Bestuurdersontbijt Utrecht Science Park
15 september 2022

Gisterochtend kwam een delegatie van directeuren en bestuurders bij elkaar op het Utrecht Science Park om de ontwikkeling van het Science Park en de innovaties op het gebied van gezond en duurzaam leven te bespreken.

Chemotherapie versnelt DNA-veroudering
14 september 2022

Chemotherapie leidt tot versnelde veroudering op DNA-niveau van gezonde cellen bij kinderen met kanker, blijkt uit nieuw onderzoek. Deze veroudering draagt bij aan het verhoogde risico op het ontwikkelen van een nieuwe, tweede kanker bij survivors van kinderkanker. Promovenda Eline Bertrums van het Prinses Máxima Centrum: ‘Ons onderzoek legt de basis om te kijken of een andere behandeling het risico op een tweede kanker kan verlagen of zelfs voorkomen.’

Nieuwe pand RIVM en CBG later gereed
13 september 2022

Onlangs heeft MEET Strukton, het consortium dat het nieuwe gebouw voor het RIVM en het CBG realiseert, aangegeven dat de bouw van het pand verder vertraging oploopt. MEET Strukton heeft laten weten dat de nieuwbouw begin 2025 gereed zal zijn. Als gevolg hiervan verschuift de beoogde verhuisdatum naar medio 2025.

Vaccine Symposium 'Lessons learnt from Covid-19 vaccination'
12 september 2022

Afgelopen week was het jaarlijks Vaccine Symposium, dit jaar over ‘Lessons learnt from covid-19 vaccination’. Het symposium vond plaats op Utrecht Science Park (see program).

Meer aandacht nodig voor kinderkanker
7 september 2022

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie vraagt met een landelijke publiekscampagne aandacht voor de noodzaak om de behandeling en kwaliteit van leven van kinderen met kanker in Nederland nóg verder te verbeteren. De campagneboodschap is in september te zien via de kanalen van het Máxima, op billboards en via de uitingen van Máxima-ambassadeurs.

Science & Student validation
5 september 2022

Utrecht University wil onze wetenschappers en studenten helpen met het maken van impact bij hun onderzoeken en bevindingen. Een manier om dit te doen is door een start-up op te richten. De afgelopen 13 jaar heeft UtrechtInc onderzoekers stap voor stap geholpen bij het opzetten van start-ups.

Schrijf je in voor de Utrecht Science Week
3 september 2022

Van 30 september tot en met 7 oktober aanstaande is de tweede editie van de Utrecht Science Week te bezoeken. De partners van het Utrecht Science Park bieden ook dit jaar weer een veelzijdig en divers programma waarin de (toepassing van) wetenschappelijke prestaties in Utrecht worden uitgelicht. Kom kijken, luisteren en beleven en ontdek hoe wetenschap en vakmanschap elkaar op het Utrecht Science Park versterken op weg naar een gezonde, duurzame samenleving.