• darkblurbg

Samenwerking in het Utrecht Science Park

Het Utrecht Science Park is het grootste sciencepark van Nederland. Samen werken we aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals een langer en gezonder leven en duurzaamheid. Stichting Utrecht Science Park heeft samen met partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie en Genmab een serie van 5 filmpjes ontwikkelt over de inspirerende samenwerking en baanbrekend onderzoek in het Utrecht Science Park.

Utrecht Molecular Immunology Hub

Een mooi voorbeeld is de samenwerking in de Utrecht Molecular Immunology Hub. Door de unieke samenwerking in het sciencepark zijn deze partners wereldspelers in het ontwikkelen van antilichaamtherapieën tegen kanker en infectieziekten.

Bekijk het filmpje

Utrecht Exposome Hub

Een voorbeeld van samenwerking in het Utrecht Science Park is de Utrecht Exposome Hub waar onderzoekers van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht samenwerken met Danone Nutricia Research, TNO en het RIVM. Ze onderzoeken hoe omgevingsfactoren, in interactie met elkaar, onze gezondheid beïnvloeden.

Bekijk het filmpje

Regenerative Medicine

Alle experts op het gebied van regeneratieve geneeskunde en stamcelonderzoek zitten samen op één plek op het Utrecht Science Park, in het Regenerative Medicine Center Utrecht (RMCU).

Bekijk het filmpje

Prinses Máxima Centrum

Een inspirerend voorbeeld van samenwerking in het Utrecht Science Park is de samenwerking van het Prinses Máxima Centrum met het UMC Utrecht, waar het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderdeel van is, op het gebied van onderzoek en zorg.

Bekijk het filmpje

Werkspoorkwartier

Een inspirerend voorbeeld is het Utrechtse Werkspoorkwartier, een icoon voor circulaire herontwikkeling. Gebouweigenaren, kennisinstellingen en bedrijven werken samen aan een duurzame vestigingsplaats voor maakbedrijven en creatieve start-ups. Hier komen onderzoek, onderwijs en circulair ondernemerschap prachtig samen.

Bekijk het filmpje

Drone video Utrecht Science Park in de sneeuw

Jelte Keur, de Utrechtse maker van de iconische drone video van de Domtoren in de mist, maakte deze prachtige drone video van Utrecht Science Park in de sneeuw. Veel kijkplezier!

Bekijk het filmpje

Andere filmpjes

-

Ambitiedocument Utrecht Science Park

In 2018 hebben de gezamenlijke partners van het Utrecht Science Park een ambitiedocument opgesteld voor het gebied. Life sciences, gezondheid en duurzaamheid: dat zijn sleutelwoorden bij de toekomstige ontwikkeling van het Utrecht Science Park. Bekijk het filmpje dat Universiteit Utrecht maakte over de ambities.

Bekijk het filmpje

Aftermovie: Utrecht Science Park Café 2019

Op 4 juli 2019 vond het jaarlijkse Utrecht Science Park Zomercafé plaats in de sfeervolle Botanische Tuinen. Dit keer stond het café in het teken van cross-over leren en het ontwikkelen van talent in een multidisciplinaire omgeving. Cross-over leren gaat naast inter- en multidisciplinair leren ook over multi-level leren tussen MBO, HBO en WO.

Bekijk het filmpje

Wat doet het Fieldlab 3DMedical?

In het Utrecht Science Park werken organisaties samen aan innovatieve oplossingen voor een langer en gezonder leven. Welke rol heeft het Fieldlab 3DMedical bij de ontwikkelingen in patiënt-specifiek opereren?

Bekijk het filmpje

Manifest Toplocaties: Rijksbijdrage voor campussen en science parks

De Rijksoverheid moet structureel gaan bijdragen aan de (door)ontwikkeling van de campussen en science parks. Deze fysieke innovatie ecosystemen fungeren als facilitator en accelerator van regionale en (inter-)nationale samenwerkingsverbanden tussen kennisinstellingen en bedrijven. Campussen en science parks zijn onmisbaar voor een succesvol innovatiebeleid. Dat schrijven de bestuurders van de tien grootste nationale campussen in het Manifest Toplocaties.

Bekijk het filmpje