Scheidend lector Marieke Schuurmans benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse leeuw
18 juni 2018

Scheidend lector Ouderenzorg prof. dr. Marieke Schuurmans is vanmiddag Koninklijk onderscheiden. Marieke is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse leeuw, omdat zij zich als hoogleraar verplegingswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en als lector Ouderenzorg bij Hogeschool Utrecht bijzonder heeft ingezet.

NWO-Spinozapremie voor prof. Anna Akhmanova & NWO Stevinpremie voor prof. dr. Beatrice de Graaf
15 juni 2018

Prof. Anna Akhmanova van de Universiteit Utrecht krijgt een NWO-Spinozapremie van 2,5 miljoen euro voor haar wereldleidende onderzoek naar het skelet van de cel. Prof. dr. Beatrice de Graaf (hoogleraar Geschiedenis van de Internationale betrekkingen) ontvangt van NWO de prestigieuze Stevinpremie.

Koningin opent Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht Science Park
5 juni 2018

Koningin opent Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht

Het Utrecht Science Park is het grootste sciencepark van Nederland
5 juni 2018

Het Utrecht Science Park is het grootste sciencepark van Nederland. Door de magneetwerking van de concentratie van kennis is het aantal werknemers zelfs in crisistijd fors gegroeid. Die groei zet door met de komst van nieuwe bedrijven en kennisinstellingen, zoals vandaag het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Nieuw laboratoriumgebouw voor Life Sciences R&D bedrijven in Utrecht Science Park
4 juni 2018

Op het Utrecht Science Park worden nieuwe technologieën ontwikkeld die een doorbraak kunnen betekenen, bijvoorbeeld in de strijd tegen kanker. Het sciencepark is het kloppende hart van Europa’s meest competitieve regio. Hier werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven.

Serum Institute of India and Intravacc to develop Bioneedles
4 juni 2018

Life Sciences and Healthcare is a vital area of collaboration for India and the Netherlands. Growing market opportunities in India, combined with the Netherlands’ strengths in Healthcare, create excellent opportunities for Indo-Dutch partnerships that address shared societal challenges with smart solutions.

AQLANE Medical: Urolon™ has received CE certification
4 juni 2018

AQLANE Medical: Urolon™ has received CE certification!