10 juli 2018

Maandagmiddag 9 juli heeft de vierde grote finale van de facility track plaats gevonden in de Garage van Utrecht Inc. Onderzoekers hebben deze track van een half jaar afgerond met een pitch battle. Deze battle is gewonnen door Hermen Bollemaat (iLab Chemische Technologie). 

Verder zijn er tips en tricks in business development in Life Sciences gegeven door Tony Montoye van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en Ad van Gorp Okay Therapeutics.

De Facility Track
Hoe profileer ik mijn groep en de faciliteiten naar mijn vakgenoten? Hoe zorg ik dat mijn expertise ook impact kan hebben buiten mijn eigen netwerk? Waar kan ik toegevoegde waarde creëren voor de samenleving en ook daadwerkelijk zorgdragen dat mijn onderzoek en expertise in de maatschappij terecht komt? En hoe kan ik samenwerking met de private organisaties een boost geven?

Om deze vragen te kunnen beantwoorden is er inzicht nodig in:

  • Wie zijn mijn klanten?
  • Wie hebben behoefte aan mijn expertise en faciliteiten?
  • Wat is de (kost)prijs van mijn product?
  • Wat is een marktconforme prijs voor de expertise en faciliteiten?
  • Waar moet een contract aan voldoen?
  • Wat is mijn onderhandelingspositie?

Door deze track krijg je als onderzoeker een stevige basis mee en leer je denken vanuit jouw klanten; andere onderzoekers of bedrijven. Dat geeft inzicht en focus in het onderzoek en vaardigheden die nodig zijn om tot succesvolle samenwerkingen te komen. De track geeft facility managers coaching in leiderschap en ondernemen.  Het traint inhoudelijke experts, die verantwoordelijk zijn voor de onderzoeksgroepen en faciliteiten in tools en vaardigheden op het gebied van ondernemerschap.

De vijfde editie van de Facility Track in februari 2019
In februari 2019 start de vijfde editie van de facility track. Meer informatie of meedoen? Bekijk dan de pagina van Facility Track 2019

 


Finalisten Facility Track 2018