NIEUW voor medewerkers: Active breaks - even bewegen op je werkplek
7 januari 2020

Zitten is het nieuwe roken, wordt wel eens gezegd. Uit onderzoek blijkt hoe schadelijk het is om lang en veel te zitten. Helaas hebben veel medewerkers op het Utrecht Science Park en de binnenstad werk waarbij ze veel tijd zittend doorbrengen. Olympos biedt daarom vanaf 2020 zg. 'Active breaks 'aan, een korte beweegsessie van 15 minuten met dynamische oefeningen op je werklocatie/kantoor en onder leiding van een instructeur van Olympos.

Primeur voor Universiteit Utrecht: eerste 3D-geprinte ‘hoefschoenen’ voor paarden
20 december 2019

Dierenartsen, hoefsmeden en onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht hebben deze week voor het eerst een volledig op maat gemaakt kunststof hoefbeslag gemaakt met een 3D-printer. Met deze techniek wil het team de gezondheid en het welzijn van paarden verbeteren.

3,7 miljoen euro voor kankeronderzoek in Utrecht
18 december 2019

​KWF Kankerbestrijding heeft vandaag ruim 3,7 miljoen euro toegekend aan nieuw kankeronderzoek in Utrecht. In het UMC Utrecht gaat bijna 2,9 miljoen euro naar vijf onderzoeken die in 2020 van start gaan. De studies worden gedaan op het gebied van radiotherapie, pathologie, genetica en laboratoria & apotheek.

GenDx sponsort sportverenigingen Triton, Histos, Orca en SPIN
17 december 2019

Vandaag tekende GenDx de sponsorcontracten met board- en watersportverenigingen Triton, Histos, Orca, en SPIN bij sportcomplex Olympos in het Utrecht Science Park.

Uitbreiding vergoeding SMA-medicijn Spinraza
16 december 2019

Spinraza, een duur geneesmiddel gericht op de behandeling van de spierziekte SMA, komt vanaf 1 januari 2020 voor patiënten van alle leeftijden in het basispakket van de zorgverzekering. Daarmee krijgen voortaan ook tieners en volwassenen het middel vergoed. Minister Bruno Bruins (medische zorg) meldt de Tweede Kamer dat er overeenstemming is over een regeling voor zeven jaar. Die periode wordt gebruikt om nader onderzoek te doen naar de effectiviteit van Spinraza. Het UMC Utrecht start begin 2020 met de behandeling van naar verwachting 290 SMA-patiënten.

Wanneer milieuwetgeving de strijd tegen kanker hindert
16 december 2019

De nieuwe CAR-T-celtherapie biedt hoop voor kankerpatiënten die geen baat hebben bij andere behandelingen, maar Nederlandse milieuwetgeving dwarsboomt verdere ontwikkeling, zeggen onderzoekers.

Provincie Utrecht lanceert prijsvraag ‘Het Fietspad van de Toekomst’
16 december 2019

Vandaag heeft de provincie Utrecht de prijsvraag ‘Het Fietspad van de Toekomst’ gelanceerd. Het Fietspad van de Toekomst is het traject tussen Utrecht Science Park en Wageningen. Met deze prijsvraag worden zowel bedrijven als particulieren opgeroepen om innovatieve ideeën in te brengen die het fietsen aantrekkelijker maken. Ideeën kunnen tot en met 3 februari 2020 worden ingezonden via www.fietspadvdtoekomst.nl, waarna ze door een onafhankelijke jury worden beoordeeld. Deelnemers maken niet alleen kans op mooie prijzen, de beste ideeën worden ook uitgevoerd!