13 januari 2020

Gedeputeerde Robert Strijk van de provincie Utrecht bracht op vrijdag 10 januari samen met wethouder Madeleine Bakker (Economie) van de gemeente De Bilt een werkbezoek aan bedrijven op de Life Science-as in Bilthoven.

De gemeente De Bilt is van oudsher aantrekkelijk voor hoogwaardige, kennisintensieve bedrijven en instellingen. Bedrijven als Sweco, Intravacc, Bilthoven Biologicals, RIVM en het KNMI zijn blikvangers in de gemeente en maken onderdeel uit van de Life Science-as, die loopt vanaf het terrein Berg en Bosch tot aan het Utrecht Science Park. Deze reeks van (inter-) nationaal opererende instellingen maakt de gemeente De Bilt een toonaangevende vestigingsplaats op het gebied van life sciences en health.

Utrecht Science Park Bilthoven
Gedeputeerde Strijk en het gezelschap kreeg een rondleiding bij het bedrijf Bilthoven Biologicals op het Utrecht Science Park Bilthoven. Bilthoven Biologicals ontwikkelt en produceert vaccins. Naar schatting wordt wereldwijd meer dan 30% van de huidige vaccins op basis van technologie uit Bilthoven geproduceerd. Gedeputeerde Robert Strijk: “Ik ben onder de indruk van de wereldwijde betekenis die bedrijven en activiteiten op het Utrecht Science Park Bilthoven spelen op het gebied van virusbestrijding. Zo zou de globale uitroeiing van polio niet zo ver zijn geweest zonder Bilthoven. Het onderstreept nog maar weer eens het belang van samenwerking tussen bedrijfsleven, provincie, gemeente en onderwijs.”

Versterken innovatieve kenniseconomie in de regio Utrecht
De provincie Utrecht heeft dankzij haar centrale ligging in het land en het hoge opleidingsniveau van de inwoners een sterke positie als topregio voor het (internationale) bedrijfsleven. Veel vooraanstaande bedrijven, kennisinstellingen en onderzoekscentra op het gebied van Life Sciences, ICT en Gaming zijn te vinden in Utrecht. De provincie investeert in een innovatieve kennisregio.


Gedeputeerde Robert Strijk (provincie Utrecht) en wethouder Madeleine Bakker-Smit (gemeente De Bilt) brengen een werkbezoek aan het Utrecht Science Park Bilthoven. Van links naar rechts: Jan-Eric Zandbergen (Ceo BBio), gedeputeerde Robert Strijk (provincie Utrecht), Jef de Clercq (Ceo Poonawalla Science Park BV.), Martin Le Loux (Director Poonawalla Science Park BV.), Jan Henk van der Velden (directeur Stichting Utrecht Science Park) en wethouder Madeleine Bakker-Smit (gemeente De Bilt).

Bron: Gemeente de Bilt