Fietsfiles vermijden met alternatieve fietsroute vanaf Bunnik
30 september 2019

Last van overvolle bussen of fietsfiles vanaf Utrecht Centraal? Probeer dan eens de alternatieve route via station Bunnik en reis op een snelle en comfortabele manier naar het Utrecht Science Park. Vanaf station Bunnik fiets je met een deelfiets (OV-fiets/Donkey Republic/Campus bike) door een prachtig groen landschap in tien minuutjes naar het Utrecht Science Park. De gemeente Bunnik heeft samen met de provincie en Mijlpaal42 de afgelopen tijd de handen ineen geslagen om de fietsverbinding comfortabeler, veiliger en leuker te maken.

Mensen zelf voornaamste bron van ESBL-antibioticaresistentie
25 september 2019

Onderzoekers van het RIVM, Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, de Gezondheidsdienst voor Dieren en Wageningen Bioveterinary Research (allen behorend tot het ESBLAT-consortium) hebben eerder laten zien dat ESBL-antibioticaresistentie algemeen voorkomt bij mens en dier, in voedsel en in het milieu. De typen ESBL bij de mens bleken echter te verschillen van die bij dieren en voedsel. Wat de belangrijkste bron van besmetting voor de mens is, was tot nu toe onbekend. Nu blijkt dat de mens zelf de belangrijkste bron van ESBL-antibioticaresistentie is.

Universiteit Utrecht investeert in huisvesting van de toekomst
24 september 2019

Veranderingen in onderwijs en onderzoek stellen nieuwe eisen aan de huisvesting van de Universiteit Utrecht. Ook wil de universiteit exploitatiekosten inperken, verduurzamen en de leidende rol in duurzaamheidsonderzoek terug laten komen in de bedrijfsvoering. De Universiteit Utrecht investeert daarom de komende tien jaar ruim 800 miljoen euro in ver- en nieuwbouw.

HU presenteert ambities voor 2026
24 september 2019

Tijdens de opening van collegejaar 2019-2020 presenteerde Jan Bogerd, voorzitter van het College van Bestuur het nieuwe ambitieplan 'HU in 2026'.

Hans Clevers wint de Keio Medical Science Prize
24 september 2019

Prof. dr. Hans Clevers heeft de Keio Medical Science Prize gewonnen voor zijn baanbrekend onderzoek naar stamcellen en organoïden. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de gelijknamige Japanse universiteit.

Robots maken ziekenhuisopnames leuker
24 september 2019

Hogeschool Utrecht is gestart met een minor Social Robotics. Binnen deze minor gaan studenten robots ontwikkelen voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Aandacht voor fysieke gezondheid bij kinderen met cerebrale parese
17 september 2019

Leven met cerebrale parese (CP) is topsport. Daarom zijn voeding, beweging en slaap voor kinderen met CP erg belangrijk om zich fit en goed te voelen. Ouders kampen vaak met vragen, twijfels en zorgen rond deze thema’s. Vanaf nu kunnen zij terecht op de website www.bosk.nl/fysiekegezondheidbijCP met filmpjes, tips en praktische informatie van professionals en ervaringsdeskundige ouders om hen net dat steuntje in de rug te geven. Dit meldt CP Nederland (voorheen BOSK).