Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park wordt vanaf 2019 één grote ronde
14 december 2018

Zondag 12 mei 2019 vindt de 38e editie van de vernieuwde Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park plaats. De afstanden voor jong en oud brengen de lopers langs de highlights van de stad, waarbij de Domstad van start tot aan de finish zich van haar mooiste kant laat zien.

Grootschalige proef met deelfietsen in Utrecht
12 december 2018

Hoe draagt de deelfiets in Utrecht bij aan een gezonde en bereikbare stad? Dit gaat de gemeente Utrecht samen met Universiteit Utrecht en Hogeschool Windesheim in de praktijk onderzoeken.

Nieuw busstation Utrecht Centraal Centrumzijde open
11 december 2018

Het nieuwe busstation Utrecht Centraal Centrumzijde is open. Dit busstation is de plek geworden waar de U-OV lijnen 2, 3 18 en 28 vertrekken. Eind 2019 gaan vanaf dit station ook de trams naar Utrecht Science Park rijden.

De SSH lanceert “SSH Duurzaam”
7 december 2018

De SSH lanceert op 7 december “SSH Duurzaam”. Het beleid waarmee de SSH streeft naar een CO2 neutrale organisatie in 2050. Het programma bestaat uit investeringen in de verduurzaming van woningen en maatregelen om het voor onze bewoners gemakkelijker te maken om zelf duurzame keuzes te maken.

Gemeenteraad besluit tot naamswijziging ‘De Uithof’ naar 'Utrecht Science Park’
29 november 2018

Vandaag heeft de Utrechtse gemeenteraad besloten de buurtnaam ‘De Uithof’ officieel te wijzigen in ‘Utrecht Science Park’. Het Utrecht Science Park is een van de meest competitieve regio’s van Europa en het grootse science park van Nederland. Deze naam past beter bij de (internationale) uitstraling van het gebied, maakt meteen duidelijk om welk type gebied het gaat en legt direct de link met de stad en regio Utrecht.

Op weg naar een aardgasvrij Utrecht Science Park en kantorenpark Rijnsweerd
29 november 2018

Universiteit Utrecht, Universitair Medisch Centrum, Stichting Kantorenpark Rijnsweerd en Hogeschool Utrecht gaan samenwerken om in circa 20 jaar tijd de gebouwen en kantoren in het gebied aardgasvrij te maken. Gemeente en provincie Utrecht ondersteunen deze ambitie. De eerste stap is het maken van een “routekaart”. De gemeente neemt hierin het initiatief.

Quantib and University Medical Center Utrecht join forces to rapidly expand product pipeline of deep learning applications for radiology and oncology
27 november 2018

Quantib, a Medical Imaging AI company and University Medical Center Utrecht (UMC Utrecht) announced today to setup a joint venture company focused on deep learning utilizing the extensive expertise and imaging data available at UMC Utrecht.