Uitstoot warmtekrachtcentrale 50% schoner
25 oktober 2021

De stikstofoxideuitstoot van de motoren van de warmtekrachtcentrale in het Utrecht Science Park is met meer dan 50% verminderd. Dit komt doordat alle motoren sinds begin dit jaar één voor één zijn voorzien van een deNOx-installatie. De laatste motor is inmiddels aangesloten. Sindsdien zijn de verbrandingsgassen die de warmtekrachtcentrale produceert veel schoner.

Talent Award beloont veelbelovende ideeën tijdens de Utrecht Science Week
19 oktober 2021

Tijdens de eerste editie van de Utrecht Science Week kregen studenten volop de kans hun ideeën in te brengen voor een duurzame en gezonde samenleving. Nadat dertig teams, bestaande uit studenten van ROC, Hogeschool en Universiteit Utrecht, in de eerste week van oktober de creatieve strijd waren aangegaan, stonden zes teams in de finales van de zogenaamde Sustainable Campus Challenge. Drie over het thema Sustainable Living, op donderdag 14 oktober, en drie over het thema Healthy Living op vrijdag 15 oktober.

Hogeschool Utrecht en RIVM stellen samen een lector Gezonde Stedelijke Ontwikkeling aan
12 oktober 2021

Hogeschool Utrecht (HU) en RIVM hebben samen dr. ir. Hanneke Kruize aangesteld als lector Gezonde Stedelijke Ontwikkeling. Deze gezamenlijke lector maakt deel uit van het lectoraat Building Future Cities van Hogeschool Utrecht. Lector Hanneke Kruize richt zich op ontwikkeling van onderbouwde praktijkgerichte ontwerpprincipes voor een gezonde leefomgeving. Het accent ligt daarbij op groene en rustige plekken in een stedelijk verdicht gebied. Hierbij werkt het lectoraat nauw samen met onder meer provincie Utrecht en gemeente Utrecht.

Bestuurders enthousiast over Utrecht Science Week
6 oktober 2021

Op 6 oktober kwamen bestuurders van ruim twintig middelgrote en grote bedrijven en instellingen op het Utrecht Science Park bijeen om tijdens een informeel ontbijt bij te praten over de strategische ontwikkelingen in het gebied. Ze waren enthousiast over de aanstaande Utrecht Science Week waar de kracht van de samenwerking tussen wetenschap, beroepspraktijk en ondernemerschap naar voren komt.

HU sluit samenwerkingsconvenant met politie Midden-Nederland
6 oktober 2021

Politie Midden-Nederland en Hogeschool Utrecht slaan de handen ineen om politiemedewerkers te professionaliseren en HU-studenten te enthousiasmeren voor een carrière bij de politie. Daartoe sloten de HU en de politie op 13 september een convenant.