UMC Utrecht en het Prinses Máxima Centrum tekenen vernieuwde samenwerkingsovereenkomst
16 november 2022

Het UMC Utrecht en het Prinses Máxima Centrum werken al sinds 2014 intensief samen. De afspraken over de dienstverlening op het gebied van Juridische Zaken, Financiën, Neurochirurgie, OK en IO-MRI zijn onlangs vernieuwd. Elke drie jaar worden afspraken besproken en herijkt zodat we samen de best mogelijke zorg en ondersteuning kunnen bieden aan kinderen met kanker.

HU gaat inclusief onderwijs verder ontwikkelen samen met beroepsverenigingen
15 november 2022

Vanwege de toenemende diversiteit in de samenleving lopen steeds meer leerlingen vast in het huidige onderwijssysteem. Hogeschool Utrecht leidt onderwijsprofessionals daarom op voor het geven van inclusief onderwijs. Op 14 november ondertekende de HU Master Educationeel Needs het statement ’Op weg naar inclusief onderwijs’, een unieke samenwerking van vier landelijke beroepsverenigingen voor onderwijsbegeleiders en drie hogescholen. De HU is ook een van de initiatiefnemers van het statement.

Radio 538 komt in actie voor het Prinses Máxima Centrum
15 november 2022

Van 19 t/m 23 december komt Radio 538 in actie voor het Prinses Máxima Centrum. Luisteraars kunnen in ruil voor een donatie bepalen welke muziek er te horen is. Ook kunnen zij hun eigen actie starten en de opbrengst daarvan doneren, een actie van een ander steunen of een losse donatie doen. Vandaag heeft Radio 538 bekend gemaakt dat zij geld gaan ophalen voor de komst van een speciale ‘clean room’ waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Daarmee kan de overlevingskans van kinderen met kanker worden vergroot, met minder schade op de lange termijn.

Gratis bootcamp voor medewerkers: elke dinsdag en donderdag
2 november 2022

Gratis bootcamp voor medewerkers Olympos biedt elke dinsdag na werktijd en donderdag tussen de middag een gratis bootcamptraining aan voor medewerkers van partners en andere organisaties op het Utrecht Science Park. Doe je ook mee? Deze bootcamp is voor iedereen toegankelijk. Deelname is onder professionele begeleiding, meedoen is gratis (je hebt ook geen OlymPas nodig)! Je kunt de intensiteit onder begeleiding van de trainer afstemmen op je huidige conditie.

Prinses Máxima Centrum start samenwerking met Grieks kinderoncologiecentrum
2 november 2022

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie gaat een officiële samenwerking aan met de ‘Elpida Pediatric Oncology Unit’ van het Aghia Sofia kinderziekenhuis in Athene op het gebied van onderzoek naar kinderkanker. Met deze samenwerking beogen het Nederlandse Prinses Máxima Centrum en het Griekse Aghia Sofia kinderziekenhuis een versnelde ontwikkeling naar nog betere behandelmogelijkheden voor kinderen met kanker. Koningin Máxima was als naamgeefster van het Prinses Máxima Centrum aanwezig bij de ondertekening van een Memorandum of Understanding tussen beide centra.

Hogeschool Utrecht werkt mee aan een avatar die reisinformatie geeft in Nederlandse Gebarentaal
31 oktober 2022

Omroepberichten zoals die van de Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn een goede manier om in één keer een grote groep mensen te bereiken met voor hen relevante informatie. Maar wat als je doof bent? Onderzoekers van Hogeschool Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Radboud Universiteit en het Nederlands Gebarencentrum hebben – samen met de afdeling Toegankelijkheid van de NS – gewerkt aan een systeem dat omroepberichten weergeeft in Nederlandse Gebarentaal door middel van een avatar. Er is nu een eerste prototype.

Onderwijs vluchtelingstudenten in UMC Utrecht
26 oktober 2022

Ezekwu Precious Kemakanma uit Nigeria reisde in 2015 naar Oekraïne om zijn droom na te jagen: arts worden. Vlak voor zijn afstuderen brak de oorlog uit en vluchtte hij naar Nederland. Dankzij een nieuwe onderwijspilot voor vluchtelingstudenten, konden Ezekwu en vier andere geneeskundestudenten in het UMC Utrecht de benodigde studiepunten halen om hun arts-diploma in Oekraïne te ontvangen. “Dit was een unieke kans”