19 april 2017

De afdeling Pathologie heeft vanochtend een cheque van 55.000 euro gekregen uit handen van Wietse Mulder en Erik Rozemuller van GenDx.

 

GenDx is op het Utrecht Science Park gevestigd wereldwijd actief diagnostisch bedrijf dat reagentia en software ontwikkelt en verkoopt voor HLA typeringen ten behoeve van orgaan- en stamceltransplantaties. Met zo’n typering wordt het weefseltype van witte bloedcellen op DNA niveau nauwkeurig bepaald waarna de beste match tussen donor en patiënt kan worden gemaakt. Het bedrijf is in 2004 voortgekomen uit de afdeling Pathologie. Er werken bij de Nederlandse en Amerikaanse vestiging in totaal 45 mensen.

Wietse Mulder zei dankbaar te zijn dat Pathologie en UMCU Holdings hebben meegewerkt om de beschikbare software en know how toentertijd over te dragen aan zijn bedrijf. Volgens afspraak zou een deel van de winst terugvloeien naar Pathologie en dat is vandaag dan ook gebeurd. Mulder: “GenDx doet het goed en ik verwacht daarom in de toekomst nog vaker een cheque te kunnen brengen!”

De overhandiging was een klein feestje waard met een grote taart, aangesneden onder toeziend oog van Oscar Schoots, directeur UMCU holdings. UMCU holdings beschikt nog steeds over een groot belang in GenDx. Ook was Jan Vos van Marken aanwezig. Hij was destijds Manager Bedrijfsvoering DLA en betrokken bij de totstandkoming van de afspraken tussen UMCU en GenDx.