9 oktober 2021

In 2019 ging de eerste Waterlinie Wandeltocht van start met 2.000 wandelaars die genoten van de Hollandse Waterlinie en onderweg getrakteerd werden op lokale lekkernijen, muziek en spektakel. Dit jaar gaan er twee Waterlinie Wandeltochten van start: op 3 juli langs de Zuiderzee en op 9 oktober rondom Utrecht. Inschrijven voor deze tochten kan vanaf 7 april via www.waterliniewandeltocht.nl.

De afgelopen maanden hebben we meer dan ooit gewandeld. Inmiddels is iedereen toe aan iets anders dan het rondje rondom het huis. De Waterlinie Wandeltochten zorgen voor een bijzondere belevenis. Niet alleen lopen deelnemers langs stoere forten, sluizen, beren en vestingen van de Hollandse Waterlinie. Onderweg is er van alles te zien, horen en te proeven! Op verschillende plekken langs de route is er eten en drinken bij lokale horeca. En bij de stempelposten is er live muziek en theater. De ene keer op een strandje, de andere keer in een museum en dan weer op een fort. 

Rondom Utrecht
Op 9 oktober zijn er rondom Utrecht vijf routes om uit te kiezen. De lange stellingroute is 38km en komt langs 14 forten van de Hollandse Waterlinie. Zelfs Fort Vossegat op de Kromhoutkazerne, die normaal gesloten is voor publiek opent speciaal voor de Waterlinie Wandeltocht de deuren! Tijdens de korte (10 km) Landgoedroute worden onder andere de landgoederen Oud-Amelisweerd en Rhijnauwen bewandeld. Fort Hoofddijk in de Botanische Tuinen van Utrecht liggen ook op verschillende routes. Naast de 38 en 10 km routes, zijn er ook routes van 24, 20 en 14 km te bewandelen op 9 oktober. www.utrecht.waterliniewandeltocht.nl 

Corona proof
De organisatie neemt de gezondheid van de deelnemers heel serieus. Natuurlijk wordt alles dat nodig is voor de vergunningen gedaan. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, worden de deelnemers in verschillende startgroepen ingedeeld. . En mocht de Wandeltocht onverhoopt niet doorgaan, dan krijgen deelnemers hun geld terug (exclusief servicekosten á €3,50). 

Wandel mee en steun het Diabetes Fonds
Wanneer je je online inschrijft voor de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht kun je een vrijwillige donatie doen aan het Diabetes Fonds. Ook kun je net een stapje meer zetten door zelf in actie te komen en  je inzet tijdens je wandeltocht te laten sponsoren door je familie, vrienden en kennissen. Maak hiervoor eenvoudig een persoonlijke donatiepagina aan. Kijk op www.diabeatit.nl/waterlinie voor meer informatie en veel gestelde vragen.


Ode aan de Hollandse Waterlinies
Dit jaar brengt Nederland een Ode aan het landschap middels verhalen, activiteiten en belevenissen. Een van die bijzondere landschappen is die van de Hollandse Waterlinies. Met de Waterlinie Wandeltochten vieren wij dit themajaar groots mee en brengen wij een ode aan het prachtige, gevarieerde landschap van de Hollandse Waterlinies. https://odeaandehollandsewaterlinies.nl/

Meer informatie

www.waterliniewandeltocht.nl

info@waterliniewandeltocht.nl