Utrecht Science Park gaat activiteiten uitbreiden naar Bilthoven
11 mei 2016

Vandaag hebben Bilthoven Biologicals, onderdeel van de Poonawalla Group in India, de gemeente De Bilt, provincie Utrecht en Stichting Utrecht Science Park een intentieverklaring ondertekend om samen te werken op het gebied van Life Sciences & Health. Bilthoven Biologicals is sinds 2014 eigenaar van het huidige Science Park Bilthoven (indertijd Antonie van Leeuwenhoekterrein) waar nu ook nog het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is gevestigd. Het RIVM vertrekt in 2018 naar het Utrecht Science Park. Bilthoven Biologicals wil het park verder uitbreiden met onderzoek, productontwikkeling en productieactiviteiten.

Volgende stap in betere bereikbaarheid Utrecht
10 mei 2016

Vandaag heeft de minister van Infrastructuur en Milieu het Ontwerp-Tracébesluit en het milieueffectrapport (MER) A27/A12 Ring Utrecht vrijgegeven voor inspraak. De provincie Utrecht is blij met deze belangrijke stap om de bereikbaarheid van de regio en de leefkwaliteit te verbeteren.

Geen Daktuin in 2016
9 mei 2016

Voor haar 2016 editie zou De Daktuin Utrecht verhuizen naar het UMC Utrecht terrein. In plaats van het dak van de universiteitsbibliotheek, waar De Daktuin de voorgaande jaren drie succesvolle edities beleefde, zou deze nieuwe locatie een mooi zicht geven op een andere kant van het Utrecht Science Park.

Hans Clevers uitgeroepen tot akademiehoogleraar KNAW 2016
2 mei 2016

Hans Clevers, hoogleraar Moleculaire genetica aan de Universiteit Utrecht, is uitgeroepen tot Akademiehoogleraar 2016 van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Clevers krijgt naast de eervolle vermelding, een bedrag van één miljoen euro, te besteden aan een wetenschappelijk doel naar keuze. Dat meldt Universiteit Utrecht.

Festival deBeschaving doet onderzoek naar smartphone-verslaving
22 april 2016

Op zaterdag 2 juli vindt festival deBeschaving voor de zesde keer plaats in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park. Dit jaar voor het eerst met een festivalbreed onderzoek naar smartphone-verslaving, waarbij alle bezoekers worden uitgenodigd om mee te doen aan een offline experiment. Het doel is om uit te vinden hoe sterk de bezoekers naar hun telefoon verlangen. De Botanische Tuinen zijn straks opgedeeld in vijf verschillende area’s, plus een exclusieve offline area die alleen toegankelijk is met een telefoon in vliegtuigstand.

Crossbeta receives grant from The Michael J. Fox Foundation to develop alpha-synuclein oligomer-specific antibody
18 april 2016

Crossbeta Biosciences today announced that it received a grant from The Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research (MJFF) in the amount of USD 425,000 for the development of an alpha-synuclein oligomer-specific antibody. Such oligomer-specific antibodies will add great value to Parkinson’s disease research, as they hold significant potential for the development of novel, disease-specific biomarker tools, an area that currently forms a bottleneck in Parkinson’s disease diagnosis and drug development. Furthermore, alpha-synuclein oligomer-specific antibodies may be developed into Parkinson therapeutics themselves.