5 april 2019

Deze week namen Annetje Ottow (vicevoorzitter College van Bestuur UU), Tineke Zweed (College van Bestuur HU) en Jan Henk van der Velden (Stichting Utrecht Science Park) en Fiona van ’t Hullenaar (Directeur Vastgoed en Campus UU) samen het initiatief een boom te planten naast het fietspad langs de Bolognalaan. Hiermee laten ze symbolisch zien dat de instellingen gezamenlijke ambities hebben om te zorgen voor een groene en vitale campus.

Verbeteren van biodiversiteit en leefbaarheid campus
Directie Vastgoed & Campus plant regelmatig nieuwe bomen op het Utrecht Science Park. Ook als bomen ziek zijn en verwijderd moeten worden, komt er minimaal één of meerdere bomen voor terug. De bomen die terugkomen zijn van verschillende soorten, dit is goed voor de biodiversiteit. De specifieke boom die de bestuurders hebben geplant, is de laatste van bijna 60 bomen die in drie rijen naast het fiets- en voetpad zijn neergezet.

Dit zorgt ervoor dat er helemaal vanaf fietstunnel De Bilt tot aan de Cambridgelaan één lang recht doorgaand fietspad is, dat omzoomd is met lindebomen. Hierdoor wordt de campus een stuk groener, schaduwrijker en een heuse trekpleister voor dieren en vogels om te schuilen en nestelen. Ook zorgt dit ervoor dat het voor medewerkers, studenten en bezoekers aantrekkelijker is om op dit terrein te verblijven.

Bron: Universiteit Utrecht