Zonnepanelenpark Prinses Máxima Centrum opgeleverd
11 februari 2019

Het Prinses Máxima Centrum heeft sinds donderdag een zonnepanelenpark op het dak. Met de 1502 zonnepanelen bespaart het kinderziekenhuis ieder jaar 215 ton CO2 en 30.000 euro.

RTV Utrecht interview over single-cell sequencing
11 februari 2019

Het Utrechtse start-up bedrijfje Single Cell Discoveries bekijkt het DNA van alle cellen afzonderlijk.

Primeur voor Diergeneeskunde Utrecht: hond krijgt 3D-geprint schedeldak
4 februari 2019

Bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren van de Universiteit Utrecht heeft eind vorig jaar een hond na verwijdering van een tumor een nieuw 3D geprint schedeldak gekregen.

De Volkskrant: Een nieuwe knie zonder operatie: Utrechtse vondst gaat langzaam de wereld over
4 februari 2019

Omdat knieën steeds eerder slijten moeten er meer prothesen worden aangebracht, die ook nog eens vaker moeten worden vervangen. Utrechtse onderzoekers bedachten een alternatief.

Ambitiedocument Utrecht Science Park aangeboden aan wethouder Verschuure
28 januari 2019

Life sciences, gezondheid en duurzaamheid: dat zijn sleutelwoorden bij de toekomstige ontwikkeling van het Utrecht Science Park. Dit grootste science park van Nederland is door de concentratie van kennis nu al een magneet en cruciaal voor de regionale economie. Maar er is nog veel potentie voor verdere verduurzaming, voor groei van het aantal woningen en bedrijvigheid, voor betere voorzieningen en meer levendigheid. Een internationaal toonaangevend Utrecht Science Park, vlakbij het centrum van Utrecht, middenin een uniek groen landschap. Om dit mogelijk te maken hebben de gezamenlijke partners van het gebied een ambitiedocument opgesteld, dat vandaag werd overhandigd aan de Utrechtse wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ordening).

Wereldprimeur: UMC Utrecht werkt met unieke 3D technologie waarbij röntgenstraling vervangen wordt door licht
28 januari 2019

Het UMC Utrecht gebruikt als eerste ziekenhuis in de wereld een nieuwe technologie die voerdraden en catheters zichtbaar maakt met licht in plaats van met röntgenstraling.

Opening Nationaal Politielab AI bij Universiteit Utrecht
16 januari 2019

De politie, de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam gaan samenwerken op het gebied van kunstmatige intelligentie in het Nationaal Politielab AI. Het lab is dé plek waar jonge wetenschappers de komende jaren onderzoek doen naar manieren waarop kunstmatige intelligentie politiewerk kan ondersteunen. De opening vindt plaats in de nieuwe politiekamer van de Universiteit Utrecht op 16 januari.