Vacature Office Manager bij Stichting Utrecht Science Park (32-40 uur)
2 februari 2023

Als office manager ben je verantwoordelijk voor een veelzijdig takenpakket en doordat je voor en met verschillende collega’s en relaties werkzaamheden uitvoert, is geen dag hetzelfde!

Wieland Meyer nieuwe directeur Westerdijk Fungal Biodiversity Institute
2 februari 2023

Schimmeldeskundige Wieland Meyer wordt de nieuwe directeur van het Westerdijk Instituut van de KNAW. De van origine uit Duitsland afkomstige Meyer is momenteel Dean aan de Curtin Medical School in Perth en hoogleraar aan diezelfde universiteit en aan de University of Sydney.

Journalistieke opleidingen HU en Fonds Slachtofferhulp starten project ‘Slachtoffers in de media’
1 februari 2023

Onlangs is het project ‘Slachtoffers in de media (dilemma’s en handreikingen voor journalisten)’ gestart met een kick-off bijeenkomst. Fonds Slachtofferhulp werkt hierin projectmatig samen met de journalistieke opleidingen (bachelor en post-hbo) van Hogeschool Utrecht. Doel van het project is meer bewustwording te creëren over de impact van mediaberichten op slachtoffers en hun families.

Afscheid Jan Bogerd en Guus van Montfort: "Mensen zijn weer trots op de HU - en dat is meer dan terecht"
27 januari 2023

Jan Bogerd heeft al een lange carrière aan de HU achter de rug als hij op 1 september 2015 aantreedt als voorzitter van het College van Bestuur. Zijn aanstelling was een van de eerste wapenfeiten van de Raad van Toezicht onder voorzitter Guus van Montfort, die precies een maand eerder was begonnen. Acht jaar later loopt van beide voorzitters – dus ook nagenoeg gelijktijdig – de tweede termijn af. Tijd om plaats te maken voor anderen, met enige spijt in het hart. Maar ook met een gerust hart. “Je kunt hier in de regio bijna geen deur opentrekken of er staat wel iemand van de hogeschool achter.” Een gesprek met beiden over de HU van toen en nu.

Grote impuls voor Utrechts AI-onderzoek
25 januari 2023

ROBUST wil een nieuwe impuls geven aan Nederlands fundamenteel onderzoek naar Artificial Intelligence (AI). Het programma ontvangt daarvoor een bijdrage van 25 miljoen euro vanuit NWO. In ROBUST werken 51 partners uit bedrijfsleven, overheid, en de kennissector samen, waaronder de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht.

Een nieuw gebouw op Utrecht Science Park Bilthoven: Impetus
20 januari 2023

Met de opdracht voor de ontwikkeling van Impetus, een nieuw onderzoeksgebouw, geeft terreineigenaar Poonawalla Science Park BV een volgende impuls aan de herontwikkeling van Utrecht Science Park Bilthoven (USPB).

Bij Olympos starten vanaf 13 februari de nieuwe cursussen
19 januari 2023

Met de OlymPas kun je onder andere deelnemen aan een breed cursusaanbod. Bij een cursus krijg je 1x in de week op een vaste dag en tijd les van een deskundige sportdocent. De meeste cursusperiodes duren tien weken, sommige zijn korter. Op 13 februari gaat een nieuwe cursusperiode van start; je kunt je vanaf maandag 30 januari inschrijven.