Wijkbericht gemeente Utrecht: werkzaamheden kruising Leuvenlaan - Universiteitsweg
13 augustus 2019

Vanaf half augustus wordt er gewerkt aan kruisingen op de Leuvenlaan. Op de kruising Leuvenlaan – Genèvelaan en bij de kruising met het Leuvenplein komt een fietsoversteekplaats.

UMC Utrecht: Weer lopen dankzij 3D-geprinte wervelkolom
24 juli 2019

​Een 16-jarige jongen en een vrouw van eind zestig met het risico op een dwarslaesie kunnen zich weer vrijelijk bewegen dankzij een op maat geprinte, titanium implantaat dat de wervels ondersteunt.

Bouwjournaal juli RIVM/CBG
18 juli 2019

Bouwjournaal van juli over de voortgang van de nieuwbouw van het RIVM/CBG.

GenDx supports ‘Mens Sana in Corpore Sano’: all employees get access to the facilities of Sports Center Olympos
15 juli 2019

Sports Center Olympos and GenDx have signed an agreement, which implies that all GenDx em-ployees are granted access to the sport facilities of Olympos. The costs will fully be borne by GenDx. The agreement fits in the mission of Olympos to stimulate healthier life at Utrecht Science Park (USP). Several agreements with other organizations at the USP have already been set. This is the first agreement wherein the employer will pay for all associated costs.

Nieuwe laadpalen op Utrecht Science Park
5 juli 2019

Deze maand plaatst de Universiteit Utrecht 16 laadpalen voor elektrische voertuigen op het Utrecht Science Park (USP). De laadpalen komen te staan op vier parkeerlocaties van de universiteit en zijn te gebruiken door medewerkers, studenten en bezoekers van het science park. De laadpalen op het Utrecht Science Park vormen een van de vijf proeftuinen in de regio Utrecht waar de innovatie Smart Solar Charging wordt doorontwikkeld en getest.

Terugblik op geslaagde economische missie naar India
5 juli 2019

Burgemeester Sjoerd Potters van de gemeente De Bilt blikt terug op een geslaagde economische missie naar India. Samen met een delegatie van stichting Utrecht Science Park (USP), Invest Utrecht en de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), bezocht hij van 10 tot 14 juni de stad Pune in India.

Eerste MRI-scan van hartje van ongeboren kind
1 juli 2019

Met een MRI kan een gedetailleerd beeld worden gemaakt van het hart van een ongeboren kind. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het UMC Utrecht, heeft deze nieuwe techniek als eerste toegepast in Nederland. Dankzij deze MRI kunnen we nu voor de geboorte een 3D-model van het kinderhart maken. Zo weten artsen en ouders nog beter welke behandeling er direct na de geboorte nodig is.