Staatsecretaris Dekker opent ultrasterke MRI voor moleculen
9 november 2015

Staatssecretaris Sander Dekker van OCW opende donderdag 5 november bij de Universiteit Utrecht de uNMR-NL onderzoeksfaciliteit, een nieuwe, nationale ‘MRI’ voor moleculen. Met zijn ultrasterke magneet behoort de faciliteit tot de absolute wereldtop.

Hubrecht Instituut opent nieuw laboratoriumgebouw
9 november 2015

Het Hubrecht Instituut opende 5 november de deuren van zijn nieuwe laboratoriumgebouw. Het instituut, dat in 2016 honderd jaar bestaat, is hiermee klaar voor een nieuw tijdperk van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

Start nieuwbouw en uitgifte obligaties Princes Maxima Centrum voor kinderoncologie
9 november 2015

Vandaag vond de ondertekening van de bouwcontracten van het Prinses Maxima Centrum plaats waarmee de start van de nieuwbouw een feit is. Daarnaast start aanstaande maandag de uitgifte van een obligatielening door het Prinses Maxima Centrum, die een in de gezondeheidszorg unieke manier van financiering oplevert.

InteRNA Technologies Secures Final Extension Series A Financing and Strengthens Its Supervisory Board
29 oktober 2015

Nijmegen/Utrecht, the Netherlands, October 29, 2015 -- InteRNA Technologies B.V., a biopharma company engaged in the development of microRNA (miRNA)-based therapeutics for oncology, announces today the closing of an equity financing round. This final extension of its Series A was co-led by new investors INKEF Capital and Aglaia Oncology Fund II. Existing shareholders also participated in this round, bringing the total Series A funding to US$ 10.5 million.

Nederland scoort toppositie als startup-land
27 oktober 2015

Bedrijfsincubators YES!Delft en UtrechtInc hebben een plek bemachtigd in de Europese top 10 van de UBI Index 2015.

RSM Niehe Lanceé Kooij gaat startups bij UtrechtInc ondersteunen
9 oktober 2015

RSM Niehe Lancée Kooij Accountants en Belastingadviseurs en UtrechtInc geloven dat ambitieus ondernemerschap essentieel is voor innovaties die bijdragen aan een duurzame en gezonde maatschappij. Om dit te bekrachtigen tekenen RSM Niehe Lancée Kooij en bedrijfsincubator UtrechtInc op 8 oktober een overeenkomst voor een gezamenlijke ondersteuning van startups. Pick This Up is een van de 30 startups bij UtrechtInc: “Erg fijn dat we in huis beroep kunnen doen op hun expertise.”

€ 600.000 voor duurzame start-ups in Utrecht
9 oktober 2015

De Universiteit Utrecht en incubator UtrechtInc verdelen € 600.000 onder startende ondernemers met duurzame ambities. Ook is er kantoorruimte beschikbaar voor duurzame start-ups.