Subsidie voor meer inzicht in hersenziekten
30 augustus 2019

Jeroen Pasterkamp, hoogleraar Translationele neurowetenschappen in het UMC Utrecht, is één van de leiders en onderzoekers van BRAINSCAPES. De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan dit samenwerkingsverband een zwaartekrachtsubsidie toegekend van ruim negentien miljoen euro voor tien jaar.

26 miljoen voor onderzoek naar impact van niet-genetische factoren op gezondheid
30 augustus 2019

26 miljoen voor onderzoek naar impact van niet-genetische factoren op gezondheid. Hoogleraar Roel Vermeulen (verbonden aan de Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht) initiatiefnemer consortium voor onderzoek naar exposoom.

Vierhonderd nieuwe studentenwoningen op het Utrecht Science Park
29 augustus 2019

Huisvester Camelot Europe gaat samen met Jan Snel zo’n 400 tijdelijke studentenwoningen realiseren op het Utrecht Science Park. De woningen blijven 15 jaar staan. De verwachte oplevering is begin 2020.

Universiteit Utrecht in de top 50 op wereldranglijst
27 augustus 2019

De Universiteit Utrecht bemachtigt als enige universiteit van Nederland een plekje in de top-50 van de Academic Ranking of World University 2019. Deze ranking, ook bekend als de Shanghai ranking, is de oudste en bekendste wereldranglijst van universiteiten.

16 extra laadpalen in gebruik op het Utrecht Science Park
26 augustus 2019

Op het Utrecht Science Park zijn recent 16 extra laadpalen voor elektrische voertuigen gerealiseerd. Medewerkers, studenten en bezoekers van organisaties op het Utrecht Science Park kunnen hier gebruik van maken.

Wijkbericht gemeente Utrecht: werkzaamheden kruising Leuvenlaan - Universiteitsweg
13 augustus 2019

Vanaf half augustus wordt er gewerkt aan kruisingen op de Leuvenlaan. Op de kruising Leuvenlaan – Genèvelaan en bij de kruising met het Leuvenplein komt een fietsoversteekplaats.

UMC Utrecht: Weer lopen dankzij 3D-geprinte wervelkolom
24 juli 2019

​Een 16-jarige jongen en een vrouw van eind zestig met het risico op een dwarslaesie kunnen zich weer vrijelijk bewegen dankzij een op maat geprinte, titanium implantaat dat de wervels ondersteunt.