Laatste serie testritten: trams rijden overdag
28 februari 2019

Het project Uithoflijn gaat de laatste, beslissende fase in. Om te ervaren wat er nodig is om straks dagelijks 34.000 reizigers te vervoeren, rijden de testtrams overdag steeds vaker

Filmpje(s) over samenwerken in het Utrecht Science Park
25 februari 2019

Stichting Utrecht Science Park ontwikkelt samen met partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie en Genmab een serie van 5 filmpjes over de inspirerende samenwerking en baanbrekend onderzoek in het Utrecht Science Park.

Reserveribben uit de printer
22 februari 2019

Een complete set menselijke reserveonderdelen van je eigen DNA. Superslimme 3D-geprinte pillen die in je lichaam actief ziektes bestrijden. Nieuwe hulpmiddelen-op-maat beloven de geneeskunde op zijn kop te zetten.

Finish etappe Vuelta 2020 op Utrecht Science Park
20 februari 2019

Vandaag is in Breda het parcours van de Ronde van Spanje 2020 bekend gemaakt. Al eerder was duidelijk geworden dat na de Giro d’Italia en de Tour de France ook de Vuelta a Espana Utrecht zal aandoen.

Mini-orgaantjes voorspellen werking van medicatie bij taaislijmziekte
18 februari 2019

Utrechtse onderzoekers hebben aangetoond dat een buiten het lichaam gekweekt mini-orgaantje gebruikt kan worden om op individueel niveau de effectiviteit van medicatie te voorspellen.

Zonnepanelenpark Prinses Máxima Centrum opgeleverd
11 februari 2019

Het Prinses Máxima Centrum heeft sinds donderdag een zonnepanelenpark op het dak. Met de 1502 zonnepanelen bespaart het kinderziekenhuis ieder jaar 215 ton CO2 en 30.000 euro.

RTV Utrecht interview over single-cell sequencing
11 februari 2019

Het Utrechtse start-up bedrijfje Single Cell Discoveries bekijkt het DNA van alle cellen afzonderlijk.