5 september 2019

Utrecht Science Park is het grootste sciencepark van Nederland. Samen werken we aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals een langer en gezonder leven en duurzaamheid. Zo dragen Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht via hun samenwerking onder leiding van het Utrecht Sustainability Institute bij aan duurzame stedelijke ontwikkeling. Een inspirerend voorbeeld is het Utrechtse Werkspoorkwartier, een icoon voor circulaire herontwikkeling. Gebouweigenaren, kennisinstellingen en bedrijven werken samen aan een duurzame vestigingsplaats voor maakbedrijven en creatieve start-ups. Hier komen onderzoek, onderwijs en circulair ondernemerschap prachtig samen.

Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje met Evert-Jan Velzing, docent en onderzoeker van Hogeschool Utrecht en Carolien van Hemel, directeur van het Utrecht Sustainability Institute.

Stichting Utrecht Science Park ontwikkelt samen met partners Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Genmab een serie van 5 filmpjes over de inspirerende samenwerking en baanbrekend onderzoek in het Utrecht Science Park.

 

Dit is het 5e filmpje uit de serie. Bekijk ook de andere filmpjes die al gelanceerd zijn.