18 november 2021

Peter den Oudsten is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Utrecht Science Park. Den Oudsten was  burgemeester van Groningen, Enschede en Meppel en in 2020, na het vertrek van Jan van Zanen, waarnemend burgemeester van Utrecht.

De Raad van Toezicht is verheugd met de benoeming. Peter den Oudsten (69 jaar) brengt ruime bestuurlijke ervaring mee en is actief in verschillende commissariaten en toezichthoudende functies.

Zelf zegt Peter den Oudsten:  
“Het Utrecht Science Park is een uniek ecosysteem waar wetenschap, onderwijs, zorginstellingen en hoogwaardige bedrijven samen tot tal van innovaties komen. Ik lever graag een bijdrage aan het verder versterken van de samenwerking, het vergroten van de zichtbaarheid van deze geweldige campus en het benutten van het groeipotentieel dat hier nog in zit.’

De Raad van Toezicht bestaat uit Jan Bogerd (Hogeschool Utrecht), Margot van der Starre (Universiteit Utrecht),Ton Logtenberg en Carola Wijdogen, die tot de komst van Peter den Oudsten het voorzitterschap ad-interim heeft vervuld. Na zijn benoeming tot lid van de Raad van Bestuur bij UMC Utrecht volgt Remco van Lunteren, Anouk Vermeer op als lid van de Raad van Toezicht.