Google Street View auto start met meten luchtvervuiling in Kopenhagen
12 oktober 2018

Vanaf 9 oktober zal een Google Street View auto in Kopenhagen op straatniveau de luchtkwaliteit meten. De Universiteit Utrecht is verantwoordelijk voor de technische en wetenschappelijke ondersteuning van het project.

Utrecht viert Dag van Duurzaamheid
11 oktober 2018

Een koelkast die je niet hoeft te openen om te weten wat er in zit. Een wand vol met planten en een dak vol met zonnepanelen. Dat zijn volgens klimaatorganisatie Urgenda huizen van de toekomst en vandaag is er in Utrecht eentje geopend.

Nieuw Food Court bij Hogeschool Utrecht op Heidelberglaan 15
2 oktober 2018

Bij Hogeschool Utrecht op Heidelberglaan 15 kun je terecht voor uitgebreide ontbijt-, lunch- en dinermogelijkheden volgens een uniek horecaconcept: het HU food court. Drie verschillende ondernemers verkopen er hun vers klaargemaakte producten.

Kruisbestuiving tussen kennis en bedrijvigheid
1 oktober 2018

Het scherpe profiel op het gebied van life sciences, gezondheid en duurzaamheid werpt vruchten af. Voor de toekomst biedt de potentie van Nederlands grootste science park volop mogelijkheden voor verdere groei.

Vening Meineszgebouw feestelijk geopend
26 september 2018

Op vrijdag 14 september was de feestelijke opening van het Vening Meineszgebouw A, de inspirerende leer- en werkomgeving voor medewerkers en masterstudenten van de faculteit Geowetenschappen.

Stamcelbioloog Clevers is bezig met het kweken van een minilong.
25 september 2018

Stamcelbioloog Clevers is bezig met het kweken van een minilong: ‘Die miniluchtpijp ziet er prachtig uit. Je ziet het slijm ronddraaien’

Weekend van de Wetenschap
24 september 2018

Ontdek wetenschap op zondag 7 oktober 2018 in het Utrecht Science Park.