Start ronde van Spanje van 19 - 20 augustus 2022 in Utrecht
13 september 2021

La Vuelta, de ronde van Spanje, gaat volgend jaar op vrijdagavond 19 augustus 2022 officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. La Vuelta Holanda, de start van het wielerevenement in Nederland, wordt voorafgegaan door de ploegenpresentatie op donderdagavond 18 augustus in de binnenstad van Utrecht.

'LATER': Een film over leven na kinderkanker
13 september 2021

Annick Sickinghe kreeg als 14-jarige lymfeklierkanker; inmiddels is ze 23 jaar en afgestudeerd aan de kunstacademie. Samen met Sam van Zoest (27) maakte ze een indringende film over het verwerkingsproces na kinderkanker: hoe beïnvloedt kinderkanker je latere leven?

Duurzaam en gezond leven centraal in eerste Utrecht Science Week
9 september 2021

Op 14 en 15 oktober 2021 vindt op het Utrecht Science Park de eerste editie van de Utrecht Science Week plaats met als centraal thema: ‘Samen naar een gezonde, duurzame samenleving’. De Utrecht Science Week biedt een rijk en gevarieerd programma met aansprekende lezingen, interactieve workshops en spraakmakende interviews met wetenschappers, bestuurders, professionals en jong studenttalent.

Stijgende lijn in overlevingskansen voor kinderen met kanker
6 september 2021

De overlevingskansen van kinderen met kanker zijn gestegen, met name bij kinderen in een vergevorderd stadium van de ziekte. Tussen 2010-2015 overleefde 81% van de kinderen met kanker de eerste vijf jaar na diagnose, vergeleken met 72% in de jaren ‘90. De kans dat een kind binnen vijf jaar overleed daalde met 40%. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van gegevens uit de Nederlandse Kankerregistratie, gepubliceerd aan het begin van Childhood Cancer Awareness Month, de maand waarin wereldwijd aandacht is voor kinderkanke

UMC Utrecht opent nieuwe CT-straat om de diagnose bij patiënten te verbeteren en te versnellen
2 september 2021

Door het wegnemen van een lint dat de bundel röntgenstraling symboliseert, heeft unithoofd Radiologie Marjan Hennipman de nieuwe CT-opstelling in het UMC Utrecht officieel in gebruik genomen. Met de installatie van twee hypermoderne spectrale CT-scanners beschikt het UMC Utrecht nu over drie spectrale CT-scanners. De detector in spectrale scanners bevat een extra laag, waardoor de bundel röntgenstralen meer gedetailleerd in beeld wordt gebracht. Dat levert een betere beeldkwaliteit en dus meer informatie op. Voor patiënten betekent deze nieuwe methode dat ze korter in de scanner hoeven te verblijven en een betere diagnose krijgen.

Vernieuwde tram/busbaan Utrecht Science Park klaar voor gebruik vanaf 6 september
1 september 2021

De vernieuwde tram/busbaan van lijn 22 in Utrecht Science Park is bijna klaar. Met ingang van maandag 6 september rijden hier weer bussen en trams. Dit is volgens planning en op tijd om de vele studenten te vervoeren die met de start van het nieuwe academische jaar in Utrecht verwacht worden.