4 november 2019

Op 10 september jongstleden luidde Jan van de Winkel, President en CEO van Genmab, het internationale biotech bedrijf met een belangrijke onderzoekslocatie op het Utrecht Science Park, de Nasdaq Opening Bell op Times Square in New York.

Dit moment markeerde de eerdere beursgang in de VS, die een geweldige aanvulling is op de reeds bestaande notering op Nasdaq beurs in Kopenhagen, Denemarken. In juli 2019 haalde Genmab in totaal 582 miljoen dollar op en begon de handel op Nasdaq.  Het was, onder meer, de grootste Amerikaanse aandelenemissie door een biotechbedrijf in 2019 en de op een na grootste Amerikaanse beursgang ooit door een biotechnologie bedrijf.

Genmab is Europa’s grootste biotechnologie bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve antilichamen voor de behandeling van kanker. Bij de Genmab locatie op het Science park werken op dit moment een kleine 300 mensen. Met de huidige, sterke groei van het bedrijf zal dit aantal nog toenemen in de aankomende jaren. Het geld dat met de beursgang is opgehaald stelt het Genmab in staat om nog meer onderzoeken naar nieuwe medicijnen uit te voeren en reeds bestaande programma’s verder te ontwikkelen, met als uiteindelijke doel om nieuwe behandelopties beschikbaar te maken voor kankerpatiënten.

Bron: Genmab