Geslaagde 39ste editie van Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park
22 mei 2023

We kijken terug op een geslaagde Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park afgelopen zondag, met ruim 10.000 lopers en enthousiast publiek langs het prachtige parcours met start en finish op het Utrecht Science Park! De winnaars op de hele marathon Maikel Stolwijk en Tine Zweers hebben een topprestatie neergezet, felicitaties waren er uiteraard voor alle lopers! Ook was de bijdrage van deelnemers door te rennen tégen kanker en vóór het leven tijdens de Utrecht Marathon hartverwarmend: er is een bedrag van €609.713 opgehaald dat KWF besteedt aan baanbrekend kankeronderzoek in het UMC Utrecht.

Terugblik Giro d'Utrecht
22 mei 2023

Afgelopen zaterdag vond hét feestje op de fiets plaats: de Giro d’Utrecht, met start en finish op het Utrecht Science Park! De routes waren mooi, de sfeer was goed en het weer was fantastisch!

Utrecht Science Week 2023: sneak peek
19 mei 2023

Van vrijdag 29 september tot en met zondag 8 oktober aanstaande is het zo ver: het Utrecht Science Park kleurt Utrecht Science Week. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een prachtig programma. Tijd voor een tipje van de sluier!

Werkzaamheden tramhaltes Vaartsche Rijn - Utrecht Science Park van begin juni t/m begin studiejaar
17 mei 2023

De huidige haltes op het traject Vaartsche Rijn - Utrecht Science Park krijgen de komende periode een flinke upgrade zodat ze beter voldoen aan de wensen en behoeften van reizigers. Denk daarbij aan betere beschutting met grote overkappingen en goede halteverlichting. De eerste zeven haltes worden aan het begin van het aankomend studiejaar opgeleverd. De laatste halte op dit traject wordt op een later moment opgeknapt.

Geert Kops nieuwe directeur Hubrecht Instituut
17 mei 2023

Moleculair celbioloog Geert Kops wordt per 1 september de nieuwe directeur van het Hubrecht Instituut van de KNAW. Kops is nu groepsleider bij het instituut. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van het Oncode Institute en als hoogleraar moleculaire tumorcelbiologie verbonden aan het UMC Utrecht. Geert Kops volgt Alexander van Oudenaarden op, die de afgelopen tien jaar leiding heeft gegeven aan het Hubrecht Instituut.

René Medema nieuwe CSO bij Prinses Máxima Centrum
16 mei 2023

Prof. dr. René Medema is benoemd als nieuwe Chief Scientific Officer (CSO) van het Prinses Máxima Centrum. Medema volgt prof. dr. Alexander Eggermont op. Medema was meer dan 10 jaar bestuursvoorzitter van het Antoni van Leeuwenhoek en wetenschappelijk directeur bij het Nederlands Kanker Instituut (NKI). Daarnaast was hij al betrokken bij het Prinses Máxima Centrum als lid van de Wetenschappelijke Adviesraad. Medema’s start is vooralsnog voorzien op 1 april 2024.

Dutch Health Week 2023 van 12-17 juni
16 mei 2023

Dutch Health Hub organiseert vanaf 12 juni een week lang Dutch Health Week. Utrecht is deze week dé plek waar 15.000 professionals uit de zorg en life sciences aan ruim 20 events werken aan toegankelijke zorg en gezondheid voor iedereen.