Universiteit Utrecht onderzoekt effect van klimaatverandering in zeven woonwijken
24 mei 2019

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht gaan in zeven woonwijken in (de regio) Utrecht monitoren welk effect maatregelen tegen wateroverlast, droogte en bodemdaling daar hebben.

Doe mee met de fiets naar je werkdag op 23 mei
22 mei 2019

Ga jij op de fiets naar je werk? Zo nee, waarom eigenlijk niet? Fietsen is namelijk goed voor lichaam en geest. Daarnaast komt het verkeer rondom het Utrecht Science Park steeds meer onder druk te staan.

Utrecht Marathon liep anders dan gepland
20 mei 2019

Zondag 12 mei 2019 was de Utrecht Marathon. De dag begon bijzonder goed met prachtig loopweer en een goede sfeer. Dit veranderde helaas toen de deelnemers van de kwart marathon de verkeerde kant op gestuurd werden, waardoor zij op het parcours van de halve marathon terecht zijn gekomen.

Internationale interesse voor project virtual reality in het onderwijs
20 mei 2019

Onlangs liet Stan van Ginkel 200 mensen uit de hele wereld zien wat er inmiddels mogelijk is met virtual reality (VR) in het onderwijs. De docent en onderzoeker van de HU toonde tijdens een conferentie van de Verenigde Naties de onderzoeksresultaten van zijn virtuele cursus mondeling presenteren. De interesse hierin was zo groot, dat Stan voor de Teachers Task Force van UNESCO werd gevraagd.

Luchtvervuiling in Amsterdam tot op straatniveau in kaart gebracht
15 mei 2019

Universiteit Utrecht bouwt mee aan Google Air View-auto's

ArthroSave wint academische startup competitie en mag naar Silicon Valley
15 mei 2019

De Utrechtse startup ArthroSave heeft een reis naar Silicon Valley en deelname aan de Global Entrepreneurship Summit (GES) gewonnen. ArthroSave biedt medische hulpmiddelen voor behandeling van artrose en is een spin-off van UMC Utrecht.

InteRNA and UMC Utrecht Publish Preclinical Evidence for Potential of miRNAs in Treatment of Epilepsy
15 mei 2019

InteRNA Technologies announced today the recent publication of data from a collaboration with University Medical Center (UMC) Utrecht in Journal of Neuroscience showing that the downregulation of miR-135a levels can reduce seizure activity after the onset of spontaneous recurrent seizures (SRS) in chronic-stage Mesial Temporal Lobe Epilepsy (mTLE) in mouse models. miR-135 is a microRNA (miRNA) known to control neuronal morphology and synaptic function that is upregulated in neurons in the epileptic brain.