Genmab en Merus gaan met Kadans Science Partner in zee als ontwikkelaar voor “The Accelerator” op het Utrecht Science Park.
10 april 2019

Biotechnologiebedrijven Genmab en Merus gaan met Kadans Science Partner in zee als ontwikkelaar voor “The Accelerator”, een multi-tenant Life Sciences gebouw, te vestigen op het Utrecht Science Park.

Start grootschalige proef met deelfietsen in Utrecht
10 april 2019

Vanaf 9 april kleuren steeds meer oranje deelfietsen van Donkey Republic het straatbeeld in Utrecht. Het gaat om een proef waarin de gemeente Utrecht samen met Universiteit Utrecht en Hogeschool Windesheim in de praktijk onderzoekt hoe de deelfiets in Utrecht bij kan dragen aan een gezonde en bereikbare stad.

Lava Therapeutics (LAVA) heeft zich gevestigd op het Utrecht Science Park
8 april 2019

Lava Therapeutics (LAVA), opgericht in 2017 door medisch oncoloog Hans van der Vliet en biotech ondernemer Erik van den Berg, ontwikkelt bispecifieke antilichamen voor de bestrijding van kanker. LAVA’s platform is erop gericht om een unieke subset van patiënt-eigen immuuncellen, genaamd gd T cellen, aan te zetten om tumor cellen te herkennen en af te stoten.

Bestuurders Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en Stichting Utrecht Science Park planten boom
5 april 2019

Deze week namen Annetje Ottow (vicevoorzitter College van Bestuur UU), Tineke Zweed (College van Bestuur HU) en Jan Henk van der Velden (Stichting Utrecht Science Park) en Fiona van ’t Hullenaar (Directeur Vastgoed en Campus UU) samen het initiatief een boom te planten naast het fietspad langs de Bolognalaan.

Een cruciaal dopje in je knie, dankzij een lab van de Hogeschool Utrecht
5 april 2019

In het HU-lab op Padualaan 99 werkten studenten aan een echte oplossing voor een medisch probleem. Hoe een dopje uit de 3D-printer zorgt voor pijnvrije knieën...

Bouw vierde verdieping en auditorium Prinses Máxima Centrum van start
1 april 2019

Sinds 18 maart 2019 is het Prinses Máxima Centrum weer aan het bouwen. Op die datum zijn de werkzaamheden op de vierde verdieping gestart en is begonnen met de bouw van het auditorium

Micreos Raises €30 Million for Endolysin Technology Set to Replace Antibiotics
29 maart 2019

Dutch biotechnology company Micreos announced it has secured €30 million in funding to accelerate the development of its endolysin technology, set to replace antibiotics. Proceeds are earmarked for the clinical development program of its endolysin XZ.700 and the USA launch of its breakthrough OTC Gladskin product for eczema.