9 oktober 2015

RSM Niehe Lancée Kooij Accountants en Belastingadviseurs en UtrechtInc geloven dat ambitieus ondernemerschap essentieel is voor innovaties die bijdragen aan een duurzame en gezonde maatschappij. Om dit te bekrachtigen tekenen RSM Niehe Lancée Kooij en bedrijfsincubator UtrechtInc op 8 oktober een overeenkomst voor een gezamenlijke ondersteuning van startups. Pick This Up is een van de 30 startups bij UtrechtInc: “Erg fijn dat we in huis beroep kunnen doen op hun expertise.”

Met RSM Niehe Lancée Kooij heeft UtrechtInc een internationale partner voor alle administratieve, accountancy en fiscale vragen van haar ondernemers. UtrechtInc directeur Roel Raatgever geeft als voordeel: “Zo kunnen we onze startups optimaal bedienen, van het prille begin tot aan internationale groei." Ook directievoorzitter Rudolf Winkenius ziet RSM Niehe Lancée Kooij als natuurlijke partner van UtrechtInc en vult aan: “Voor ons niets mooiers om lokale starters te ondersteunen en hen via het RSM-netwerk wereldwijd te verbinden."

Maarten van Leeuwen is adviseur bij Brouwer & Oudhof - onderdeel van RSM - en weet dat startups niet zitten te wachten op een algemeen verhaal over administratie. Al drie jaar geeft hij praktische adviezen aan startups bij het Amsterdamse Rockstart. Vanaf deze maand zal hij ook de startups bij UtrechtInc uitleggen hoe zij slim hun financiën al vanaf het begin op orde kunnen brengen. “Ben je schaalbaar en groeit je bedrijf flink, dan is het van belang dat de gehele back office direct meebeweegt. Bovendien heb je met zicht op je administratie controle op je resultaten en werkt het waardeverhogend voor investeerders.”

Voor de start van de samenwerking organiseerde UtrechtInc vandaag een lunch met de startup community.

RSM Niehe Lancée Kooij is een accountants- en belastingadvieskantoor met een hecht team van ruim 200 specialisten. Dagelijks zijn de medewerkers vanuit de vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Utrecht actief op het gebied van accountancy en fiscaal-juridische dienstverlening. Internationaal maakt RSM Niehe Lancée Kooij deel uit van het RSM-netwerk. Dit netwerk staat op de zevende plaats van ’s werelds grootste internationaal opererende accountants- en advieskantoren met ruim 740 kantoren in meer dan 120 landen.