Utrecht Science Park is geheel rookvrij. Dit draagt bij aan een gezonde en duurzame omgeving om te studeren en te werken.

In januari van dit jaar hebben meerdere grotere organisaties op het Utrecht Science Park een intentieverklaring voor een rookvrij Utrecht Science Park ondertekend. Gemeente en Provincie hebben hieraan bijgedragen door ook de (gemeentelijke) groenstroken, bus- en tramhaltes en openbare wegen als rookvrij zone aan te merken.

In het begin van het nieuwe Academisch Jaar 2021-2022 wordt de bovenstaande boodschap actief gecommuniceerd aan studenten en staf van de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en andere partners in het Utrecht Science Park

Handhaving
Er wordt gehandhaafd door de overheid en de Universiteit Utrecht.

Toch roken?
Er is een beperkt aantal - door de gemeente vastgestelde  - rookgedoogplekken in het Utrecht Science Park. Zo is er toch nog een alternatief voor rokers, zonder dat dit overlast geeft voor anderen. Op deze plekken worden speciale rooktegels geplaatst. Bekijk hier plattegrond van het Utrecht Science Park met de rookgedoogplekken.

Ondersteuning bij stoppen met roken
Wil je stoppen met roken? Dan kun je bij je huisarts terecht voor advies. Een huisarts kan stopadviezen geven en je doorverwijzen naar een stoppen-met-rokenprogramma. Zorgverzekeringen vergoeden deze programma’s volledig en deze komen niet voor rekening van het eigen risico. Daarnaast vind je op www.ikstopnu.nl informatie en tips over stoppen met roken.

Een banner met daarop achtereenvolgens een vinkje, het woord 'rookvrij' en de slogan 'Op weg naar een rookvrije generatie'

Wil je meer informatie over het rookbeleid? Stuur dan een e-mail naar rookvrij@uu.nl.