Intravacc voltooit voor Provention Bio formulering en ontwikkeling productieproces kandidaat-vaccin tegen diabetes type 1 en gluten-intolerantie
19 januari 2021

Intravacc, a world leader in translational research and development of vaccines, today announced that a candidate polyvalent inactivated coxsackievirus B (CVB) vaccine it developed and manufactured for Provention Bio in less than 36 months, has entered into a first in human Phase I clinical study called PROVENT (PROtocol for coxsackievirus Vaccine in healthy volunteers).

Minister: Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht genomineerd voor onderwijspremie
15 januari 2021

Het Open-ICT team van Hogeschool Utrecht en het team van Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht zijn genomineerd voor de eerste Nederlandse Onderwijspremie. Deze premie is onder meer in het leven geroepen om docenten te waarderen voor hun inspanningen en kunde om het onderwijs naar een hoger plan te tillen.

Utrechtse aanvraag Groeifonds door naar beoordelingscommissie
15 januari 2021

Een nieuw intercitystation en twee nieuwe lightraillijnen voor Utrecht en de regio zijn een stap dichterbij. De Utrechtse aanvraag voor het Nationaal Groeifonds is donderdag officieel voorgedragen bij de beoordelingscommissie. Het Rijk ziet de bereikbaarheid en verstedelijkingsopgave van de regio Utrecht als topprioriteit. Deze investering van 2,1 miljard euro in het hart van het land is hard nodig om woningen te bouwen en banen te creëren, waardoor stad en regio op een gezonde manier kunnen groeien.

Model van de menselijke longen ontwikkeld voor onderzoek naar SARS-Cov-2 infectie
13 januari 2021

Onderzoekers uit de groepen van Hans Clevers (Hubrecht Instituut) en Bart Haagmans (Erasmus MC) ontwikkelden een model dat het menselijke bronchio-alveolaire systeem in de longen nauwkeurig nabootst. Dit systeem lijkt een cruciale rol te spelen in de progressie van een infectie met SARS-CoV-2 naar een longontsteking of zelfs acute respiratory distress syndrome (ARDS).

Open oproep kunstenaars en vormgevers voor een residency Botanische Tuinen Utrecht
13 januari 2021

Het K.F. Hein Fonds en de Botanische Tuinen Utrecht roepen kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines uit de provincie Utrecht op zich aan te melden voor een residency bij de Botanische Tuinen Utrecht, op het Utrecht Science Park.

Gemeente Utrecht vervangt riool en asfalt op deel van Sorbonnelaan
12 januari 2021

Op maandag 18 januari start de gemeente Utrecht met werkzaamheden op een deel van de Sorbonnelaan, tussen Weg tot de Wetenschap en Toulouselaan in het Utrecht Science Park. De gemeente vervangt hier het riool en het asfalt. Deze werkzaamheden worden gecombineerd. Zo hoeft de straat maar één keer afgesloten te worden. De werkzaamheden duren tot half april.

Hogeschool Utrecht: inzet game-elementen kan enorm bijdragen aan motivatie en houding studenten bij online onderwijs
11 januari 2021

In deze tijden van online onderwijs is het razend moeilijk om leerlingen en studenten te interesseren in de lesstof. Het inzetten van vaak eenvoudige hulpmiddelen, op basis van bewezen speltechnieken, kan vaak uitkomst bieden. De 5e editie van de Conferentie Gamedidactiek op 19 januari 2021 biedt een platform aan ervaren docenten die erin slagen om met de laatste technieken daadwerkelijk succesvolle online lessen te verzorgen.