Precisiemedicijnen zijn doeltreffend bij kinderen met kanker
9 november 2021

Nieuwe, doelgerichte medicijnen kunnen het leven verlengen van kinderen met uitbehandelde kanker die bepaalde DNA-afwijkingen in hun tumor hebben, blijkt uit een nieuwe studie. De resultaten bewijzen dat het zin heeft om kinderen te behandelen op basis van de biologie van hun tumor, zegt mede-hoofdonderzoeker Jan Molenaar.

Merus hoopt 110 miljoen euro op te halen aan groeikapitalen
9 november 2021

Merus N.V., een bedrijf voor oncologie in de klinische fase dat innovatieve, volledige, multispecifieke antistoffen ontwikkelt (Biclonics® en Triclonics™), heeft vandaag de prijsstelling bekendgemaakt van een ingeschreven openbare aanbieding van 3.859.650 gewone aandelen tegen een prijs van $28,50 per aandeel.

UMC Utrecht zoekt mensen met reukverlies na coronabesmetting voor onderzoek naar mogelijk medicijn
8 november 2021

Het UMC Utrecht is op zoek naar mensen die na een coronabesmetting kampen met reukverlies. Het ziekenhuis onderzoekt of het reukverlies behandeld kan worden met het medicijn Prednisolon.

Werkzaamheden 13 december: veiliger oversteek Universiteitsweg bij de Hoofddijk
8 november 2021

De gemeente wil de oversteek voor fietsers en voetgangers bij de Hoofddijk over de Universiteitsweg veiliger maken door de aanleg van drempels. In dit wijkbericht staat waarom we dit doen en wat dit voor u betekent.

GenDx verstrekt Scope Biosciences een lening van 1€M voor de ontwikkeling van transplantatie producten met CRISPR-Cas
5 november 2021

Startup Scope Biosciences B.V. in Wageningen heeft van GenDx een lening ontvangen van 1€M om hun research met CRISPR-Cas verder uit te breiden naar transplantatie diagnostiek.

Dit zijn de nachtdieren in het Utrecht Science Park
3 november 2021

In het Utrecht Science Park (USP) is het streven om alleen dat te verlichten wat nodig is, wanneer het nodig is en met niet meer dan nodig is. Op het gebied van biodiversiteit draagt deze benadering ook bij aan de gezondheid van dieren en de kwaliteit van de natuur. En in het USP trekt dit ‘s nachts dieren aan die juist dan eropuit gaan. Ben jij benieuwd welke dieren dit zijn? Marijke van Kuijk, universitair docent Tropische Bosecologie van de vakgroep Ecologie & Biodiversiteit vertelt er meer over.