Vergunning ingebruikname tram 22 ontvangen
4 december 2019

Provincie Utrecht, als beheerder wet lokaal spoor, heeft volgens planning de vergunning voor de ingebruikname van tram 22 ontvangen. Met deze vergunning mag tram 22 betalende reizigers vervoeren tussen Utrecht Centraal Centrumzijde en P+R Utrecht Science Park. Dit betekent dat aan alle voorwaarden is voldaan om maandag 16 december de exploitatie te starten met tien gekoppelde trams per uur per richting.

Koningin Máxima bezoekt Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
3 december 2019

Koningin Máxima bracht dinsdag 3 december een informeel werkbezoek aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Ze sprak met kinderen, ouders en zorgprofessionals, bezocht het nieuwe Auditorium maar vooral liet zij zich informeren over de samenwerking tussen onderzoek en zorg in het centrum.

Het Prinses Máxima Centrum wint German Design Award 2020
27 november 2019

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award in de categorie Architecture. De German Design Award is één van de belangrijkste internationale prijzen die wordt uitgereikt door de German Design Council en eert projecten die worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit op het gebied van design & esthetiek, innovatie, energie-efficiëntie en sociale cohesie. De jury heeft vooral veel lof voor de Healing Environment die LIAG, de architect van het gebouw, heeft ontwikkeld en uitgevoerd.

Universiteit Utrecht opent eerste virtual classroom
27 november 2019

Op de Universiteit Utrecht is het vanaf eind november mogelijk om onderwijs te volgen en geven in een virtual classroom. De classroom is de eerste in zijn soort aan een Nederlandse universiteit. De docent heeft vanuit een studio contact met maximaal 36 studenten. Het is net of zij allemaal op de eerste rij zitten. Wetenschappers kunnen de studio ook gebruiken voor teleconferenties met onderzoekers uit het buitenland. Zo dragen de AV-middelen niet alleen bij aan onderwijsinnovatie maar ook aan vermindering van mobiliteit en verkleining van de CO2-footprint.

Universiteit Utrecht lanceert Nederlands eerste universitaire Tiny Forest
24 november 2019

Het Utrecht Science Park is een stukje groener geworden. De Green Office van de Universiteit Utrecht startte daar 21 november met de aanplant van een Tiny Forest: een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit minibos wordt Nederlands eerste Tiny Forest dat in beheer is van een universiteit. Het project is geïnitieerd door twee studenten van de Utrechtse Biologen Vereniging.

Tram 22 start op 16 december
22 november 2019

Tram 22 gaat vanaf maandag 16 december 10 keer per uur per richting rijden met passagiers. Buslijn 12 verdwijnt. Om de start van tram 22 te vieren, worden zaterdagmiddag 14 december gratis tramritten aangeboden.

Utrecht Science Park krijgt een Tiny Forest
18 november 2019

Het Utrecht Science Park krijgt binnenkort een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het ‘Tiny Forest’ is geïnitieerd door twee studenten van de studievereniging Biologie en zal worden beheerd door de Universiteit Utrecht.