halve marathon of de hele marathon. Zij krijgen dan het startbewijs gratis, en een Ren tegen kanker-shirt. Daar staat tegenover dat er minimaal 500 euro aan sponsorgeld wordt opgehaald op voor baanbrekend kankeronderzoek in het Utrecht Science Park. Meer informatie en inschrijven vind je hier.

Hardlooptrainingen bij Sportcentrum Olympos
Samen trainen voor een van de afstanden van Utrecht Marathon kan ook. Sportcentrum Olympos biedt speciale hardlooptrainingen aan.