25 januari 2018

Het Utrecht Science Park Nieuwjaarscafé vandaag was druk bezocht. Directeur Jan Henk van der Velden blikte terug op een succesvol 2017 en keek vooruit naar 2018. Zo opent in mei 2018 het Prinses Máxima Centrum  voor kinderoncologie de deuren in het sciencepark. Prof. Dr. Rob Pieters, lid raad van bestuur Prinses Máxima Centrum, sprak tijdens het Nieuwjaarscafé over het najagen van een droom: de overlevingskans van kinderen met kanker verhogen.

2018 belooft een bijzonder jaar te worden. Zo opent het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in mei 2018 de deuren. We zijn trots dat we dit prachtige centrum in het Utrecht Science Park mogen verwelkomen dit voorjaar. Prof. Dr. Rob Pieters, lid raad van bestuur het Prinses Máxima Centrum en hoogleraar ‘Kinderoncologie’ aan de Universiteit Utrecht, sprak vandaag over de droom de overlevingskans van kinderen met kanker te verhogen. Het Máxima wordt het grootste kinderkanker centrum van Europa. De combinatie van zorg én research heeft een grote impact op de inrichting van het bestaande zorgaanbod. Met ‘ontwikkelingsgerichte zorg’ gaat het Máxima een stap verder door de zorgverlening volledig te richten op kinderen met kanker en hun gezinnen plus de sociale omgeving als geheel.

Daarnaast openen in 2018 bijvoorbeeld ook Genmab, de nieuwbouw van de Hogeschool Utrecht en de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht hun deuren. Voor scale-ups in de life sciences wordt een prospectus ontwikkeld voor een nieuw accelerator gebouw in het Utrecht Science Park. Het sciencepark is en blijft volop in ontwikkeling, nu en in de toekomst.

Kijk ook op www.utrechtsciencepark.nl/bouwen voor meer informatie en een overzicht.


Jan Henk van der Velden en Prof. Dr. Rob Pieters 
Fotograaf: Ivar Pel