27 juni 2019

Utrecht Science Park is het grootste science park van Nederland. Samen werken we aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals een langer en gezonder leven en duurzaamheid. Een inspirerend voorbeeld is de samenwerking van het Prinses Máxima Centrum met het UMC Utrecht, waar het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderdeel van is, op het gebied van onderzoek en zorg. Bijvoorbeeld als het gaat om radiologie, Intensive Care en kinderoperatiekamers. Het optimale resultaat kun je alleen bereiken door maximale samenwerking tussen de verschillende specialismen. Dat leidt dan ook weer tot bijzonder materiaal voor verder onderzoek naar kinderkanker.

Nieuwsgierig naar deze samenwerking? Bekijk dan het filmpje waarin Sheila Terwisscha van Scheltinga kinderchirurg in het Prinses Máxima Centrum, Millie Langemeijer anesthesioloog in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Emmy Dolman onderzoeker in het Prinses Máxima Centrum samenwerken.

Stichting Utrecht Science Park ontwikkelt samen met partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Genmab een serie van 5 filmpjes over de inspirerende samenwerking en baanbrekend onderzoek in het Utrecht Science Park.

Dit is het 4e  filmpje uit de serie. Bekijk ook de andere filmpjes die al gelanceerd zijn. Het 5e filmpje volgt in juli.