Radio 538 komt in actie voor het Prinses Máxima Centrum
15 november 2022

Van 19 t/m 23 december komt Radio 538 in actie voor het Prinses Máxima Centrum. Luisteraars kunnen in ruil voor een donatie bepalen welke muziek er te horen is. Ook kunnen zij hun eigen actie starten en de opbrengst daarvan doneren, een actie van een ander steunen of een losse donatie doen. Vandaag heeft Radio 538 bekend gemaakt dat zij geld gaan ophalen voor de komst van een speciale ‘clean room’ waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Daarmee kan de overlevingskans van kinderen met kanker worden vergroot, met minder schade op de lange termijn.

ROM Utrecht Region lanceert Future Health Ventures
9 november 2022

Investeren in transformaties in life science, medtech en digital health, voor de gezonde mens. Tijdens Crossroads, het grootste startup event in de regio, lanceerde Arjan van den Born, directeur van de ROM Utrecht Region op 8 november een aantal nieuwe Ventures. Een daarvan is Future Health Ventures.

Gratis bootcamp voor medewerkers: elke dinsdag en donderdag
2 november 2022

Olympos biedt elke dinsdag van 17.00 – 18.00 uur en donderdag van 12.30 – 13.15 uur een gratis outdoor bootcamptraining aan voor medewerkers van organisaties op het Utrecht Science Park. Even sporten tussendoor of direct na het werk is ontspannend en geeft je tegelijkertijd een goede energie boost.

Prinses Máxima Centrum start samenwerking met Grieks kinderoncologiecentrum
2 november 2022

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie gaat een officiële samenwerking aan met de ‘Elpida Pediatric Oncology Unit’ van het Aghia Sofia kinderziekenhuis in Athene op het gebied van onderzoek naar kinderkanker. Met deze samenwerking beogen het Nederlandse Prinses Máxima Centrum en het Griekse Aghia Sofia kinderziekenhuis een versnelde ontwikkeling naar nog betere behandelmogelijkheden voor kinderen met kanker. Koningin Máxima was als naamgeefster van het Prinses Máxima Centrum aanwezig bij de ondertekening van een Memorandum of Understanding tussen beide centra.

Hogeschool Utrecht werkt mee aan een avatar die reisinformatie geeft in Nederlandse Gebarentaal
31 oktober 2022

Omroepberichten zoals die van de Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn een goede manier om in één keer een grote groep mensen te bereiken met voor hen relevante informatie. Maar wat als je doof bent? Onderzoekers van Hogeschool Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Radboud Universiteit en het Nederlands Gebarencentrum hebben – samen met de afdeling Toegankelijkheid van de NS – gewerkt aan een systeem dat omroepberichten weergeeft in Nederlandse Gebarentaal door middel van een avatar. Er is nu een eerste prototype.

Onderwijs vluchtelingstudenten in UMC Utrecht
26 oktober 2022

Ezekwu Precious Kemakanma uit Nigeria reisde in 2015 naar Oekraïne om zijn droom na te jagen: arts worden. Vlak voor zijn afstuderen brak de oorlog uit en vluchtte hij naar Nederland. Dankzij een nieuwe onderwijspilot voor vluchtelingstudenten, konden Ezekwu en vier andere geneeskundestudenten in het UMC Utrecht de benodigde studiepunten halen om hun arts-diploma in Oekraïne te ontvangen. “Dit was een unieke kans”

Aftermovie Utrecht Science Week 2022
26 oktober 2022

De aftermovie van de Utrecht Science Week 2022 is nu te zien! De tweede editie van dit bijzondere evenement vond plaats van 30 september tot en met 7 oktober.