Foodtrucks op het Utrecht Science Park
29 februari 2016

Trek in een lekkere lunch? Dan kun je vanaf nu terecht bij één van de heerlijke foodtrucks op verschillende locaties op het Utrecht Science Park!

Aanleg tramlijn op Utrecht Science Park De Uithof
17 februari 2016

Aangezien een goede bereikbaarheid van Utrecht Science Park De Uithof essentieel is, en de aantallen studenten, nieuwe organisaties en bedrijven ook de komende jaren blijven groeien, wordt een nieuwe tramlijn aangelegd. Deze tram die vanaf 2018 rijdt, wordt de belangrijkste schakel in de bereikbaarheid van Utrecht Science Park. De eerste uitvoeringswerkzaamheden voor de tramlijn op het USP starten zaterdag 20 februari. Dan worden langs de huidige busbaan bomen gekapt en beginnen de werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen.

HU-studenten bereiken finale Solar Decathlon Challenge
16 februari 2016

Een team van twintig studenten van de Faculteit Natuur en Techniek van Hogeschool Utrecht (HU) heeft de finale bereikt van de Solar Decathlon Challenge. In 2017 gaan ze naar de VS om in het kader van deze wedstrijd een duurzaam huis te bouwen. De HU doet als enige hogeschool mee aan de finale: de vijftien andere teams zijn van universiteiten, afkomstig uit diverse landen.

Utrecht weer in de economische top van Europa
15 februari 2016

Het investeringsklimaat van Utrecht, stad én regio, behoort volgens The Financial Times tot de top van Europa. Stad en regio scoren hoog op “connectivity” (bereikbaarheid, internetgebruik en snelheid), human capital (onderwijs, meertaligheid, opleidingsniveau) en fDi (strategie voor het aantrekken van buitenlandse investeerders). De stad Utrecht scoort zelfs plek zes in de overallcategorie “mid-size cities”. De regio scoort top 10 posities op drie van de zes onderdelen waarop gemeten is.

Hogeschool Utrecht luidt nieuwe fase Beter Benutten in
15 februari 2016

Een derde minder vloeroppervlak, 50 ton minder CO2-uitstoot en EUR 10 miljoen extra investeringen in onderwijs uit behaalde kostenbesparingen. Resultaten in 2017 van een slimme integrale aanpak van Hogeschool Utrecht (HU) door huisvesting, tijd, technologie en energie beter te benutten. Vandaag onderstreept de HU haar ambitie door de samenwerking met Provincie Utrecht te bekrachtigen over beter benutten van onderwijs en openbaar vervoer in de regio Utrecht. Dit kan er toe leiden dat de verkeersdruk afneemt, terwijl de HU alle Utrechtse onderwijsactiviteiten vanaf 2017 heeft ondergebracht op het Utrecht Science Park.

Minister Schippers en kinderen slaan eerste paal Prinses Máxima Centrum
9 februari 2016

Maandag 8 februari plaatsten minister Schippers en kinderen de eerste paal van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie (PMC) op het Utrecht Science Park. De nieuwbouw is eind 2017 gereed, waarna het PMC begin 2018 voor alle kinderen met kanker in Nederland de deuren opent.

Informatie Uithoflijn: spoorstaven en werkterreinen
5 februari 2016

Eind januari is aannemer BAM met de verdere aanleg van de Uithoflijn gestart. De eerste zichtbare werkzaamheden zijn de inrichting van drie werkterreinen en het lossen en transporteren van rails. Vanaf eind januari richt aannemer BAM een werkterrein in naast de kruising van de Koningsweg/N411 met het fietspad Maarschalkerweerdpad, ter hoogte van de bestaande bushalte. Ook in De Uithof komen twee werkterreinen, één aan de Uppsalalaan tegenover P+R De Uithof en één in de ‘Schapenwei’ naast de Padualaan.