Hogere overlevingskans bij stamceltransplantatie
13 mei 2019

​Een stamceltransplantatie kan een levensreddende behandeling zijn bij enkele ernstige aandoeningen. Maar niet een zonder risico. Afhankelijk van de aandoening waarvoor patiënten zo’n behandeling krijgen, overleeft tien tot veertig procent de stamceltransplantatie niet. Uit onderzoek van het UMC Utrecht blijkt dat de overlevingskans met tien procent kan verbeteren door de chemotherapie nauwkeuriger te doseren.

Onderzoek naar kansen in onderwijs voor mensen met verstandelijke beperking
9 mei 2019

Het hoger onderwijs is gericht op toetreding tot de arbeidsmarkt. Voor veel mensen met een verstandelijke beperking is dat een brug te ver. Deelnemen aan het campusleven kan echter ook voor hen heel waardevol zijn. Ze leren er belangrijke levensvaardigheden en het zorgt voor zingeving. Wat is nodig om deze mensen te kunnen laten deelnemen aan het campusleven? Hier deed het lectoraat Participatie, Zorg en Ondersteuning van de HU de afgelopen drie jaar onderzoek naar in het project IC Life, samen met diverse internationale hogescholen en universiteiten.

Ampersand Capital Partners completes Growth Equity Investment in Transplantation Diagnostic firm GenDx
6 mei 2019

Genome Diagnostics B.V. (“GenDx”) announced today that Ampersand Capital Partners has completed a minority, growth equity investment in the company.

Oproep diverse organisaties aan provincie: ‘tram ook in het weekend’
2 mei 2019

SV Kampong, zwembad Krommerijn, FC Utrecht en Stichting Utrecht Science Park hebben de provincie verzocht gezamenlijk verzocht de tram tussen Utrecht CS  en Utrecht Science Park ook in het weekend te laten rijden.

Wereldrecordhouder topatleet Leonard Komon komt naar Utrecht Marathon
1 mei 2019

De Keniaanse topatleet Leonard Komon komt terug naar Utrecht. Op 26 september 2010 liep hij een wereldrecord op de 10 km in een tijd van 26:44 tijdens de Singelloop Utrecht. Het wereldrecord staat nog steeds gevestigd in Utrecht. Op zondag 12 mei staat Komon aan de start van de halve Marathon van de vernieuwde Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park.

Het is gelukt om met een implantaat hersenactiviteit om te zetten naar spraak
26 april 2019

Eerder lukte het al om mensen met gebruik van een hersenimplantaat een computer te laten bedienen om zo woorden per letter te spellen, ook konden we uit hersenactiviteit al 'ja' en 'nee' herleiden, nu is het onderzoekers gelukt om hersensignalen om te zetten naar volledig uitgesproken zinnen.

Hans Clevers elected as Foreign Member of the Royal Society
26 april 2019

Hans Clevers has been elected as a Foreign Member of the Royal Society, a Fellowship of many of the world’s most eminent scientists.