Podcast: Hebben mijn dochters straks natte voeten?
13 januari 2020

De zeespiegel stijgt en de bodem daalt. Hoe gaan we ons hier tegen wapenen en wat betekent dat voor onze kustlijn? Wonen we straks op eilanden in de Randstad en wordt Enschede een metropool? Luister naar de eerste aflevering van De Eeuw van mijn Dochters, met Art Rooijakkers.

Nieuwbouw HU genomineerd voor internationale duurzaamheidsprijs
13 januari 2020

Het pand van Hogeschool Utrecht aan Heidelberglaan 15 (HL15) is genomineerd voor een internationale BREEAM Award in de categorie Public Sector Project - Post Construction Award. De website van de Nederlandse tak van BREEAM, een keurmerkverstrekker voor duurzame gebouwen, noemt HL15 “het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld”.

Utrechtse hoogbouwflat wordt energieleverend door samenwerking met Hogeschool Utrecht
9 januari 2020

De Henriëttedreef in Utrecht Overvecht heeft begin 2020 de Europese primeur: Woningcorporatie Bo-Ex pakt hier met Hogeschool Utrecht en de andere consortiumpartners van het project 'Inside Out' de hoogbouwflat aan met een modulair renovatiesysteem. Hierna wekt de sociale huurflat meer energie op dan de bewoners verbruiken, waardoor woonlasten dalen.

Video: Wat doet het Fieldlab 3DMedical?
9 januari 2020

In het Utrecht Science Park werken organisaties samen aan innovatieve oplossingen voor een langer en gezonder leven. Welke rol heeft het Fieldlab 3DMedical bij de ontwikkelingen in patiënt-specifiek opereren? In deze video laten Koen Willemsen, Ralph Sakkers en Joel Kortes (3DFacelab) van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en Erik Puik van de HU University of Applied Sciences Utrecht (Hogeschool Utrecht) zien wat er gebeurt in de kliniek en waarom het belangrijk is om de systeem benadering (Systems Engineering) te hanteren bij het ontwikkelen van 3DMedical applicaties voor patiënten met specifieke problemen en het ontwikkelen van 3DMedical applicaties voor patiënt-specifieke hulpstukken in de operatiezaal.

Orgaankweektechniek die de wereld voorgoed kan veranderen, komt ‘gewoon’ uit Utrecht
8 januari 2020

Er bestaat een kans dat Hans Clevers uit Utrecht er binnenkort voor zorgt dat de wereld er voorgoed anders uitziet. De wetenschapper en zijn team zijn het brein achter de revolutionaire orgaankweektechniek die, vermoedelijk volgende maand, voor het eerst op een mens wordt getest. Als die transplantatie succesvol verloopt, kan dat het leven van talloze mensen over de hele wereld veranderen.

Informatiebord voormalige buurtnaam ‘De Uithof’ onthuld op Utrecht Science Park
8 januari 2020

Ruim een jaar geleden was de naamswijziging definitief: De Uithof werd het Utrecht Science Park. De bekende buurtnaam, die afkomstig is van een boerderij aan de Toulouselaan, kwam te vervallen. Woensdagochtend is naast de desbetreffende boerderij een informatiebord onthuld om de historie van De Uithof in ere te houden.

College stelt bouwenvelop International School Utrecht vast
8 januari 2020

Het gemeentebestuur heeft de bouwenvelop voor de nieuwbouw van de International School Utrecht (ISU) vastgesteld. De nieuwbouw komt aan de Cambridgelaan in het Utrecht Science Park.