12 februari 2021

Ronald McDonald Huis Utrecht moet verhuizen. Op de plek van het logeerhuis voor ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen komt een parkeergarage.

Er is een ideale nieuwe plek voor het Huis. Elke dag kunnen daar 50 gezinnen dicht bij hun zieke kind in het ziekenhuis zijn. 

Gedeputeerde Staten van de Provincie gaan niet akkoord met deze nieuwe plek, omdat er dan een zogenaamde ‘rode contour’ moet worden verschoven. Zij stellen een alternatieve plek voor ver weg van de kinderziekenhuizen. Ouders moeten dan ’s nachts veel te lang over het verlaten terrein dwalen, om dicht bij hun zieke kind te zijn. 

Dat is onbegrijpelijk. Bureaucratische regels kunnen toch niet belangrijker zijn dan de ouders van zieke kinderen. Gaat ook hier het systeem voor het belang van gewone mensen? Wij willen dat ouders dag en nacht dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. Jij ook? Teken dan de petitie ‘Geef ouders een plek dicht bij hun zieke kind’. 

Zo vertellen ouders: “In een heel kritieke nacht stonden we binnen een paar minuten bij onze zoon. Was hij die nacht overleden, dan waren we zonder het Huis nooit op tijd geweest.”

Doe mee! Samen geven wij de Provinciale Staten een duidelijk signaal: laat zieke kinderen en hun ouders niet de dupe worden van onbegrijpelijke politieke keuzes. Teken de petitie

Lees alles over de verhuisplannen van Ronald McDonald Huis Utrecht

Bron: Ronald Mc Donald Kinderfonds