Koninklijke onderscheiding voor Rob Pieters van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
29 oktober 2018

Op maandag 29 oktober ontving Rob Pieters, medisch directeur raad van bestuur Prinses Máxima Centrum een Koninklijke Onderscheiding.

Nederlands Platform voor Gedragsontwerp gelanceerd op Dutch Design Week 2018
25 oktober 2018

Tijdens de Dutch Design Week 2018 is het Nederlands Platform voor Gedragsontwerp gelanceerd: een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Utrecht, drie ontwerpbureaus en Centre of Expertise Future Health Design U CREATE

Verbindingsbrug Prinses Máxima Centrum wint World of Color Award 2018
23 oktober 2018

De verbindingsbrug van het Prinses Máxima Centrum heeft de Vanceva® World of Color Award™ 2018 in de categorie exterieur gewonnen. De speelse en levendige manier waarop de brug het Prinses Máxima Centrum en het Wilhelmina Kinderziekenhuis met elkaar verbindt heeft de jury overtuigd.

‘Pleister’ voorkomt lekkage hersenvocht na operatie
22 oktober 2018

Hersenvocht lekkage na een hersenoperatie is een veel voorkomende en vervelende complicatie. Neurochirurg Tristan van Doormaal uit het UMC Utrecht ontwikkelde daarom samen met het Brain Technology Institute in Utrecht en Polyganics bv in Groningen een ‘pleister’ die ervoor moet zorgen dat de hersenvliezen na een operatie gesloten blijven.

Voorstel om naam ‘De Uithof’ te veranderen in ‘Utrecht Science Park’
17 oktober 2018

Het college van Burgemeester en Wethouders van Utrecht wil de naam van het gebied ‘De Uithof’ officieel laten wijzigen in ‘Utrecht Science Park’.

Grand opening science café HideOut op Heidelberglaan 15
17 oktober 2018

Dinsdag 16 oktober was de grand opening van het nieuwe science café van de Hogeschool Utrecht, HideOut, aan de Heidelberglaan 15.

MRIguidance secures €1.5 million investment round
16 oktober 2018

Growth money for BoneMRI: a single imaging exam to image all human tissues without radiation.