Samenwerking tussen onderzoekers van het Hubrecht Instituut, UMC Utrecht en Amsterdam UMC ontvangt financiering van ZonMw Open Competitie
12 juli 2021

Onderzoekers uit de groepen van Jeroen Bakkers (Hubrecht Instituut), Folkert Asselbergs en Magdalena Harakalova (UMC Utrecht), en Frédéric Vaz (Amsterdam UMC) ontvangen €936.000 van het programma ZonMw Open Competitie voor hun CONTRACT-project. Ze gaan onderzoeken hoe mutaties in het PLN-gen de energievoorziening van het hart beïnvloeden. De resultaten zullen bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor hartspierziekten.

Deel loopbrug over de Heidelberglaan wordt gedemonteerd deze zomer
12 juli 2021

Deze zomer wordt een deel van de loopbrug over de Heidelberglaan, tussen het Willem C. van Unnikgebouw en de Universiteitsbibliotheek (ook wel de Brugzaal genoemd) weggehaald. De (buiten)sloop wordt in vijf dagen uitgevoerd, van maandag 2 t/m vrijdag 6 augustus, tenzij werken in het weekend echt noodzakelijk blijkt. Dit werk kan nu gedaan worden omdat de tram tijdelijk buiten dienst is voor groot onderhoud.

Studenten Life Sciences ontwikkelen app voor Prinses Máxima Centrum
6 juli 2021

In een nieuwe onderwijsvorm, het Data Science Projecticum, ging een groep studenten Life Sciences van Hogeschool Utrecht aan de slag met een data science vraagstuk van een externe partner, het Prinses Máxima Centrum. De studenten ontwikkelden voor dit kinderziekenhuis een app die helpt efficiënter te checken welke behandeling geschikt is voor een kind.

Kinderopvang Partou Toulouselaan biedt een bedrijfsregeling voor bedrijven gevestigd op het Utrecht Science Park
28 juni 2021

Exclusief voor bedrijven die gevestigd zijn op het Utrecht Science Park biedt Partou Toulouselaan een bedrijfsregeling. Met deze samenwerking ontvangen medewerkers 5% korting op het opvangcontract en krijgen zij voorrang op de wachtlijst en bij doorstroming naar een BSO locatie van Partou.

Koningin Máxima bezoekt UMC Utrecht
22 juni 2021

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan het UMC Utrecht. Het bezoek stond in het teken van inhaalzorg; behandelingen die werden uitgesteld om voorrang te geven aan opnames van patiënten met COVID-19.

WKZ en Máxima bouwen operatiekamer met MRI-scanner speciaal voor kinderen met hersentumoren
21 juni 2021

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis, onderdeel van het UMC Utrecht, en het Prinses Máxima Centrum bouwen samen een hypermoderne operatiekamer om hersentumoren bij kinderen te behandelen. Deze ‘ Intra Operatieve MRI-OK’ zal midden 2022 klaar zijn. Naast reguliere OK-verrichtingen is dan ook gebruik te maken van een nieuwe innovatieve ontwikkeling, zoals de IO MRI-OK. Er zijn wereldwijd maar enkele plekken waar zo’n combinatie van MRI met OK in de praktijk wordt gebruikt.