Filmpje: Samenwerking Prinses Máxima Centrum met WKZ
27 juni 2019

Utrecht Science Park is het grootste science park van Nederland. Samen werken we aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals een langer en gezonder leven en duurzaamheid. Een inspirerend voorbeeld is de samenwerking van het Prinses Máxima Centrum met het UMC Utrecht, waar het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderdeel van is, op het gebied van onderzoek en zorg.

Betto Deelmanprijs voor neuropsycholoog Tanja Nijboer
24 juni 2019

Neuropsycholoog Tanja Nijboer, verbonden aan de Universiteit Utrecht en het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, creëerde met haar team een virtuele supermarkt.

NWO-Spinozapremie voor economisch historicus Bas van Bavel
24 juni 2019

Economisch historicus prof. dr. Bas van Bavel krijgt een NWO-Spinozapremie van 2,5 miljoen euro.

Nieuwbouw International School Utrecht stap dichterbij
20 juni 2019

De nieuwbouw van de International School Utrecht (ISU) aan de Cambridgelaan in het Utrecht Science Park is een stap dichterbij. Het college heeft ingestemd met de zogeheten bouwenvelop die nu is vrijgegeven voor consultatie. Op dinsdag 2 juli is er een inloopbijeenkomst voor geïnteresseerden. De bouw kan naar verwachting begin 2021 starten, oplevering volgt in 2022.

Burgemeester Potters reikt gemeentelijke onderscheidingen uit aan Serum Institute of India
20 juni 2019

Burgemeester Sjoerd Potters heeft tijdens een handelsmissie naar India twee gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt aan eigenaren van het Serum Institute of India (SII).

Koningin Máxima heropent Centraal Militair Hospitaal
19 juni 2019

Tussen witte doktersjassen en militaire uniformen verrichtte koningin Máxima vanochtend de heropening van het Centraal Militair Hospitaal.

Oude uitvinding spaart hartpatiënt binnenkort
17 juni 2019

Een bijna 15 jaar oude Nederlandse vinding in de vaatchirurgie van de hersenen blijkt ook te werken voor het hart.