Nieuw busstation Utrecht Centraal Centrumzijde open
11 december 2018

Het nieuwe busstation Utrecht Centraal Centrumzijde is open. Dit busstation is de plek geworden waar de U-OV lijnen 2, 3 18 en 28 vertrekken. Eind 2019 gaan vanaf dit station ook de trams naar Utrecht Science Park rijden.

De SSH lanceert “SSH Duurzaam”
7 december 2018

De SSH lanceert op 7 december “SSH Duurzaam”. Het beleid waarmee de SSH streeft naar een CO2 neutrale organisatie in 2050. Het programma bestaat uit investeringen in de verduurzaming van woningen en maatregelen om het voor onze bewoners gemakkelijker te maken om zelf duurzame keuzes te maken.

Gemeenteraad besluit tot naamswijziging ‘De Uithof’ naar 'Utrecht Science Park’
29 november 2018

Vandaag heeft de Utrechtse gemeenteraad besloten de buurtnaam ‘De Uithof’ officieel te wijzigen in ‘Utrecht Science Park’. Het Utrecht Science Park is een van de meest competitieve regio’s van Europa en het grootse science park van Nederland. Deze naam past beter bij de (internationale) uitstraling van het gebied, maakt meteen duidelijk om welk type gebied het gaat en legt direct de link met de stad en regio Utrecht.

Op weg naar een aardgasvrij Utrecht Science Park en kantorenpark Rijnsweerd
29 november 2018

Universiteit Utrecht, Universitair Medisch Centrum, Stichting Kantorenpark Rijnsweerd en Hogeschool Utrecht gaan samenwerken om in circa 20 jaar tijd de gebouwen en kantoren in het gebied aardgasvrij te maken. Gemeente en provincie Utrecht ondersteunen deze ambitie. De eerste stap is het maken van een “routekaart”. De gemeente neemt hierin het initiatief.

Quantib and University Medical Center Utrecht join forces to rapidly expand product pipeline of deep learning applications for radiology and oncology
27 november 2018

Quantib, a Medical Imaging AI company and University Medical Center Utrecht (UMC Utrecht) announced today to setup a joint venture company focused on deep learning utilizing the extensive expertise and imaging data available at UMC Utrecht.

Kabinet trekt 20 miljoen uit voor onderzoek naar duurzamer en gezonder voedsel
26 november 2018

De Universiteit Utrecht is één van de partners binnen de nieuwe Regiodeal FoodValley, waar de Rijksoverheid twintig miljoen euro voor reserveert. Andere partijen gaan voor nog eens minimaal twintig miljoen euro bijdragen.  De universiteit is samen met het UMC Utrecht een van de trekkers van dit omvangrijke project.

Enquête: onderzoek reisgedrag van en naar Utrecht Science Park
15 november 2018

Doe mee aan het reisonderzoek van Goedopweg en maak kans op een cadeaubon van 50 euro!