• darkblurbg

Samenwerking in het Utrecht Science Park

Het Utrecht Science Park is het grootste sciencepark van Nederland. Samen werken we aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals een langer en gezonder leven en duurzaamheid. Stichting Utrecht Science Park heeft samen met partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie en Genmab een serie van 5 filmpjes ontwikkelt over de inspirerende samenwerking en baanbrekend onderzoek in het Utrecht Science Park.

Utrecht Molecular Immunology Hub

Een mooi voorbeeld is de samenwerking in de Utrecht Molecular Immunology Hub. Door de unieke samenwerking in het sciencepark zijn deze partners wereldspelers in het ontwikkelen van antilichaamtherapieën tegen kanker en infectieziekten.

Bekijk het filmpje

Utrecht Exposome Hub

Een voorbeeld van samenwerking in het Utrecht Science Park is de Utrecht Exposome Hub waar onderzoekers van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht samenwerken met Danone Nutricia Research, TNO en het RIVM. Ze onderzoeken hoe omgevingsfactoren, in interactie met elkaar, onze gezondheid beïnvloeden.

Bekijk het filmpje

Regenerative Medicine

Alle experts op het gebied van regeneratieve geneeskunde en stamcelonderzoek zitten samen op één plek op het Utrecht Science Park, in het Regenerative Medicine Center Utrecht (RMCU).

Bekijk het filmpje

Prinses Máxima Centrum

Een inspirerend voorbeeld van samenwerking in het Utrecht Science Park is de samenwerking van het Prinses Máxima Centrum met het UMC Utrecht, waar het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderdeel van is, op het gebied van onderzoek en zorg.

Bekijk het filmpje

Werkspoorkwartier

Een inspirerend voorbeeld is het Utrechtse Werkspoorkwartier, een icoon voor circulaire herontwikkeling. Gebouweigenaren, kennisinstellingen en bedrijven werken samen aan een duurzame vestigingsplaats voor maakbedrijven en creatieve start-ups. Hier komen onderzoek, onderwijs en circulair ondernemerschap prachtig samen.

Bekijk het filmpje

Andere filmpjes

-

Utrecht Science Park in vogelvlucht

Hier werken 80.000 studenten, wetenschappers en medewerkers van gerenommeerde kennisinstellingen, medische centra en bedrijven intensief samen aan een gezonde, duurzame samenleving. Dit alles te midden van een kleurrijk architectonisch paradijs, de Botanische Tuinen als groene parel en omringd door de voor dit gebied zo kenmerkende flora en fauna, zoals de dieren van de faculteit Diergeneeskunde. Jelte Keur maakte deze prachtige dronevideo van het Utrecht Science Park.

Bekijk het filmpje

World Poetry Day - Gedicht Hoe het licht valt voor Utrecht Science Park

Ter ere van World Poetry Day brengt Hanneke van Eijken, stadsdichter van het Utrechts Stadsdichtersgilde, in Hoe het licht valt een ode aan alle mensen die in het Utrecht Science Park leven, werken en studeren.

Bekijk het filmpje

Drone video Utrecht Science Park in de sneeuw

Jelte Keur, de Utrechtse maker van de iconische drone video van de Domtoren in de mist, maakte deze prachtige drone video van Utrecht Science Park in de sneeuw. Veel kijkplezier!

Bekijk het filmpje

Aftermovie Utrecht Science Week '22

De aftermovie van de Utrecht Science Week 2022 is nu te zien! De tweede editie van dit bijzondere evenement vond plaats van 30 september tot en met 7 oktober. We kijken terug op een inspirerende week met actuele thema’s, belicht door meer dan 100 sprekers op 15 verschillende locaties. Inclusief het Betweterfestival en het Weekend van de Wetenschap bezochten gedurende deze week meer dan 8000 belangstellenden en direct betrokken professionals en studenten de verschillende programmaonderdelen. Bekijk hier de terugblik van de Utrecht Science Week 2022.

Bekijk de aftermovie

Aftermovie Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park 2023

Geslaagde 39ste editie van de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park. Nog even nagenieten met deze aftermovie!

Bekijk het filmpje

Ambitiedocument Utrecht Science Park

In 2018 hebben de gezamenlijke partners van het Utrecht Science Park een ambitiedocument opgesteld voor het gebied. Life sciences, gezondheid en duurzaamheid: dat zijn sleutelwoorden bij de toekomstige ontwikkeling van het Utrecht Science Park. Bekijk het filmpje dat Universiteit Utrecht maakte over de ambities.

Bekijk het filmpje

Aftermovie: Utrecht Science Park Café 2019

Op 4 juli 2019 vond het jaarlijkse Utrecht Science Park Zomercafé plaats in de sfeervolle Botanische Tuinen. Dit keer stond het café in het teken van cross-over leren en het ontwikkelen van talent in een multidisciplinaire omgeving. Cross-over leren gaat naast inter- en multidisciplinair leren ook over multi-level leren tussen MBO, HBO en WO.

Bekijk het filmpje

Wat doet het Fieldlab 3DMedical?

In het Utrecht Science Park werken organisaties samen aan innovatieve oplossingen voor een langer en gezonder leven. Welke rol heeft het Fieldlab 3DMedical bij de ontwikkelingen in patiënt-specifiek opereren?

Bekijk het filmpje

Manifest Toplocaties: Rijksbijdrage voor campussen en science parks

De Rijksoverheid moet structureel gaan bijdragen aan de (door)ontwikkeling van de campussen en science parks. Deze fysieke innovatie ecosystemen fungeren als facilitator en accelerator van regionale en (inter-)nationale samenwerkingsverbanden tussen kennisinstellingen en bedrijven. Campussen en science parks zijn onmisbaar voor een succesvol innovatiebeleid. Dat schrijven de bestuurders van de tien grootste nationale campussen in het Manifest Toplocaties.

Bekijk het filmpje

De fietsserenade

Iedereen die op de fiets naar het Utrecht Science Park komt, verdient een compliment! In 2017 verzorgde Stichting Utrecht Science Park elke ochtend een fietsserenade.

Bekijk het filmpje

Aftermovie Utrecht Science Week '21

De eerste editie van de Utrecht Science Week vond op 14 en 15 oktober plaats. Het uitgebreide programma rondom het thema ‘Samen naar een gezonde, duurzame samenleving’ trok meer dan 2500 bezoekers live en online. Deze aftermovie geeft een mooie samenvatting van de eerste editie.

Bekijk de aftermovie