16 november 2021

Het enthousiasme is groot onder de Utrechters om samen de 900ste verjaardag van de stad te vieren. Op een eerste subsidieronde voor activiteiten kwamen veel reacties binnen. De gemeente heeft inmiddels 34 initiatiefnemers subsidie toegekend! 

Op 2 juni 2022 is het 900 jaar geleden dat Utrecht stadsrechten kreeg, dit wordt volgend jaar groots door en voor de stad gevierd. Onder het motto “Stad zonder muren” organiseren Utrechters en Utrechtse organisaties tussen 2 juni en 11 november allerlei activiteiten. 

 

Gelet op de geschiedenis, kan het bedrijfsleven hier niet ontbreken. De stadsrechten van 1121 gaven een grote impuls aan de groei van de stad zoals we die nu kennen, kleurt de stad van vandaag en geeft richting! Het vieren van 900 jaar stadsrechten moet recht doen aan de wezenlijke betekenis van de ontwikkeling van de stad en de verbinding van Utrechters.

Wil je met je bedrijf, Instituut of Stichting meedoen of een evenement koppelen? Samenwerken met Utrecht 900 kan ook. Mail dan naar utrecht900@utrecht.nl

Indienen van plannen kan natuurlijk ook nog! Omdat er ontzettend veel plannen zijn ingediend om samen 900 jaar stadsrechten te vieren, heeft het college besloten het budget hiervoor met 200.000 euro te verhogen. Dat geld is beschikbaar gesteld voor Utrecht 900  initiatieven uit de stad. Het budget stijgt hiermee van 1,75 miljoen euro naar 1,95 miljoen euro. 

Afgelopen zomer liet burgemeester Dijksma tijdens een interview op RTV Utrecht weten dat het belangrijk is dat de viering van Utrecht 900 een volksfeest wordt. "Dat kan alleen als er initiatieven vanuit alle bewoners van de stad komen." De talkshow werd online live gestreamd voor studenten. We sluiten ons als Team Utrecht 900 natuurlijk aan bij deze belangrijke boodschap. 

Doe mee en dien een plan in vóór 12  januari 2022.

Ga naar: www.utrecht900.nl voor informatie of kies ervoor om de nieuwsbrief te ontvangen.

Bekijk de video voor inspiratie: https://youtu.be/kZ2aGVdQkQ4 

Subsidie aanvragen? Kijk hier: https://www.ontdek-utrecht.nl/900jaar-subsidieaanvraag