13 februari 2018

De nieuwbouw van Hogeschool Utrecht aan Heidelberglaan 15 (HL15) wordt dit jaar afgerond en in gebruik genomen. Hogeschool Utrecht biedt dan in vier gerenoveerde gebouwen en deze nieuwbouw onderdak aan ongeveer 34.000 studenten en 3.300 medewerkers op Utrecht Science Park (USP) De Uithof. Deze HU-campus streeft ernaar om een echte thuisbasis te worden voor iedereen en daar horen ook uitgebreide horecavoorzieningen bij. De HL15 wordt dit jaar verrijkt met drie eigentijdse en gepassioneerde ondernemers die samen een gevarieerd en duurzaam assortiment gaan leveren van grilled sandwiches tot Italiaanse pasta’s, van tosti’s tot Aziatische bowls. En ook lekkere koffie, smoothies en detox-sapjes zullen niet ontbreken.

Het tweede food court biedt een fijne sfeerbeleving met concepten die een passie voor eten en koken hebben. Zij zijn gericht op de hedendaagse gasten die weten wat gezond en lekker eten is. Het zijn duurzame ondernemers die iedereen thuis willen laten voelen in het nieuwe food court, waar iedereen welkom is. Net als op Padualaan 101 is het food court gesitueerd in een ruim gebied waar je even gezellig kunt aanlanden. Elke ondernemer heeft een eigen stijl met open keukens en enkele zit/staplekken. Je kunt er terecht voor een snelle verse hap om mee te nemen, maar ook voor een complete maaltijd die je ter plekke in het zitgedeelte kunt nuttigen.

De afgelopen periode hebben verscheidene horecaondernemers hun interesse kenbaar gemaakt voor het uitbaten van de food court, hieruit zijn nu drie exploitanten geselecteerd: LUCY & SUZY Creasian Cooking, MAMS coffee & more en Via Vai.

LUCY & SUZY Creasian Cooking
Een combinatie van de Aziatische keuken en westerse invloeden is terug te vinden in het assortiment van LUCY & SUZY Creasian Cooking met hun frisse en tijdloze uitstraling. Ze bieden een gevarieerd aanbod van warme en koude maaltijden die vers en huisgemaakt zijn. Zij introduceren Bao, gestoomde Chinese lotusbroodjes, gevuld met bijvoorbeeld peking eend, shiitake paddenstoelen of gegrilde groenten. Ook bieden ze bowls: gewokte of samengestelde rijst- of noodlegerechten. Ben je al fan van het Zenwich Café op Padualaan 101? Dit concept is namelijk van dezelfde ondernemer.

MAMS coffee & more
De naam MAMS zegt het al, zij willen de gasten het gevoel geven alsof ze thuis bij MAMS zijn. Met hun eigen merk koffie, theelijn en zelfgebakken taarten creëren ze een fijne huiselijke plek. Naast taarten en croissantjes hebben ze ook een breed hartig assortiment met onder andere panini’s caprese, grilled sandwiches met pulled beef, salades met gerookte zalm, quiches en soep. Oftewel betaalbaar lekkers voor elk moment van de dag.

Via Vai
Via​ ​Vai​ ​is​ ​een​ ​echte​ ​Italiaanse​ ​Pasta​ ​Bar​ ​die​ ​met​ ​liefde wordt gerund,​ ​zoals​ ​een​ ​familiebedrijf​.​ ​Een​ ​plek​ ​waar authentieke​ ​pastagerechten​ ​worden​ ​geserveerd​, ​maar​ ​ook​ ​luxe​ ​broodjes​ ​en​ ​heerlijke​ ​maaltijdsalades voor een mooie prijs. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een pasta met garnalen en truffelsaus, een pasta met basilicumpesto, broodje carpaccio, broodje gegrilde kip of een quinoa salade. Wil je het nu al uitproberen? Via Vai heeft een vestiging op de Voorstraat, maar je kunt gerechten ook thuis laten bezorgen.

Opening
Het food court op Heidelberglaan 15 is met ingang van het nieuwe studiejaar, maandag 3 september, geopend.

Bron: Hogeschool Utrecht