8 april 2019

Begin april heeft Lava Therapeutics (LAVA) zijn intrek genomen op Yalelaan 60 in het Alexander Numangebouw.

Lava Therapeutics (LAVA), opgericht in 2017 door medisch oncoloog Hans van der Vliet en biotech ondernemer Erik van den Berg, ontwikkelt bispecifieke antilichamen voor de bestrijding van kanker. LAVA’s platform is erop gericht om een unieke subset van patiënt-eigen immuuncellen, genaamd gd T cellen, aan te zetten om tumor cellen te herkennen en af te stoten. Na een eerste investering door Biox Biosciences en Lupus Ventures haalde LAVA begin 2018 €16 miljoen euro binnen van een sterk internationaal investeerdersconsortium geleid door het Utrechtse Gilde Healthcare en Amerikaanse Versant Ventures met ondersteuning van MRL Ventures Fund gelieerd aan het Amerikaanse farmabedrijf Merck & Co.

Tegelijkertijd met de instroom van kapitaal werd Prof. Paul Parren aangetrokken als Hoofd R&D.  Als voormalig hoofd van research en preclinical development bij Genmab, brengt hij een brede ervaring in de innovatie en ontwikkeling van therapeutische antilichamen en onderliggende technologie platforms.

Gedurende het afgelopen jaar is LAVA’s team snel verder uitgebreid van 3 naar momenteel 16 ervaren en getalenteerde medewerkers. Ook werd besloten om een eigen laboratorium op te zetten, zodat kritische experimenten ter ondersteuning van de preklinische ontwikkeling van LAVA’s lead programma’s in eigen beheer kunnen worden uitgevoerd. In eerste instantie werd gezocht in de omgeving van Den Bosch, waar LAVA tot dan toe gevestigd was, maar na evaluatie van verschillende opties op de lijn Amsterdam – Oss viel de keus uiteindelijk op het Utrecht Science Park. De centrale ligging, uitstekende faciliteiten en infrastructuur, en de aanwezigheid van een omvangrijke talentpool, gaven de doorslag. Ook de aanwezigheid van een aantal van LAVA’s partners, zoals U-Protein Express, QVQ en Bioceros zijn voor LAVA van grote meerwaarde.

De vestiging op het Utrecht Science Park markeert voor LAVA een belangrijke mijlpaal op weg naar de klinische validatie van haar platform en het beschikbaar krijgen van nieuwe therapieën voor kankerpatiënten.