Pieten brachten een erg bijzonder bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis
5 december 2020

Hé, wie hangt er daar voor het raam?! Het is Piet! Vandaag december brachten de Make-a-Wish Pieten op een wel héél bijzondere manier een bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis! Samen met de patiënten in het WKZ speelden ze spelletjes en tekenden ze op de ramen.

TU/e, WUR, UU en UMC Utrecht starten kennisalliantie
2 december 2020

Investering van 100 miljoen in onderzoek naar mondiale vraagstukken rond gezondheid, voeding, energie en duurzaamheid

Forse subsidie voor Virtual Human Platform: veiligheid van chemicaliën en geneesmiddelen beoordelen zonder proefdieren
26 november 2020

Hoe mooi zou het zijn als we de veiligheid van chemische stoffen en farmaceutische producten kunnen beoordelen zonder gebruik van proefdieren? Dat we uitsluitend op basis van de menselijke fysiologie en biologie kunnen testen of stoffen en producten veilig zijn, ook voor kwetsbare groepen als baby’s, ouderen of zieken?

Startup uCrowds van UtrechtInc haalt toptienlijst meest baanbrekende innovaties van de wetenschap
25 november 2020

uCrowds uit Utrecht is een van de tien winnaars van de Academic Startup Competition 2020. Door deze uitverkiezing mag uCrowds een jaar lang de titel ‘Beste Academische Startup van 2020’ dragen. De andere winnende startups zijn Bimini Biotech, DeNoize, Digi Bio, IamFluidics, Kaminari Medical, Lusoco, NC Biomatrix, Taylor en VanBoven.

Proefvak voor nieuwe verharding lijn 22
24 november 2020

Van Gelder BV voert in het weekend van 27-30 november en 4-7 december in opdracht van de provincie werkzaamheden uit aan lijn 22 in Utrecht Science Park. Een proefvak moet verbetering aanbrengen in de verharding waarover de bussen rijden.

Nieuwe huisartsenpraktijk geopend aan de Daltonlaan
22 november 2020

Op 1 december 2020 is er een huisartsenpraktijk geopend op de grens van het Utrecht Science Park en Rijnsweerd, op de Daltonlaan 400. Deze praktijk is een dependance van huisartsenpraktijk Koningslaan, aan de rand van het Wilhelminapark. De wetenschap dat er in het USP en in Rijnsweerd steeds meer mensen komen wonen en het feit dat de praktijk op de Koningslaan steeds groter werd, heeft ertoe doen besluiten om het gebied een beetje uit te breiden.

Raak Awards 2020: 1e en 3e prijs voor praktijkgericht onderzoek HU
19 november 2020

Hogeschool Utrecht is winnaar van de RAAK-award voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek. De award gaat naar het project ZINnig, dat de diagnostiek en behandeling van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis helpt verbeteren. Ook de derde prijs ging naar de HU, voor Immersieve journalistiek en het betrokken publiek. Dat onderzoek leverde inzichten en tools op voor het gebruik van virtual reality in de journalistiek.