Duurzaamheidsdag: 60 projecten van en door (oud)studenten
14 oktober 2019

Als grote kennisinstelling wil Hogeschool Utrecht het goede voorbeeld geven in duurzaam denken en doen. Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, werden 60 duurzame initiatieven en ondernemingen van studenten en oud-studenten van de HU geëxposeerd. Bovendien werden de winnaars van de Low Car Diet Challenge 2019 bekend gemaakt.

Terug aan de top, na tegenvaller met kankermedicijn
14 oktober 2019

Ernstige tegenvallers horen bij het leven van biotechbedrijven die nieuwe medicijnen ontwikkelen. Genmab kan erover meepraten. Onder leiding van zijn Nederlandse topman Jan van de Winkel verloor het Deense biotechbedrijf vorig jaar €2 mrd aan beurswaarde. Inmiddels is Genmab back in business, mede dankzij een succesvolle beursgang in New York.

Utrechtse regio opnieuw in top van Europa's meest concurrerende regio's
7 oktober 2019

Volgens de Europese Commissie behoort de regio Utrecht opnieuw tot de top meest concurrerende regio’s in Europa. In de Regional Competitiveness Index (RCI) die vandaag bekend is gemaakt, staat Utrecht samen met Londen op een gedeelde tweede plaats. Stockholm voert de lijst aan.

Earth Simulation Laboratory feestelijk geopend
7 oktober 2019

Op donderdag 3 oktober 2019 werd het Earth Simulation Laboratory (ESL) van de faculteit Geowetenschappen feestelijk geopend. Dit duurzaam en innovatief laboratorium is van wereldklasse. Het stelt wetenschappers in staat processen in het inwendige van de aarde en aan het aardvlak te simuleren en onderzoeken met ongekende mate van detail en precisie. Met deze simulaties vergroten we de kennis over natuurrampen en dragen daarmee bij aan het leveren van oplossingen om in te toekomst in te kunnen grijpen op deze processen en de effecten te verminderen.

Alexander Eggermont nieuwe CSO bij Prinses Máxima Centrum
1 oktober 2019

Met ingang van 1 oktober 2019 is professor Alexander Eggermont aangesteld als Chief Scientific Officer (CSO) van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Hij volgt professor Hans Clevers op die sinds 1 juni jl. is teruggetreden. Eggermont was de laatste 9 jaar algemeen directeur van Gustave Roussy Cancer Campus Grand Paris, het gerenommeerd oncologisch zorg- en researchinstituut in Frankrijk. Hij ontwikkelde hier onder meer Europa's grootste fase 1-2 ontwikkeling van geneesmiddelen en ontwikkeling van immunotherapie.

Aanpassing fiets- en voetgangersoversteken Utrecht Science Park
1 oktober 2019

Op de Heidelberglaan komt het regelmatig voor dat een bus of tram stil staat bij een oversteek waar ook de waarschuwingslichten voor voetgangers knipperen. Hierdoor lijkt het alsof beide partijen onnodig op elkaar staan te wachten. Deze situatie ontstaat door de zogenaamde ontruimingstijd. Dit is een ingebouwde pauze tussen het moment dat de waarschuwingslichten gaan knipperen en het moment dat de bus of tram groen (wit) licht krijgt. Naar aanleiding van vele vragen en klachten wordt - in overleg met Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en gemeente Utrecht - de verkeersituatie op twee manieren aangepast. Beide aanpassingen moeten zorgen voor meer duidelijkheid voor fietsers en voetgangers bij het oversteken.

Vaker en sneller openbaar vervoer in Utrecht met U-link
30 september 2019

Vervoerder U-OV introduceert in 2020 op zes lijnen onder de vlag van U-link een nieuw, samenhangend kwaliteitsnetwerk voor het Utrechts openbaar vervoer. Snel en frequent openbaar vervoer met nieuwe, comfortabele bussen is het doel. 15 december start de nieuwe dienstregeling van deze bussen en gaat ook de tramlijn tussen Utrecht Centraal Centrumzijde en P+R Science Park rijden.