GenDx signs Reseller Agreement with Illumina
13 december 2016

GenDx and Illumina Netherlands BV have recently signed a reseller agreement. According to which GenDx is appointed as a non-exclusive reseller of Illumina products, instruments, such as MiSeq® and MiniSeq® and reagents, as well as maintenance contracts for the field of HLA sequencing in a restricted number of countries, including Benelux, Italy, United Kingdom, Germany and Finland. GenDx is also allowed to deliver these Illumina products in these countries when represented by its own local distributor.

Bereikbaarheid Utrecht Science Park in december
9 december 2016

Naar verwachting van 9 december tot de kerstvakantie vinden er werkzaamheden plaats aan de oostzijde van de Universiteitsweg. Voor deze werkzaamheden worden twee werkterreinen ingericht en bij één van de werkterreinen worden fietsers omgeleid.

Introductie leenfietsen en -autosysteem op Utrecht Science Park
7 december 2016

Het Utrecht Science Park (USP) start in samenwerking met Goedopweg een proef met leenfietsen en -auto’s. De komende twee jaar staan op diverse locaties op USP Campusbikes en Campuscars klaar voor korte ritten. De fietsen zijn goedkoper dan OV-fietsen en hebben slimme sloten. Deze zijn te openen via een app. Met de leenfietsen en –auto’s komt het USP tegemoet aan een vaak geuite wens van gebruikers. De fietsen en auto’s zijn straks te reserveren via de speciale website www.usp-bereikbaar.nl die aan het eind van het jaar gereed zal zijn. De uitvoering van deze website is in handen van GoAbout.

Hogeschool Utrecht opent food court op Padualaan 101
22 november 2016

Op maandag 21 november is het nieuwe food court geopend in het gebouw van Hogeschool Utrecht aan de Padualaan 101, op het Utrecht Science Park (USP). Alle studenten en medewerkers op het USP kunnen dan terecht voor Vietnamese broodjes en saladerollen bij Hoi Anh, of voor soepen en vers bereide boterhammen bij Zenwich Café en streetfood bij Streat. Een food court is een plek waar verschillende horecaondernemers hun producten verkopen via een counter, en waar je kunt eten en drinken op het gemeenschappelijke zitgedeelte. Op Padualaan 101 vind je de horeca en het zitgedeelte op de begane grond. In de zomer komt daar een terras bij en ook op de eerste verdieping vind je zitjes.

Nederlands-Vlaams toponderzoek voor nierziekten en osteoartritis
8 november 2016

Op 7 november tekenen de premiers Mark Rutte en Geert Bourgeois in Gent een Nederlands-Vlaams strategisch verdrag waarin nauwe samenwerking op het gebied van regeneratieve geneeskunde wordt afgesproken. Dit betekent dat het Belgische toponderzoek van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de universiteit van Leuven de krachten bundelt met het Nederlandse RegMed XB instituut waarin de universiteiten van Leiden, Utrecht, Eindhoven en Maastricht participeren.

Start Leefbaarheidsfonds Utrecht Science Park
1 november 2016

Vanaf vandaag kunnen aanvragen worden ingediend bij het nieuwe Leefbaarheidsfonds Utrecht Science Park (USP). Dit fonds is een primeur in Nederland. Het heeft als doel om initiatieven van studenten, medewerkers en ondernemers die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en de onderlinge verbinding op het USP financieel te ondersteunen.