8 december 2020

Vanaf 1 augustus 2020 zijn alle onderwijsterreinen wettelijk verplicht rookvrij. Vanwege de coronacrisis is de ingangsdatum van de implementatie uitgesteld naar 1 januari 2021. Vanaf dat moment gaat de overheid handhaven. Ook de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht gaan dan op hun terreinen handhaven. In december worden borden en tegels met ‘rookvrij terrein’ op het Utrecht Science Park geplaatst om iedereen hierop te attenderen.

Utrecht Science Park mogelijk helemaal rookvrij
Naast de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht zijn meerdere organisaties op het Utrecht Science Park al rookvrij en andere voeren een ontmoedigingsbeleid ten aanzien van roken in hun gebouwen. Vanaf 3 januari a.s. zullen ook de tramperrons rookvrij zijn.

Momenteel worden er gesprekken gevoerd om het hele Utrecht Science Park rookvrij te maken. Hiermee wordt helderheid geschept en wordt ook voorkomen dat rokers naar de openbare gebieden uitwijken waardoor gevaarlijke en ongewenste situaties ontstaan.

Ondersteuning bij stoppen met roken
Iedereen die wil stoppen met roken kan zijn huisarts om advies vragen. Een huisarts kan stopadviezen geven en je doorverwijzen naar een stoppen-met-rokenprogramma. Zorgverzekeringen vergoeden deze programma’s volledig en de kosten komen dus niet voor rekening van het eigen risico. Daarnaast vind je op www.ikstopnu.nl veel informatie en tips over stoppen met roken.

Vragen?
rookvrij@uu.nl