Finish etappe Vuelta 2020 op Utrecht Science Park
20 februari 2019

Vandaag is in Breda het parcours van de Ronde van Spanje 2020 bekend gemaakt. Al eerder was duidelijk geworden dat na de Giro d’Italia en de Tour de France ook de Vuelta a Espana Utrecht zal aandoen.

Mini-orgaantjes voorspellen werking van medicatie bij taaislijmziekte
18 februari 2019

Utrechtse onderzoekers hebben aangetoond dat een buiten het lichaam gekweekt mini-orgaantje gebruikt kan worden om op individueel niveau de effectiviteit van medicatie te voorspellen.

Zonnepanelenpark Prinses Máxima Centrum opgeleverd
11 februari 2019

Het Prinses Máxima Centrum heeft sinds donderdag een zonnepanelenpark op het dak. Met de 1502 zonnepanelen bespaart het kinderziekenhuis ieder jaar 215 ton CO2 en 30.000 euro.

RTV Utrecht interview over single-cell sequencing
11 februari 2019

Het Utrechtse start-up bedrijfje Single Cell Discoveries bekijkt het DNA van alle cellen afzonderlijk.

Primeur voor Diergeneeskunde Utrecht: hond krijgt 3D-geprint schedeldak
4 februari 2019

Bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren van de Universiteit Utrecht heeft eind vorig jaar een hond na verwijdering van een tumor een nieuw 3D geprint schedeldak gekregen.

De Volkskrant: Een nieuwe knie zonder operatie: Utrechtse vondst gaat langzaam de wereld over
4 februari 2019

Omdat knieën steeds eerder slijten moeten er meer prothesen worden aangebracht, die ook nog eens vaker moeten worden vervangen. Utrechtse onderzoekers bedachten een alternatief.

Ambitiedocument Utrecht Science Park aangeboden aan wethouder Verschuure
28 januari 2019

Life sciences, gezondheid en duurzaamheid: dat zijn sleutelwoorden bij de toekomstige ontwikkeling van het Utrecht Science Park. Dit grootste science park van Nederland is door de concentratie van kennis nu al een magneet en cruciaal voor de regionale economie. Maar er is nog veel potentie voor verdere verduurzaming, voor groei van het aantal woningen en bedrijvigheid, voor betere voorzieningen en meer levendigheid. Een internationaal toonaangevend Utrecht Science Park, vlakbij het centrum van Utrecht, middenin een uniek groen landschap. Om dit mogelijk te maken hebben de gezamenlijke partners van het gebied een ambitiedocument opgesteld, dat vandaag werd overhandigd aan de Utrechtse wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ordening).