6 oktober 2019

Op zondag 6 oktober presenteren de Universiteit Utrecht, SRON, het Hubrecht Instituut en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie diverse activiteiten op het Utrecht Science Park voor jong en oud. Er is een bomvol programma: ontdek hoe onderzoek werkt, stel al je vragen aan wetenschappers en doe experimenten.

De Universiteit Utrecht heeft zondag van 11.00 tot 16.00 uur een programma voor het publiek bedacht. Je kunt aanschuiven bij colleges over dino’s of zwarte gaten, je eigen medicijnen leren te maken of in de oefenrechtbank ervaren hoe een rechtszaak eraan toe gaat. 

De activiteiten van de Universiteit Utrecht en het Hubrecht Instituur vinden plaats in het Koningsbergergebouw en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar maar net zo leuk voor nieuwsgierige volwassenen. De Botanische Tuinen zijn op deze dag ook gratis te bezoeken. 

Meer informatie en het volledige programma kan je vinden op www.uu.nl/weekendvandewetenschap en https://www.weekendvandewetenschap.nl/activiteiten/
 

Video-impressie van het programma van 2018 (film: Jarno Verhoef)

 

De activiteiten tijdens het Weekend van de Wetenschap op 6 oktober worden mede mogelijk gemaakt door het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds.


Bron: Universiteit Utrecht