22 november 2016

Op maandag 21 november is het nieuwe food court geopend in het gebouw van Hogeschool Utrecht aan de Padualaan 101, op het Utrecht Science Park (USP). Alle studenten en medewerkers op het USP kunnen dan terecht voor Vietnamese broodjes en saladerollen bij Hoi Anh, of voor soepen en vers bereide boterhammen bij Zenwich Café en streetfood bij Streat. Een food court is een plek waar verschillende horecaondernemers hun producten verkopen via een counter, en waar je kunt eten en drinken op het gemeenschappelijke zitgedeelte. Op Padualaan 101 vind je de horeca en het zitgedeelte op de begane grond. In de zomer komt daar een terras bij en ook op de eerste verdieping vind je zitjes. 

Zenwich Café

Bij Zenwich Café kun je terecht voor een verse, voedzame, maar vooral ook lekkere Westerse lunch met vaak een exotische twist. “Vers en huisgemaakt staat voor ons gelijk aan een ultieme smaakbeleving”, zegt Frank Renfurm, de eigenaar van Zenwich Café. “Wij streven er dan ook naar om zo veel mogelijk van ons beleg zelf ambachtelijk te maken, van de eiersalade tot aan de Javaanse kipsaté en de bijbehorende dressings.” Broodjes kosten tussen € 2,50 en € 4,95.

In de ochtend serveert Zenwich Café ontbijt met onder andere yoghurt en havermout en na de lunch is er soep te krijgen. De hele dag door is er biologische en fairtrade koffie en huisgemaakte natuurlijke frisdrank. “Wij zullen zelf ook aan het bakken gaan om zo verschillende lekkernijen aan te kunnen bieden. Hierbij spelen we graag in op het seizoen.”

Openingstijden: ma-vr: 8.00-17.00 uur
Meer info: www.zenwichcafe.nl en www.facebook.com/Zenwichcafe

 Hoi Anh

“Hoi Anh is ontstaan uit liefde voor de traditionele Vietnamese keuken”, vertelt Anh Luu, de oprichter van Hoi Anh. “Heel Nederland kent de Vietnamese loempia’s die overheerlijk zijn, maar lang niet zo gezond als de traditionele Vietnamese gerechten. De basis van de Vietnamese keuken bestaat uit verse groenten en kruiden. Bij Hoi Anh worden gerechten bereid met de echte authentieke Vietnamese smaken.”

Bij Hoi Anh kun je terecht voor verschillende traditionele gerechten, bijvoorbeeld Goi Cuôn: verse saladerollen in rijstpapier gewikkeld of Bánh mì: Vietnamese broodjes met onder andere huisgemarineerde kip, lemongrass beef en verse groenten. Daarnaast bieden ze de welbekende Pho noedelsoep aan, alsook andere Vietnamese soepen, salades en warme gerechten. Er wordt gezorgd voor genoeg (seizoens)variatie zodat er altijd voor iedereen wat wils is. De prijzen lopen uiteen van €1,75 voor een saladerol tot € 2,25 voor een soepje en € 3,75 voor een goed gevuld broodje. Alles wordt bij Hoi Anh iedere dag vers bereid. De nadruk ligt op vers, gezond en lekker. Dit alles ge(s)maakt op traditionele wijze volgens moeders recept!

 

Openingstijden: ma-vr: 8.00-15.00 uur
Meer info: www.facebook.com/HoiAnhFood

 Streat

De Street food trend wordt steeds populairder, ook onder studenten. Snelheid en grote diversiteit zijn daarbij de belangrijkste kernwaarden.

STREAT is een levendig concept dat gemaakt is om snel, warme en verse gerechten te kunnen serveren onder het thema ‘hot food fast’. Geheel in de trend past daarbij de unieke bereiding op twee Big Green Egg barbecues. Alles wordt daarbij bereid in het zicht van de klant.

“Ons assortiment zal een wisselende invulling krijgen maar belangrijke items zijn bijvoorbeeld burgers, skewers, hot dogs, fish, ribs en wings, die ook zijn te upsizen tot maaltijden. Er zijn diverse salades verkrijgbaar voor € 1,95 en de prijs van quality burgers varieert tussen € 3,95 en € 4,25. Fresh made limonades en smoothies maken het geheel af”, aldus Peter van Bloemendaal van STREAT.

Openingstijden: ma-vr: 9.30-19.30 uur
 

Horeca in de nieuwe HU leer- en werkomgeving

De drie ondernemers van het HU food court hebben zich in 2014 ingeschreven na een open oproep van Hogeschool Utrecht. Hun concepten werden het meest passend en onderscheidend bevonden. De horecavoorziening op Padualaan 101 is een belangrijk aandachtspunt in de nieuwe leer- en werkomgeving van de HU. Die moet gevarieerder worden, en geconcentreerd op een aantal plekken. Naast het food court vind je in de verschillende nieuwe en gerenoveerde gebouwen van de HU kiosken om eten en drinken to-go te kopen. Ook zullen er vier verschillende science cafés te vinden zijn, die worden geëxploiteerd door de studieverenigingen van de HU. Zij organiseren daar bijvoorbeeld lezingen, borrels, symposia, trainingen of workshops. Op Heidelberglaan 7 vind je al science café Het7de en op Padualaan 99 gaat in januari 2017 Het Proeflokaal open.

www.huontwikkelt.nl/Campusontwikkeling