Feestelijke opening nieuwbouw faculteit Geowetenschappen
14 september 2018

Vandaag vindt de feestelijke opening plaats van het Vening Meinesz-gebouw, het nieuwe onderkomen van de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht.

'Meer durf is nodig, gaan met die banaan'
11 september 2018

De twee grootste biotechbedrijven van Europa worden alle twee geleid door een Nederlander. Jan van de Winkel van Genmab en Onno van de Stolpe van Galapagos. Samen zijn ze goed voor een beurswaarde van zo'n €13 mrd. 'De meeste ceo's leggen de lat veel te laag', zegt Van de Stolpe. 'Helemaal mee eens', aldus Van de Winkel.

Acht umc’s gunnen verbeteren eBROK®-cursus aan Elevate Health
5 september 2018

De acht universitair medische centra (umc’s) hebben de ontwikkeling van een nieuwe online versie van de eBROK®, die voldoet aan de actuele wet- en regelgeving en aansluit bij de behoefte van de onderzoekers, aanbesteed.

ALS Centrum in UMC Utrecht start met experimentele behandeling ziekte ALS
1 september 2018

In het ALS Centrum in het UMC Utrecht start waarschijnlijk nog dit jaar voor een specifieke groep patiënten met ALS een behandeling gericht op stilstand van deze ziekte. Dat is een belangrijke stap in het onderzoek om de ziekte ALS effectief aan te pakken.

Gezocht: jonge talenten die Utrecht op de kaart willen zetten
30 augustus 2018

Utrecht is een jonge stad en wil inspireren. Een nieuw Utrechts initiatief is geboren: Thirty030. Dertig bevlogen ambassadeurs van onder de 30 jaar die samen Utrecht vertegenwoordigen.

Nieuw Food Court Heidelberglaan 15
23 augustus 2018

Begin dit schooljaar opent een nieuw Food Court in de nieuwbouw van Hogeschool Utrecht aan Heidelberglaan 15 (HL15). Heb je zin in een lekkere lunch? Er is genoeg keuze!

MR-linac: een nieuwe bestralingsbehandeling voor kanker in het UMC Utrecht
22 augustus 2018

In het UMC Utrecht is 20 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe manier van bestralen van kankerpatiënten. Het resultaat de MR-linac is een combinatie van een bestralingstoestel en een diagnostische MR-scanner. De zeer precieze beeldinformatie die de MR-linac geeft, helpt de artsen om tumoren nog gerichter te bestralen.