Kom ‘proeven’ aan duurzaamheid bij Future Food Lab in het Educatorium
25 april 2019

​Nieuwsgierige UU’ers, opgelet! Vanaf nu vormt het Educatoriumrestaurant het kloppende hart van wetenschap en spannende voedselinitiatieven. Houd het Future Food-eiland in het restaurant in de gaten: dit is vanaf nu de plek waar je nieuwe, duurzame, en smakelijke gerechten vindt.

Utrechts onderzoeksinstituut gaat met gekweekte mini-organen de markt op
24 april 2019

Het Utrechtse onderzoeksinstituut Hubrecht Organoid Technology (HUB) gaat samenwerken met het wereldwijd opererende Amerikaans-Japanse biotechbedrijf Crown Bioscience. Het doel van de samenwerking is de Nederlandse vinding om mini-organen te kweken commercieel op de markt te brengen. Én om de technologie voor Nederland te behouden.

SPAR university stopt met tabak verkoop op wereld-niet-roken-dag
16 april 2019

Rookvrije campus terreinen, het is een eerste stap naar een rookvrije generatie. Samen met studenten geeft SPAR university meer betekenis aan een gezonde levensstijl door als eerste retailer per 31 mei 2019 echt te stoppen met de verkoop van tabak.

Filmpje: Regeneratieve Geneeskunde en samenwerking in het Utrecht Science Park
16 april 2019

Alle experts op het gebied van regeneratieve geneeskunde en stamcelonderzoek zitten samen op één plek op het Utrecht Science Park, in het Regenerative Medicine Center Utrecht (RMCU). Regeneratieve geneeskunde is een veelbelovend aandachtsgebied waarbij de wetenschappers onderzoek doen met als doel de structuur en functie van beschadigde weefsels en organen te herstellen.

Samen met je collega’s meelopen met de Utrecht Marathon? Maak kans op gratis business run deelname (t.w.v. 300 euro)
16 april 2019

Samen met je collega’s meelopen met de Utrecht Marathon? Maak kans op gratis business run deelname (t.w.v. 300 euro)

Studenten Hogeschool Utrecht bouwen eerste 3D-printer voor soldeertin
15 april 2019

Studenten van de HU-opleiding Werktuigbouwkunde hebben een 3D-printer gebouwd die in staat is soldeertin te printen. Zo kunnen eenvoudig onderdelen worden geprint die stroom geleiden, bijvoorbeeld voor de productie van printplaatjes.

Veiligheidsnetwerk en actualiteit schietincident
14 april 2019

Al enige tijd wordt op initiatief van de gemeente gewerkt aan het ontwikkelen van een Veiligheidsnetwerk, een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen betrokken bij het Utrecht Science Park.