60 participants join first crash course on drug development
5 oktober 2016

Today 60 participants from all over The Netherlands joined a crash course on drug development at Utrecht Science Park. The course was organized by Kinesis Pharma and supported by CBG|MEB, Utrecht Science Park foundation and HollandBIO.

Universiteit Utrecht plaatst solar benches in Utrecht Science Park
27 september 2016

Wie zijn smartphone, tablet of elektrische fiets wil opladen en tegelijk even buiten wil zitten, kan dat vanaf nu doen in Utrecht Science Park (De Uithof). Hier staan sinds vandaag zeven ‘solar benches’; zitbanken met zonnecellen die groene stroom produceren. De Universiteit Utrecht wil met de banken zonnepanelen integreren in het straatbeeld, nadat er eerder dit jaar 4.600 zonnepanelen op negen universiteitsgebouwen zijn geplaatst.

Utrecht Science Park wint eerste prijs 'Inspiring Solutions Programme'
22 september 2016

Op 21 september 2016 werden op het wereldcongres van de Internationale Associatie van Science Parken in Moskou de winnaars bekend gemaakt van de Inspiring Solutions Programme 2016. Het Utrecht Science Park won hierbij de eerste prijs.

Foodfestival SusTasty op Utrecht Science Park
12 september 2016

Van 18 tot en met 23 september organiseert de Green Office Utrecht weer het SusTasty Foodfestival op het Utrecht Science Park. Op SusTasty vind je verscheidene foodtrucks, waar je heerlijk, lokaal en duurzaam kan eten, en installaties en stands vindt die je informeren over duurzame, voedselgerelateerde onderwerpen. Het SusTasty Foodfestival is te vinden op het Coïmbrapad, naast de universiteitsbibliotheek.

Vooruitblik werkzaamheden tramlijn Utrecht Science Park
6 september 2016

Tijdens de zomer is er hard gewerkt op het Utrecht Science Park: in het centrumgebied rijden de bussen nu waar eerst het fietspad was, de oude busbaan is opgebroken en de doorrijhoogtes van het Sjoerd Groenmangebouw op de Padualaan en de traverse van het Van Unnikgebouw op de Heidelberglaan zijn aangepast. Een groot deel van de werkzaamheden van de tramlijn met de meeste impact is hiermee achter de rug.

1e Open Utrechts Kampioenschap Klimmen
3 september 2016

Sportcentrum Olympos organiseert zaterdag 3 september het eerste Open Utrechts Kampioenschap (OUK).

Op 23 augustus geluidshinder mogelijk door opbreken oude busbaan Heidelberglaan
18 augustus 2016

De afgelopen dagen is aannemer BAM bezig geweest met het opbreken van de huidige busbaan op de Heidelberglaan. Ook volgende week wordt hier nog aan gewerkt. Dinsdag 23 augustus wordt het laatste stuk asfalt verwijderd. Dit kan geluidshinder opleveren tussen 7 en 19 uur. (In eerdere berichtgeving stond dat deze werkzaamheden tussen 1 en 21 augustus zouden plaatsvinden).