Aftermovie Utrecht Science Week 2022
26 oktober 2022

De aftermovie van de Utrecht Science Week 2022 is nu te zien! De tweede editie van dit bijzondere evenement vond plaats van 30 september tot en met 7 oktober.

USP-partners gaan over op een collectieve warmte- en koudeopslaginstallatie
24 oktober 2022

Unieke samenwerking zorgt voor de transitie naar een aardgasvrij Utrecht Science Park. De Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht, de SSH en Stichting Internationale School hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om samen een collectieve warmte- en koudeopslaginstallatie (WKO) te realiseren. Met deze installatie worden een groot deel van hun gebouwen in het Utrecht Science Park (USP) in de toekomst duurzaam verwarmd én gekoeld.

Uitdaging studenten: nieuw onderzoek Long-COVID
21 oktober 2022

“We hebben jullie hulp nodig. Doe voorstellen om het onderzoek naar de oorzaken van Long-COVID een stapje verder te brengen en zo uiteindelijk patiënten te helpen.” Deze oproep is gedaan aan de ruim 400 studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen die op woensdag 19 oktober de aftrap bijwoonden van de Long-COVID Challenge. Het beste idee wordt daadwerkelijk door studenten uitgevoerd in het UMC Utrecht.

Proefdiervrije innovaties – de nieuwe gouden standaard of luchtfietserij?
21 oktober 2022

Het gebruik van proefdieren in het onderzoek gaat altijd gepaard met ethische dilemma’s, zeker nu er alsmaar meer diervrije alternatieven worden ontwikkeld. In het kader van de Utrecht Science Week komen vier experts samen om het nut en noodzaak van proefdiervrije innovaties in het onderzoek te bespreken.

Klimaatberichten: ‘Met somberheid lossen we wereldproblemen niet op’
18 oktober 2022

In de toekomst is het minimaal 1,5 graden warmer dan nu – en dat is dan nog het gunstigste scenario. We moeten dus met z’n allen aan de bak, bepleit hoofddirecteur van het KNMI Gerard van der Steenhoven. In de Utrecht Science Week gaf hij op 5 oktober in de lezing ‘Klimaatberichten’ een overzicht van de huidige stand van zaken omtrent het klimaatprobleem.

Boom geplant ter ere en in nagedachtenis van Queen Elizabeth II
17 oktober 2022

Ter ere en in nagedachtenis van Queen Elizabeth II plantte de Britse Ambassadeur Joanna Roper samen met Commissaris van de Koning Hans Oosters vandaag een prachtige Tamarix africana boom in de nieuwe Evolutietuin in de Botanische Tuinen Utrecht.

Utrecht Science Park in vogelvlucht: bekijk de nieuwe dronevideo met prachtige luchtbeelden!
14 oktober 2022

Hier werken 80.000 studenten, wetenschappers en medewerkers van gerenommeerde kennisinstellingen, medische centra en bedrijven intensief samen aan een gezonde, duurzame samenleving. Dit alles te midden van een kleurrijk architectonisch paradijs, de Botanische Tuinen als groene parel en omringd door de voor dit gebied zo kenmerkende flora en fauna, zoals de dieren van de faculteit Diergeneeskunde.