Universiteiten Utrecht, Toronto en Hong Kong bundelen onderzoek naar gezonde steden
13 april 2016

De Universiteit Utrecht, de University of Toronto en de Chinese University of Hong Kong gaan gezamenlijk onderzoek doen naar gezond leven in de stad. Het is voor het eerst dat expertise en inzichten in stedelijke problematiek vanuit drie verschillende mondiale stedelijke regio’s met elkaar worden gecombineerd. Het onderzoek moet leiden tot nieuwe, duurzame oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen die de bevolkingsgroei in steden met zich meebrengt.

Marjan Minnesma gekozen tot Alumna van het Jaar
30 maart 2016

Marjan Minnesma is door de Universiteit Utrecht uitgeroepen tot Alumna van het Jaar. Ze ontving de titel, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, tijdens de 380ste verjaardag van de universiteit. De jury koos unaniem voor Minnesma, omdat zij gezien wordt als een echte ‘game changer’ die zich met bevlogenheid inzet voor duurzaamheid en het tegengaan van klimaatveranderingen.

Utrecht Science Park Marathon geslaagd
21 maart 2016

De Utrecht Science Park Marathon beleefde zondag 20 maart een zeer geslaagde 35e editie. Ruim 5600 sportievelingen stonden aan de start van één van de verschillende afstanden.

Fietsreparatieservice op en om het Utrecht Science Park
14 maart 2016

Vanaf maandag 14 maart 2016 kunnen medewerkers van de Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en a.s.r. gebruik maken van de fietsreparatieservice van RECYCLEBIKE B.V. Tijdens dit maandelijkse event kunt u uw fiets laten repareren tegen een gereduceerd tarief, u bekostigd namelijk alleen de onderdelen zelf. Daarnaast is er de mogelijkheid een opgeknapte zwerffiets te kopen voor slechts € 95,00.

Lancering eerste namen & start kaartverkoop Festival deBeschaving
3 maart 2016

Op zaterdag 2 juli vindt festival deBeschaving plaats in de Botanische Tuinen van Utrecht. Op het muziekprogramma staan headliners als Jett Rebel, Dotan en My Baby naast internationale ontdekkingen als Fickle Friends, The Hackensaw Boys en Protection Patrol Pinkterton. De lancering van de eerste namen is tevens het startschot van de online kaartverkoop op donderdag 3 maart om 10:00 uur.

Foodtrucks op het Utrecht Science Park
29 februari 2016

Trek in een lekkere lunch? Dan kun je vanaf nu terecht bij één van de heerlijke foodtrucks op verschillende locaties op het Utrecht Science Park!

Aanleg tramlijn op Utrecht Science Park De Uithof
17 februari 2016

Aangezien een goede bereikbaarheid van Utrecht Science Park De Uithof essentieel is, en de aantallen studenten, nieuwe organisaties en bedrijven ook de komende jaren blijven groeien, wordt een nieuwe tramlijn aangelegd. Deze tram die vanaf 2018 rijdt, wordt de belangrijkste schakel in de bereikbaarheid van Utrecht Science Park. De eerste uitvoeringswerkzaamheden voor de tramlijn op het USP starten zaterdag 20 februari. Dan worden langs de huidige busbaan bomen gekapt en beginnen de werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen.