20 oktober 2020

Op 6 oktober vond de internationale lancering plaats van het boek 7 “Roles to Create Sustainable Success” van Carola Wijdoogen. Het boek is een van de eerste boeken die een praktische methode biedt aan (toekomstige) duurzaamheidsprofessionals om succesvol de duurzame ontwikkeling van bedrijven te versnellen. Welke rollen zijn nodig om duurzaamheid te borgen in bedrijven? Over welke vaardigheden moeten professionals beschikken om een duurzame strategie te vertalen naar innovaties? Het nieuwe boek van Carola Wijdoogen geeft antwoord op deze vragen aan de hand van haar eigen ervaring en de inzichten van 25 andere duurzaamheidsprofessionals wereldwijd.
Het boek is het vervolg op haar eerder verschenen boek MVO doe je Zo (2016).

Webinar boeklancering
Ter gelegenheid van de boeklancering vond er een internationaal webinar plaats vanuit het Utrecht Science Park, waar organisaties zoals Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en innovatieve startups samen werken aan een gezonder en duurzamer leven.
Sprekers zijn Prof. dr. Annetje Ottow, Vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, Prof. dr. Maarten Hajer, Professor of Urban Futures, Universiteit Utrecht en Roger van Boxtel, President-Directeur van NS. Aansluitend vindt er een paneldiscussie plaats onder leiding van de auteur van het boek. Online is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Het webinar biedt verschillende perspectieven voor wat er nodig is aan rollen en vaardigheden op organisatorisch en persoonlijk niveau om duurzame ambities om te zetten naar impact en innovatie. 

De boeklancering is georganiseerd in samenwerking met:

Bekijk de webinar: 

 

Titel:                 “7 Roles to Create Sustainable Success”
Auteur:             Carola Wijdoogen
Uitgever:          Stichting Sustainability University i.s.m. Amsterdam University Press
Pagina’s:          208 
Taal:                 Engels
Prijs:                 29,75 € / 24,99 £ / 29,99 $ (paperback)
                         19,99 € / 18,99 £ / 23,99 $ (e-book) 
Bestellen:         7roles.com (bestellink boek)
                         Amsterdam University Press (bestellink boek voor bestellingen uit het buitenland)

Recensies
https://www.duurzaam-ondernemen.nl/carola-wijdoogen-one-size-fits-all-does-not-exist-if-it-comes-to-accelerating-sustainability-in-business/
https://www.greenbiz.com/article/7-roles-create-sustainable-success