20 september 2018

Foto: Erik Kottier. 

 

Duurzaam ziekenhuis
Het UMC Utrecht wil bijdragen aan een gezond leven en een gezonde maatschappij, ook voor de generaties na ons. Hiervoor verduurzamen we de zorg steeds meer. Op 10 oktober is de dag van de duurzaamheid. Die hele week besteden we extra aandacht aan duurzaamheid in het UMC Utrecht. Organisator en stafadviseur duurzaamheid Esther Willems: “We nodigen onze partners van het Utrecht Science Park van harte uit om ook langs te komen”. Het volledige programma staat op de website van het UMC Utrecht

Week van de duurzaamheid
In de week van 8 t/m 12 oktober zijn er diverse activiteiten. Loop zelf het ‘rondje duurzaamheid’ langs posterborden van de duurzame initiatieven, doe de dakcheck bij de zonnepanelenstand, neem een kijkje bij het afvalstation, volg de rondleiding in de energiecentrale, proef duurzame gerechten in het restaurant en moedig het beste duurzame idee aan tijdens de finale van de Ureka Duurzaamheid Challenge.
 

Ureka Duurzaamheid Challenge
UMC-medewerkers en studenten konden met hun idee voor een duurzamer ziekenhuis deelnemen aan de eerste Ureka Duurzaamheid Challenge. Meer dan dertig inzendingen kwamen binnen. Vijf finalisten zijn geselecteerd en zij strijden op 9 oktober met pitches om de hoofdprijs: samen met experts en prijzengeld hun eigen duurzame idee realiseren. Wie wordt de winnaar? Is dat klinisch informaticus Thijs met de slimme ecostand voor de OK, hoofd innovatie Joris met het exoskelet voor duurzame inzetbaarheid, beleidsmedewerker Anne-Floor en onderzoeker in opleiding Helen met hun plan voor minder vlees in catering en restaurants, fysiotherapeut Pien die zich inzet om voor hulpmiddelen een tweede leven te geven of wordt het anesthesiemedewerker Jeanet met de zelfontworpen ecoplusbak om plastic te scheiden op de OK? De winnaar wordt 9 oktober bekend gemaakt tijdens de spannende finale.

 

Bron: UMC Utrecht