22 september 2016

Op 21 september 2016 werden op het wereldcongres van de Internationale Associatie van Science Parken (IASP) in Moskou de winnaars bekend gemaakt van de Inspiring Solutions Programme 2016. Het Utrecht Science Park won hierbij de eerste prijs dankzij de ontwikkeling van een onderwijs- trainings- en onderzoeksprogramma waarbij studenten en bedrijfsleven elkaar ontmoeten en versterken. Deze 'Inspiring Solution' zorgt ervoor dat er sneller geïnnoveerd kan worden door bedrijven die de oplossing gebruiken, maar ook dat zij jong talent kunnen aantrekken en aan hun bedrijven kunnen binden. 

De jaarlijkse verkiezing van het Inspiring Solutions programma vindt plaats onder de leden van de Internationale Associatie van Science Parken, een wereldwijd netwerk van scienceparken en gebieden van innovatie. In het netwerk verenigen managers van scienceparken en andere gebieden van innovatie zich. Het IASP heeft 387 leden in 79 landen, die hebben mogen stemmen op de beste 'inspiring solutions'. Na het bereiken van de shortlist in juni 2016, hebben de leden gestemd en komt het Utrecht Science Park als beste uit de bus.

De winnende oplossing, een samenwerking tussen het Utrecht Science Park, Hogeschool Utrecht en het bedrijfsleven, zorgt ervoor dat farmaceutische bedrijven in staat worden gesteld om sneller hun producten naar de markt te brengen door het inzetten van studenten en onderzoeksfaciliteiten. Tijdens hun opleiding optimaliseren deze studenten analyseprotocollen van deze bedrijven waarna deze worden gevalideerd in een geaccrediteerd laboratorium. Dankzij het programma wordt de ontwikkeling van de producten en toegang tot de markt versneld, en worden er daarnaast studenten opgeleid voor een baan bij farmaceutische bedrijven. De oplossing maakt deel uit van een programma van het Utrecht Science Park om de aanwezige kennis, talenten en onderzoeksinfrastructuur beter te ontsluiten. Wilt u meer lezen over de Inspiring Solutions? Klik dan hier

 

Mieke de Bruin, Community Manager bij het Utrecht Science Park, neemt de prijs namens het Utrecht Science Park in ontvangst.