20 mei 2019

Zondag 12 mei 2019 was de Utrecht Marathon. De dag begon bijzonder goed met prachtig loopweer en een goede sfeer. Helaas werd de fout gemaakt dat de deelnemers van de kwart marathon de verkeerde kant op werden gestuurd, waardoor zij op het parcours van de halve marathon terecht zijn gekomen. Dit had natuurlijk niet mogen gebeuren en Golazo heeft haar excuses aan de deelnemers van de kwart marathon aangeboden en stuurde hen woensdag 15 mei een bericht inclusief een tegemoetkoming.

Alle kwart marathonlopers krijgen ter compensatie: 

  • Een gratis startbewijs voor de ¼ marathon in 2020 
  • Een gratis persoonlijke fotocertificaat van editie 2019
  • Indien deelnemers van de ¼ marathon 'medaille graveren' besteld hebben via het inschrijfformulier wordt dit bedrag zo snel mogelijk teruggestort.

Lees het hele bericht van Golazo voor alle 1/4 marathon lopers.

Gelukkig kijken ook veel deelnemers met een positief gevoel terug op de loop. Zo twitterde een van de kwart marathon lopers: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een medewerker van de Universiteitsbibliotheek meldde: “Ik heb te doen met de organisatoren. Dit verdient niemand. Toch heb ik een hele leuke dag gehad. Over spierpijn en stijve bovenbenen praten we niet. Het was een hilarische hardloopwedstrijd waar we nog lang aan terug zullen denken. Volgend jaar doen we toch weer mee. Ik had dit niet willen missen!”

Fantastisch bedrag voor het goede doel
Deelnemers aan de 38e Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park hebben € 124.914,- opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Het bedrag dat is opgehaald komt ten goede aan onderzoek naar kinderkanker in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. 

De Utrecht Marathon is een samenwerking tussen Golazo Sports en diverse partners op het Utrecht Science Park zoals de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht, Sportcentrum Olympos en Stichting Utrecht Science Park.
Een andere partner van de Utrecht Marathon is KWF Kankerbestrijding. De opbrengst van deze editie gaat naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, dat ook in het Utrecht Science Park gevestigd is. 

Foto's
Klik op de volgende link om foto’s terug te zien die zien gemaakt bij de Utrecht Science Park ontvangst in Hogeschool Utrecht. Het wachtwoord is USPmarathon2019. Via deze link kun je de foto's zoeken die langs het parcours zijn gemaakt en aanschaffen.