Corona check app gelanceerd in provincie Utrecht
26 maart 2020

Het UMC Utrecht introduceert de OLVG corona check app in de provincie Utrecht. Hiermee kunnen inwoners van de provincie hun gezondheid volgen en krijgen zij snel advies over een mogelijke besmetting met het coronavirus (COVID-19).

Studenten helpen scholieren bij het 'thuisleren'
25 maart 2020

Ook al zijn de scholen dicht, alle scholieren verdienen goede begeleiding bij hun schoolwerk. Met dat idee werd StudentenHelpenScholieren.nl opgericht. Via dit platform kunnen scholieren op zoek naar een student die online kan helpen met bijles en studiebegeleiding.

Gemeente Utrecht: blijf thuis en houd afstand!
25 maart 2020

Gelukkig houden een heleboel mensen zich aan de dringende adviezen rondom het coronavirus, maar nog niet iedereen. We hebben iedereen nodig om de verspreiding van het virus te stoppen. Daarom doen we een beroep op jou: blijf zoveel mogelijk thuis en houd afstand! Voor je eigen gezondheid en voor die van de ander. Let op jezelf, en pas op elkaar.

UMC Utrecht start groot onderzoek naar coronamedicijnen
23 maart 2020

Universiteit Utrecht gaat deelnemen aan een groot internationaal wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen corona. Dat heeft Marc Bonten, hoogleraar microbiologie zojuist bevestigd tegenover RTL Nieuws. Het gaat om bestaande antivirale middelen waarvan onderzocht wordt of ze ook werken bij patiënten met corona.

Sodexo en UU doneren voorraden eten en drinken aan UMCU
23 maart 2020

Het nieuwe coronavirus houdt ook de Universiteit Utrecht in de greep. In de hoop de verspreiding ervan tegen te gaan, kondigde het kabinet zondag 15 maart aan dat onder andere horeca de deuren moeten sluiten. Ook voor de Universiteit Utrecht betekende dit dat sinds deze week alle catering locaties per direct gesloten zijn.

SPAR university gaat tijdelijk sluiten
20 maart 2020

SPAR university gaat tijdelijk de winkel sluiten. Waarom? Ten eerste voor de veiligheid en gezondheid van het personeel, ten tweede is de omzet zeer gering tot nihil en is het onverantwoord open te blijven. Ook in verband met voedselverspilling om een fatsoenlijk aanbod aan verse artikelen te hebben staan.

Tram 22 rijdt voorlopig niet meer
19 maart 2020

Met ingang van vrijdag 20 maart rijden er voorlopig geen trams meer met reizigers aan boord op lijn 22 tussen Utrecht C.S. en P+R Utrecht Science Park. Vervoerder U-OV had op 12 maart al besloten minder trams in te zetten. De afgelopen dagen is het gebruik van het openbaar vervoer echter zo fors gedaald dat het niet langer zinvol met trams te rijden op dit traject.