Baanbrekend onderzoek UMC Utrecht: middel tocilizumab effectief tegen Covid-19
19 november 2020

Een “fantastisch resultaat”. Zo omschrijven de wetenschappers van het UMC Utrecht de ontdekking van een nieuwe behandeling voor zeer zieke COVID-19 patiënten.

Hond krijgt 3D geprint implantaat in voorpoot
16 november 2020

Bij het Universitair Dierenziekenhuis in Utrecht heeft afgelopen week een hond een 3D geprinte titanium elleboog gekregen. Dankzij de ingreep kon een amputatie voorkomen worden. De operatie was mogelijk dankzij een unieke samenwerking tussen de faculteit Diergeneeskunde en Geneeskunde.

Chocolade hart onder de riem voor UMC Utrecht
5 november 2020

We hebben veel respect en waardering voor het harde werk van alle medewerkers in het UMC Utrecht tijdens deze tweede golf. Namens alle collegaburen uit Utrecht Oost steken we hen graag een hart onder de riem. Organisaties uit het Utrecht Science Park en Rijnsweerd hebben vandaag 12.000 chocolade hartjes aangeboden.

Sportcentrum Olympos organiseert online Active Breaks (gratis)
5 november 2020

Veel mensen werken en studeren weer vanuit huis, en zitten veel achter een scherm voor online onderwijs of vergaderingen. Veel zitten en weinig bewegen, stijve spieren en vermoeide ogen is vaak het gevolg. Van een korte active break krijg je energie, je onderbreekt het zitten, maakt je spieren weer even los en het werkt ontspannend.

Tien Utrechtse onderzoekers ontvangen Vidi-beurs
4 november 2020

Tien Utrechtse onderzoekers krijgen dit jaar een NWO Vidi-beurs van ieder 800.000 euro. De laureaten gaan dit geld gebruiken om een eigen, vernieuwende onderzoekslijn te ontwikkelen. De Vidi’s zijn bedoeld voor ervaren onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht.

Demontage laagbouw Van Unnik
3 november 2020

Dit jaar start de UU met het demonteren en slopen van het lage deel van het Van Unnikgebouw. Het weghalen start in november en is naar verwachting in mei 2021 klaar. Zowel het hoge als het lage deel van deze aaneengesloten gebouwen staat al een tijd leeg. Het hoge deel blijft staan en wordt op termijn grondig gerenoveerd.

Onderzoek voor honderden nieuwe studentenwoningen in Utrecht Science Park
28 oktober 2020

Onder de titel High Five wil Stichting Studenten Huisvesting (SSH) 800 tot 900 studentenwoningen bouwen in het Utrecht Science Park, bestaande uit zelfstandige en onzelfstandige wooneenheden en (bijbehorende) voorzieningen. SSH wil deze studentenwoningen bouwen aan de Cambridgelaan, tussen de studentenwooncomplexen Johanna en Cambridge.