12 januari 2021

Op maandag 18 januari start de gemeente Utrecht met werkzaamheden op een deel van de Sorbonnelaan, tussen Weg tot de Wetenschap en Toulouselaan in het Utrecht Science Park. De gemeente vervangt hier het riool en het asfalt. Deze werkzaamheden worden gecombineerd. Zo hoeft de straat maar één keer afgesloten te worden. De werkzaamheden duren tot half april.

Omleidingsroute voor auto’s
De werkzaamheden zijn verdeeld in twee fases:

  • Fase 1: Verkeer richting Cambridgelaan wordt omgeleid
    Op 18 januari wordt begonnen op het deel van de Sorbonnelaan tussen de Weg tot de Wetenschap en de Aarhuslaan. De weg is dan afgesloten. Auto- en vrachtverkeer met bestemming Cambridgelaan moet omrijden, via de Leuvenlaan en Bolognalaan. Bekijk het omleidingskaartje via onderstaande button en volg de omleidingsborden.
  • Fase 2: Verkeer hoeft niet om te rijden
    Zodra fase 1 gereed is, wordt aan het deel van de Sorbonnelaan tussen de Aarhuslaan en de Toulouselaan gewerkt. Auto- en vrachtverkeer hoeft dan niet meer om te rijden. Als fase 2 begint, worden de omleidingsborden aangepast.


Fietsers kunnen langs de werkzaamheden
Het fietspad op de Sorbonnelaan blijft grotendeels open. Tussen de Aarhuslaan en de Toulouselaan is het fietspad dicht. Fietsers worden een klein stukje omgeleid via de Aarhuslaan, Helsinkilaan en Toulouselaan.

Vragen?
Op de website van de gemeente leest u meer over de werkzaamheden. Heeft u na het bekijken van de webpagina nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Jan Scheepmaker, projectleider bij de gemeente Utrecht, via 14030.