5 januari 2018

Hans Clevers, wetenschappelijk directeur en lid van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum, staat op de 19e plaats van de OOOM 100, de internationale lijst van meest inspirerende personen die het Duitse OOOM Magazine jaarlijks presenteert.

‘Een gamechanger in de geneeskunde die miniorganen maakt van stamcellen - de zogenaamde organoïds - waardoor orgaantransplantaties binnen de komende twee decennia tot het verleden behoren,’ luidt de omschrijving in het juryrapport.

Hans is met zijn 19e plek de hoogste genoteerde Nederlander op de lijst die wordt aangevoerd door American football speler Colin Kaepernick. Andere bekende namen die hoog op de lijst staan, zijn actrice Emma Watson (#2), de Franse president Emmanuel Macron (#3), paus Franciscus (#6), Dalai Lama(#7 en visionair/ondernemer Richard Branson (#10).

OOOM Magazine, met zijn focus op visionairs, pioniers en inspirerende leiders, is één van de toonaangevende lifestylemagazines in de Duitstalige landen. De OOOM 100 werden geselecteerd door een internationale jury. Het volledige overzicht is te vinden op de website van OOOM Magazine.

Bron: Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie