Bouwjournaal november RIVM/CBG
12 november 2019

Bekijk het bouwjournaal juli van de nieuwbouw voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling Geneesmiddelen (CBG) op het Utrecht Science Park. Een glazen toren van 18 verdiepingen met kantoren en laboratoria.

Genmab Nasdaq Opening Bell 10 september
4 november 2019

Op 10 september jongstleden luidde Jan van de Winkel, President en CEO van Genmab, het internationale biotech bedrijf met een belangrijke onderzoekslocatie op het Utrecht Science Park, de Nasdaq Opening Bell op Times Square in New York.

Ruim honderdduizend euro voor onderzoek om eerder hartschade bij kinderkanker op te sporen
31 oktober 2019

Vanaf januari 2020 start een wetenschappelijk onderzoek naar het vroegtijdig opsporen van hartschade bij kinderkanker vanuit de Maarten van der Weijden foundation en KiKa.

Handgemaakte WKZ-nijntjes
31 oktober 2019

Begin oktober startte de verkoop van een exclusieve reeks handgemaakte nijntjes. Deze knuffels zijn speciaal gemaakt voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) door Just Dutch in samenwerking met Mercis.

Prix Galien Research Award 2019 voor Jeffrey Beekman UMC Utrecht
31 oktober 2019

September jongstleden heeft Jeffrey Beekman de Prix Galien Research Award 2019 in ontvangst genomen. Jeffrey is moleculair bioloog en leidt het laboratorium kinderlongziekten/ regenerative medicine. De Research Award is bestemd voor een jonge wetenschapper of groep wetenschappers die baanbrekend werk heeft verricht. Jeffrey zocht met zijn team naar een manier om bij CF-patiënten, die niet in aanmerking komen voor behandeling met bestaande medicijnen, in het laboratorium te kunnen testen of medicijnen bij hen toch zouden werken. Omdat er destijds nog geen organoïden van de long bestonden, gebruikte hij organoïden van de darm van CF-patiënten.

Nieuwe soorten voor delta-onderzoek ontdekt in Botanische Tuinen
31 oktober 2019

Onderzoekers van de Botanische Tuinen en de faculteit Geowetenschappen hebben een aantal plantensoorten ontdekt die wereldwijd interessant zijn voor onderzoek naar het ontstaan van rivierlandschappen. Voor deze experimenten gebruiken onderzoekers plantenzaden, maar tot nog toe beschikten onderzoekers daarvoor over slechts één soort: luzernezaad ofwel alfafa. Een soort die voor dit onderzoek eigenlijk helemaal niet geschikt is, vond hortulanus Gerard van Buiten. In een wetenschappelijke publicatie in Earth Surface Processes and Landforms zetten ze hun nieuwe bevindingen op een rij.

Conferentie in Spanje over duurzaamheid? Pak de Tesla
30 oktober 2019

Wilko Planje en Rogier Laterveer wilden naar het Spaanse Valencia voor een conferentie over duurzaamheid. Maar hoe kom je daar, als onderzoekers van het HU-lectoraat Nieuwe Energie in de Stad? Met het vliegtuig is dan eigenlijk geen optie. Dus gingen ze met een Tesla van We Drive Solar. Ook in de hoop het debat met de vliegende bezoekers op gang te brengen.