12 maart 2018

Vanaf vandaag is het mogelijk om ook op station Bilthoven op de USP Campusbike te stappen. Wethouder Anne Brommersma en wethouder Ebbe Rost van Tonningen maken vandaag als eerste een ritje op de deelfietsen. Naast station Bilthoven zijn er vanaf vandaag ook Campusbikes beschikbaar bij bushalte ’t Tunneltje De Bilt en bij Sweco. Het aantal inleverlocaties van de USP Campusbike komt hiermee op 11.
De USP Campusbike is een deelfietssysteem in Utrecht met een groeiend aantal locaties waar je fietsen kunt pakken en op een andere locatie weer in kunt leveren. De deelfietsen staan op vaste locaties en zijn van hoge kwaliteit. Met een abonnement en locaties op station Bilthoven, Bunnik en P+R De Uithof is de Campusbike een snel en gezond alternatief
voor het laatste stukje van de dagelijkse reis.

Uitbreiding naar De Bilt
De USP Campusbike is vorig jaar gelanceerd in het nabijgelegen Utrecht Science Park. De uitbreiding naar de Bilt is op initiatief van het Bilts Energieberaad en betreft een pilot van een jaar. Verschillende grote werkgevers in de gemeente hebben aangegeven deel te willen nemen door de Campusbike een plek te bieden op eigen terrein en maandkaarten aan te bieden aan hun medewerkers. Zo heeft Sweco vanaf vandaag ook een inleverlocatie voor de deur. De Bilt, Bilthoven en het Utrecht Science Park liggen op fietsafstand van elkaar. Utrecht Science Park Bilthoven is een satelliet locatie van het Utrecht Science Park en diverse organisaties en bedrijven in deze regio werken samen. De Campusbike verbindt deze bedrijven op een gezonde en snelle manier.

Hoe werkt de USP Campusbike?
Registratie, betalen en de fiets openen kan allemaal ter plekke met een app op je telefoon. Je kunt de fiets op meerdere locaties pakken en inleveren. Daarnaast is het goed om te weten dat:

  • je geen pasje nodig hebt. Je kunt je ter plekke registreren, de app installeren en wegfietsen;
  • er meerdere plekken zijn waar je de USP Campusbike kunt inleveren. Je ziet de actuele beschikbaarheid van fietsen in de app;
  • je de Campusbike de eerste maand probeert voor maar € 2,50 en via steeds meer werkgevers een gratis abonnement kunt krijgen;

Zie voor meer informatie over de locaties en het boeken van een fiets: www.usp-bereikbaar.nl  of download de GoAbout App.

Over de USP Campusbikes
De USP Campusbikes zijn een initiatief van Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Utrecht Science Park en Goedopweg. In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de U15 (netwerk van werkgevers in de regio) samen aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Het project wordt uitgevoerd door GoAbout. Met de GoAbout app kun je in steeds meer steden een fiets pakken, maar steeds vaker ook een deelauto, het OV of een taxi.


Foto: Wethouder Anne Brommersma en wethouder Ebbe Rost van Tonningen maken vandaag als eerste een ritje op de deelfietsen.