Hogeschool Utrecht en RIVM stellen samen een lector Gezonde Stedelijke Ontwikkeling aan
12 oktober 2021

Hogeschool Utrecht (HU) en RIVM hebben samen dr. ir. Hanneke Kruize aangesteld als lector Gezonde Stedelijke Ontwikkeling. Deze gezamenlijke lector maakt deel uit van het lectoraat Building Future Cities van Hogeschool Utrecht. Lector Hanneke Kruize richt zich op ontwikkeling van onderbouwde praktijkgerichte ontwerpprincipes voor een gezonde leefomgeving. Het accent ligt daarbij op groene en rustige plekken in een stedelijk verdicht gebied. Hierbij werkt het lectoraat nauw samen met onder meer provincie Utrecht en gemeente Utrecht.

Connecties tussen kinderkanker genen in kaart
8 oktober 2021

Voor het eerst zijn de interacties tussen DNA-afwijkingen in kindertumoren systematisch in kaart gebracht. Bij volwassenen worden zulke connecties al langer onderzocht. Interacties tussen afwijkingen in verschillende genen kunnen inzicht bieden in hoe kanker ontstaat en groeit. Ook kunnen ze wijzen op genetische zwakke plekken in de tumor en daarmee op mogelijke doelwitten van nieuwe precisiemedicijnen.

Bestuurders enthousiast over Utrecht Science Week
6 oktober 2021

Op 6 oktober kwamen bestuurders van ruim twintig middelgrote en grote bedrijven en instellingen op het Utrecht Science Park bijeen om tijdens een informeel ontbijt bij te praten over de strategische ontwikkelingen in het gebied. Ze waren enthousiast over de aanstaande Utrecht Science Week waar de kracht van de samenwerking tussen wetenschap, beroepspraktijk en ondernemerschap naar voren komt.

HU sluit samenwerkingsconvenant met politie Midden-Nederland
6 oktober 2021

Politie Midden-Nederland en Hogeschool Utrecht slaan de handen ineen om politiemedewerkers te professionaliseren en HU-studenten te enthousiasmeren voor een carrière bij de politie. Daartoe sloten de HU en de politie op 13 september een convenant.

De reis van “The Beast” gepubliceerd
28 september 2021

Onderzoekers van het Hubrecht Instituut, Genmab en vele andere partijen hebben de totstandkoming van de STRIP-1 testrobot gepubliceerd in Nature Biotechnology. Eén robot kan per etmaal tot 14.000 samples verwerken voor testen op SARS-CoV-2, voor minder dan 10€ per test.