Founder Tailored-by (start-up Students Inc.) één van de 'Duurzame Jonge 100'
13 juni 2019

Robin Boogaards, founder van Tailored-by, staat in ‘De Duurzame Jonge 100’. De Duurzame Jonge 100 geeft een overzicht van jonge ondernemers, professionals en studenten die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Robin is met zijn startup aangesloten bij Studentsinc, de startup-incubator van Hogeschool Utrecht, de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht.

Miljoenen voor onderzoek naar door muggen verspreide infectieziekten
12 juni 2019

Er komt een groot vijfjarig onderzoek naar de verspreiding van infectieziekten door muggen en andere insecten.

5 miljoen voor baanbrekend onderzoek naar bodemdaling in Nederland
12 juni 2019

Een breed nationaal consortium onder leiding van de Universiteit Utrecht krijgt 5 miljoen euro om de bodemdaling in Nederland te onderzoeken.

Prinses Máxima Centrum behandelt kinderen met leukemie met innovatieve CAR-T-therapie
12 juni 2019

In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie zijn voor het eerst kinderen met B-cel acute lymfatische leukemie behandeld met ‘CAR-T’ cellen, een innovatieve therapie waarbij kinderoncologen van het Máxima gebruikmaken van cellen van de patiënt die worden afgenomen, aangepast en weer worden ingebracht.

Living lab het 'Denver House' geopend
29 mei 2019

Een indrukwekkende Amerikaanse zeearend vloog over het Utrecht Science Park met een sleutel aan de poot, waarmee het Denver House van de Hogeschool Utrecht officieel werd geopend.

Mini-tumoren voor onderzoek naar eierstokkanker
28 mei 2019

In de zoektocht naar een betere behandeling van eierstokkanker is een nieuwe onderzoeksmethode ingezet.Een grote groep onderzoekers van onder meer het UMC Utrecht en het Hubrecht Instituut is erin geslaagd om in het lab een biobank te ontwikkelen met mini-tumoren van eierstokkanker, gekweekt uit tumorcellen van patiënten.