Feestelijke start Tram 22
14 december 2019

Vandaag was de feestelijke start van de eerste rit van Tram 22. In de eerste tramrit reden onder anderen Minister Cora van Nieuwenhuizen, commissaris van de Koning Hans Oosters, Gedeputeerde Arne Schaddelee, Wethouder Lot van Hooijdonk en Directeur U-OV Gerrit Spijksma mee vanaf station Utrecht Centraal naar het Utrecht Science Park.

ERC-beurs voor onderzoek naar de ontwikkeling van slagaderverkalking bij vrouwen
11 december 2019

Door mannen en vrouwen apart te bestuderen is er nog veel te ontdekken over de ontwikkeling van slagaderverkalking. Hester den Ruijter, associate professor Experimentele Cardiologie in het UMC Utrecht ontving een ERC-beurs voor onderzoek naar de ontwikkeling van slagaderverkalking bij vrouwen. Daarmee hoopt zij een risicotest te kunnen ontwikkelen. “Op het gebied van slagaderverkalking en hart- en vaatziekten is weinig aandacht geweest voor het apart bekijken van mannen en vrouwen.”

ERC kent €2 miljoen toe aan onderzoek naar late effecten van de behandeling van kanker bij kinderen
10 december 2019

De European Research Council (ERC) heeft een Consolidator beurs toegewezen aan dr. Ruben van Boxtel. Hij ontvangt deze prestigieuze beurs om late effecten - in het bijzonder het ontstaan van tweede kankers – te onderzoeken bij kinderen die behandeld zijn met chemotherapie. In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht heeft hij de beschikking tot uniek patiëntmateriaal met de mogelijkheid tot follow-up van de kinderen die genezen zijn van kanker dankzij chemotherapie.

Filmpje over zeespiegelstijging en hoe Universiteit Utrecht werkt aan duurzame oplossingen
10 december 2019

In Nederland leven we op 4 meter onder zeeniveau. Dus: hoe gaan we om met de zeespiegelstijging als gevolg van klimaatverandering in de komende decennia? BBC StoryWorks bezocht Universiteit Utrecht om te laten zien hoe de UU werkt aan duurzame oplossingen voor de toekomst.

UU-student Richard Horenberg en HU-student Jelle Meuwissen winnen eerste ECIO Frank Award
9 december 2019

Richard Horenberg, student Geneeskunde en coördinator van het Platform Onbeperkt Studeren, heeft samen met Jelle Meuwissen (Hogeschool Utrecht) de allereerste ECIO Frank Awards gewonnen. Op maandag 2 december ontvingen zij de awards uit handen van Secretaris Generaal van OCW Marjan Hammersma.

Rookvrije perrons bij ziekenhuizen in het Utrecht Science Park
9 december 2019

Sinds oktober 2018 zijn de ziekenhuizen UMC Utrecht, Prinses Máxima Centrum en het Centraal Militair Hospitaal op het Utrecht Science Park rookvrij.

Inschrijving 39ste editie Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park geopend
4 december 2019

Zondag 19 april 2020 vindt de 39e editie van de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park plaats. De deelnemers lopen langs de highlights van de stad en starten en finishen op het Utrecht Science Park waar Running, Food en Music centraal staan. KWF is in 2020 ook weer gekoppeld aan de Utrecht Marathon.