20 maart 2017

De Utrecht Science Park Marathon was zondag 19 maart een groot succes. Wethouder Jeroen Kreijkamp gaf het startschot voor deze 36e editie, die vertrok tussen de moderne gebouwen op het Utrecht Science Park en onder de eeuwenoude Utrechtse Dom doorging. Maar liefst 38 verschillende nationaliteiten verschenen aan de start, bestaande uit toplopers en bijna 6000 sportievelingen. Het parcours werd dit jaar geoptimaliseerd, door er zoveel mogelijk bochten uit te halen. Mede daardoor werden scherpe tijden neergezet. De getalenteerde 29-jarige Paul Zwama kwam als eerste over de finishlijn van de Utrecht Science Park Marathon met een tijd van 02:34:04. Bij de vrouwen won Maria Magdalena Veliscu uit Boekarest de hele marathon in 02:59:02. Koen Raymaekers schreef de 21,1 km op zijn naam in 01:07:32 en bij de vrouwen kwam Mireille Baart  in een tijd van 01:20:10 als eerste over de finish bij de halve marathon.

Partners: verbinding kennis en gezondheid
Naast Utrecht Science Park als hoofdsponsor, is er een partnership met het UMC Utrecht, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en Sportcentrum Olympos. Ook wordt samengewerkt met KWF Kankerbestrijding en ROC Midden Nederland. Arjen de Ruyter, eigenaar van sportsmarketing bureau 20Knots en organisator van dit evenement: ‘Wij zijn heel blij met onze partners omdat deze bij uitstek waarde toevoegen op het gebied van gezondheid, bewegen, teambuilding en duurzaamheid. Met deze marathon leggen we de verbinding tussen kennis en gezondheid.’

KWF opbrengst
Onder het motto: ‘Ren voor het leven en tegen kanker’ spoorde KWF iedereen aan om mee te doen. Onder bezielende leiding van Ruud Feltkamp en Eveline de Bruin haalden veel lopers van het Team KWF de finish. Het geld dat is opgehaald is bestemd voor onderzoek bij het UMC Utrecht. KWF Kankerbestrijding heeft tijdens de USP Marathon een bedrag van ruim € 126.000 opgehaald.

Meer dan een marathon
‘De inschrijving voor 2018 start 1 september en we hopen dat heel veel enthousiaste lopers zich weer aanmelden voor deze afwisselende marathon. Mede dankzij alle vrijwilligers is deze editie ook heel goed verlopen. We organiseren het hele jaar door evenementen in samenwerking met onze partners, zoals een succesvol symposium over hardlopen, een trainingsmarathon tussen Amersfoort en Utrecht en onlangs een inspirerende lezing van Jac Orie. Wij willen graag meer doen voor de lopers!’, aldus Arjen de Ruyter.