Probiodrug en Crossbeta Biosciences starten strategische partnership op het terrein van biomarkers voor de ziekte van Alzheimer
30 juni 2016

Probiodrug AG (Euronext Amsterdam: PBD), een biopharmaceutisch bedrijf dat nieuwe therapeutische oplossingen ontwikkelt voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer (AD), heeft vandaag bekendgemaakt een overeenkomst te hebben getekend met de Nederlandse biotech onderneming Crossbeta Biosciences B.V. teneinde gebruik te maken van een door Crossbeta ontwikkelde technologie ter ondersteuning van Probiodrug’s biomarker ontwikkelingsactiviteiten.

SomantiX, PharmBioTec and Pharmacelsus Receive €1.5M EUROSTARS Grant for the Small Molecule Preclinical Development Program
30 juni 2016

The EUROSTARS grant of EUR 1.5 million is awarded to a multidisciplinary consortium including SomantiX BV, PharmBioTec GmbH and Pharmacelsus GmbH. EUROSTARS is a joint program between EUREKA and the European Commission, co-funded from the national budgets of 36 EUROSTARS Participating States and Partner Countries and by the European Union through Horizon 2020.

Maaltuin volledig uitverkocht
21 juni 2016

In slechts een aantal weken werd pop-up restaurant De Maaltuin bedacht, opgezet en volledig uitverkocht.

Botanische Tuinen toegankelijk voor breder publiek
17 juni 2016

De Universiteit Utrecht heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om de Botanische Tuinen in Utrecht Science Park De Uithof voor een breder publiek toegankelijk te maken. Vanaf nu is het ook mogelijk dat medewerkers van UMC Utrecht, Danone/Nutricia Research, TNO, Hogeschool Utrecht, Hubrecht Instituut, Wilhemina Kinderziekenhuis en Ronald McDonald huis, met een geactiveerde pas, gemakkelijk op werkdagen de Botanische Tuinen betreden.

Hans Clevers wint de Körber European Science Prize 2016
9 juni 2016

Hans Clevers, groepsleider bij het Hubrecht Instituut, heeft de Körber European Science Prize 2016 gewonnen, ter waarde van € 750.000. De Nederlandse bioloog en arts heeft een nieuwe standaard procedure ontwikkeld voor de onbeperkte reproductie van volwassen stamcellen, waardoor organen in miniatuur-formaat gegroeid kunnen worden, genaamd organoids.

Vers kapitaal voor medische innovaties: Thuja Capital rondt nieuw fonds af
9 juni 2016

Thuja Capital Management (“Thuja”) heeft de fundraising van het nieuwe investeringsfonds Thuja Capital Healthcare Fund II succesvol afgerond, met een fondsgrootte van EUR 34M. Het geld in dit fonds zal worden geïnvesteerd in jonge Nederlandse en Belgische ondernemingen die een medisch innovatief product ontwikkelen.

Feestelijke start spoorbouw Uithoflijn op dag van de bouw
6 juni 2016

De aanleg van de tramsporen voor de Uithoflijn is geopend! Temidden van festiviteiten in het kader van de Dag van de Bouw, gaven vertegenwoordigers van alle betrokken partijen het startsein voor de bouw van de infrastructuur van de nieuwe tramverbinding tussen Utrecht Centraal en Utrecht Science Park /De Uithof.