Studenten Life Sciences ontwikkelen app voor Prinses Máxima Centrum
6 juli 2021

In een nieuwe onderwijsvorm, het Data Science Projecticum, ging een groep studenten Life Sciences van Hogeschool Utrecht aan de slag met een data science vraagstuk van een externe partner, het Prinses Máxima Centrum. De studenten ontwikkelden voor dit kinderziekenhuis een app die helpt efficiënter te checken welke behandeling geschikt is voor een kind.

Kinderopvang Partou Toulouselaan biedt een bedrijfsregeling voor bedrijven gevestigd op het Utrecht Science Park
28 juni 2021

Exclusief voor bedrijven die gevestigd zijn op het Utrecht Science Park biedt Partou Toulouselaan een bedrijfsregeling. Met deze samenwerking ontvangen medewerkers 5% korting op het opvangcontract en krijgen zij voorrang op de wachtlijst en bij doorstroming naar een BSO locatie van Partou.

Koningin Máxima bezoekt UMC Utrecht
22 juni 2021

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het UMC Utrecht. Het bezoek stond in het teken van inhaalzorg; behandelingen die werden uitgesteld om voorrang te geven aan opnames van patiënten met COVID-19.

WKZ en Máxima bouwen operatiekamer met MRI-scanner speciaal voor kinderen met hersentumoren
21 juni 2021

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis, onderdeel van het UMC Utrecht, en het Prinses Máxima Centrum bouwen samen een hypermoderne operatiekamer om hersentumoren bij kinderen te behandelen. Deze ‘ Intra Operatieve MRI-OK’ zal midden 2022 klaar zijn. Naast reguliere OK-verrichtingen is dan ook gebruik te maken van een nieuwe innovatieve ontwikkeling, zoals de IO MRI-OK. Er zijn wereldwijd maar enkele plekken waar zo’n combinatie van MRI met OK in de praktijk wordt gebruikt.

Utrecht Time Machine gaat van start
18 juni 2021

In Utrecht ligt de geschiedenis voor het oprapen. Utrecht Time Machine brengt daarom met innovatieve technieken vergane tijden tot leven en plaatst ze middenin onze wereld. Op dertig historische plekken in Utrecht is in het lustrumjaar van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht een QR-tegel geplaatst. Door deze QR-tegel met je telefoon te scannen neem je een duik in de geschiedenis van Utrecht.

Sportcentrum Olympos: Sportaanbod weer breed, zowel binnen als buiten!
16 juni 2021

De cijfers zijn gunstig en met alle versoepelingen is het sportaanbod – zowel binnen als buiten- weer bijna net zo breed als in pre-COVID-tijden. Ook het terras van het sportcafé is weer (gedeeltelijk) open.