6 september 2016

Tijdens de zomer is er hard gewerkt op het Utrecht Science Park: in het centrumgebied rijden de bussen nu waar eerst het fietspad was, de oude busbaan is opgebroken en de doorrijhoogtes van het Sjoerd Groenmangebouw op de Padualaan en de traverse van het Van Unnikgebouw op de Heidelberglaan zijn aangepast. Een groot deel van de werkzaamheden van de tramlijn met de meeste impact is hiermee achter de rug.

Welke werkzaamheden zijn tot voorjaar 2017 te verwachten?

  • De tramhalte P+R De Uithof wordt gebouwd;
  • Er komt een klein dienstgebouw voor trambestuurders achter de P+R De Uithof;
  • Kabels en leidingen worden vervangen in het centrumgebied;
  • Tussen medio september en medio oktober legt BAM  tijdelijke bushaltes vóór het UMC Utrecht aan – op enkele meters afstand van de huidige haltes;
  • Van medio oktober 2016 tot medio 2017 zijn de tijdelijke bushaltes UMC Utrecht in gebruik;
  • Tussen de Hoofddijk en de buskeerlus bij het WKZ wordt de busbaan opgebroken, de bus rijdt dan over een tijdelijke weg ernaast;
  • Wegversmalling kruispunt Universiteitsweg-Heidelberglaan: naar verwachting voorjaar 2017.

Wegversmalling
Naar verwachting in het voorjaar van 2017 starten de werkzaamheden bij het kruispunt Universiteitsweg/Heidelberglaan. De werkzaamheden zijn de aanleg van de trambaan en het vervangen van het huidige riool. Dit zogenaamde diepriool ligt op circa 6 meter diepte en is verouderd en daardoor toe aan vervanging. Hiervoor wordt de Universiteitsweg ter hoogte van de Heidelberglaan in beide richtingen versmald van drie naar twee rijstroken. Eerder is aangegeven dat de werkzaamheden aan de kruising Universiteitsweg/Heidelberglaan na de zomer in 2016 zouden plaatsvinden. De planning van deze werkzaamheden is veranderd. Dit is gedaan om meer tijd te nemen om de complexe werkzaamheden op dit kleine oppervlak voor te bereiden. Naar verwachting worden deze werkzaamheden in het voorjaar van 2017 uitgevoerd. Dit betekent dat er gedurende de wintermaanden geen extra hinder zal zijn voor de vele automobilisten die dagelijks gebruik maken van de Universiteitsweg om naar hun werk, (zieken)huis of studie te reizen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de werkzaamheden voor de Uithoflijn kunt u kijken op http://www.hinderkaartuithoflijn.nl/ of abonneer u op de nieuwsbrief via http://www.uithoflijn.nl/.