Nieuwe onderzoeksmethoden onthult oorzaak erfelijke kanker
20 september 2017

Onderzoekers hebben een methode ontwikkeld om in organoïden de genetische oorzaak van erfelijke vormen van kanker te bestuderen. Volgens de onderzoekers van het UMC Utrecht, het Hubrecht Instituut en het Prinses Maxima Centrum kan deze methode van grote betekenis zijn voor de diagnostiek en behandeling van meerdere vormen van kanker.

Nieuw innovatielab leefomgeving meet luchtkwaliteit op Utrecht Science Park
19 september 2017

Dankzij snelle innovaties op het gebied van goedkope sensoren, ICT en Big Data kunnen we onze leefomgeving in de toekomst radicaal anders meten en interpreteren. Om deze ontwikkelingen te versnellen, openen het RIVM, de Universiteit Utrecht en de stichting Utrecht Science Park het USP Innovatielab Leefomgeving. Samen met partners TNO, Luchtradar en JCDecaux start op 19 september het eerste Living Lab Air: een innovatief en fijnmazig sensornetwerk voor het meten van de actuele luchtkwaliteit.

Expositie De Nieuwe Stijl op het Utrecht Science Park
18 september 2017

De Stijl kunstenaars waren de 'gamechangers' van hun tijd. Zij zorgden voor vernieuwing en vooruitgang. De wetenschappers en onderzoekers op het Utrecht Science Park zijn de 'gamechangers' van deze tijd.

Meet the CEO of Europe’s Largest & Most Fiercely Independent Biotech
12 september 2017

Jan van de Winkel co-founded Genmab as CSO and then became CEO to develop the antibody company into a fully independent commercial enterprise. Here’s his strategy.

U-Protein Express merges with immonoprecise antiebodies
12 september 2017

U-PROTEIN EXPRESS B.V. is pleased to announce that it has completed a merger with ImmunoPrecise Antibodies Ltd., a Canadian company (TSX VENTURE: IPA) (OTC PINK: IPATF) to work cooperatively to offer both protein expression and greater antibody production to its customers thereby increasing and diversifying its service offerings. At the same time, a central element of the merger is that U-Protein Express and existing staff will continue to offer the same high-quality service to its customers.

NTrans Technologies receives Horizon 2020 SME grant
4 september 2017

NTrans Technologies receives a €1.5M grant under the Horizon 2020 SME instrument programme to advance its iTOP Technology.

Anton Pijpers nieuwe voorzitter Universiteit Utrecht
30 augustus 2017

Met ingang van 1 oktober is prof. dr. Anton Pijpers (1958) de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Hij is sinds 2014 al vice-voorzitter. Pijpers volgt Marjan Oudeman op, die in juni afscheid nam als collegevoorzitter. Hij is door de Raad van Toezicht benoemd voor vier jaar, met de mogelijkheid van herbenoeming.