Artikel AD: Utrecht Science Park is de grootste van Nederland, hoe belangrijk is een campus voor een stad?
15 oktober 2020

In menige grote stad is het knusse universiteitsgebouw verleden tijd: aan de lopende band worden torenhoge onderwijsinstituten uit de grond gestampt.

Het exposoom, de grootse beïnvloeder van onze gezondheid, decoderen
13 oktober 2020

De wiskundige formule voor ons bestaan is vrij simpel: genen plus omgevingsfactoren is gelijk aan gezondheid. Om te begrijpen waarom de één ziek wordt en de ander niet, hebben wetenschappers al onze genen systematisch in kaart gebracht.

Precious Plastic
8 oktober 2020

De Universiteit Utrecht (UU) en de Hogeschool Utrecht (HU) hebben op het gebied van duurzaamheidsbeleid concrete doelen gesteld, waaronder het streven om in 2030 zero waste te zijn. Dit is een ambitieuze doelstelling die een enorme gedragsverandering vergt van beide instellingen en de 64000+ studenten en 10000+ medewerkers die aan hen gebonden zijn.

Sneltest geeft binnen een kwartier de uitslag Covid-19
7 oktober 2020

De sneltest op basis van antigenen werkt goed genoeg om te gaan gebruiken als Covid-19-test. Dat blijkt uit onderzoek dat het UMC Utrecht samen met de GGD Utrecht de afgelopen weken uitvoerde. De volgende stap is om te bepalen hoe de test het beste kan worden toegepast

Ronald McDonald Huis Utrecht bestaat 30 jaar
6 oktober 2020

Ronald McDonald Huis Utrecht bestaat vandaag 30 jaar. Heel Holland Bakt-finaliste Esther van Grol sneed vanochtend, onder grote belangstelling, om 11.00 uur een homemade taart aan voor de ouders in het Huis.

Behandeling dieren met kanker minder belastend
4 oktober 2020

Honden en katten met kanker kunnen in de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht nu efficiënter behandeld worden: minder bestralingen maken de behandeling voor de dieren minder belastend.

20 Baanbrekende startups in de race voor ‘Beste academische startup van Nederland’
2 oktober 2020

Twintig academische startups met baanbrekende innovaties voor Nederland. Dat is de selectie die is gemaakt door de Vereniging van Universiteiten (VSNU), Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) en Techleap, voor de finale van de tweede editie van de Academic Startup Competition. Uit een groot aantal aanmeldingen zijn de meest innovatieve en baanbrekende startups vanuit diverse disciplines geselecteerd. Welke tien startups zich uiteindelijk ‘Beste Academische Startup van 2020’ mogen noemen, zal in de komende periode worden bepaald.